Jaký zesilovač vybrat ?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jaký zesilovač vybrat ?

Příspěvek od efičák »

Plusminus píše:podařilo se mi koupit Cyrus TWO, od jednoho sběratele.

Jsem mooooc zvědav na výsledek, ale podle toho co je o něm dostupné na webu, není se čeho bát a je se na co těšit.

Jen by to ještě chtělo PSX.
Poslechu zdar !

Cyrus se mi zamlouvá. Doslova mne zaujal na vídeňské výstavě Klangbilder, kde jej dovozce zapojil na Vienna Acoustic. Jako milovníka baroka, mne očaroval nějaký klasicistní kus, hrající na případně nazvaném modelu : Haydn Grand.

Považuji polypropylénovou měkkou membránu za velmi vhodnou a vkusně doplňující barevný charakter Cyrusu.
Jistě najdeš vhodné soustavy a kabeláž.

Přeji magický a realistický zvuk!

Obrázek

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Chce to hlavně citlivé repro, Cyrusy právě výkonem příliš neoplývají a také odolnost na impendanční poklesy není velká.

Plusminus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plusminus »

No vlastním již Morduanty Short 904, citlivé jsou dosti, uvidíme když tak vyměním :)

Co se týká Cyrusu sehnat TWO jak na Ebay nebo kdekoli jinde je problém, ceny se pohybují dosti vysoko a většinou prodávajicí není ochoten poslat zboží do ČR, sice jsem nikdy neposílal balík do zahraničí, ale nechápu proč je to pro prodávajícího takový problém...

Zvláště soukromé osoby v UK jsou velice neochotné :(

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

To už se tu jednou řešilo. A ano, Angličani jsou trochu zvláštní národ, co naděláš. Může pomoct nabídka kurýrní firmy, která vyzvedne přímo u něho, a platba předem přes PayPal. Když někdo vyloženě nechce poslat, tak píše přímo v popisu sorry UK only. Jinak se s nima dá zkusit jednat za zmíněných podmínek. Chce to mít taky nějaký feedback, což chvíli trvá.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

vintage píše:http://www.thevintageknob.org/LUXMAN/L430/L430.html
tohle přehraje podle mne všechny návrhy co tu padly s prstem v nose *2thumbsup*
Možná ale kde ho za 8000,-koupí?

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

ebay, polsky aukro... spíš ale počítej kolem desítky
tady je slabší 410tka:
http://cgi.ebay.com/HiFi-ZEILE-Service- ... 4839c59ec5

tomu prodejci bych důvěřoval, má to servisovaný, normálně by šla 410 sehnat ještě za méně...

Plusminus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plusminus »

Zesilovačů je tolik, tolik značek a druhů, každý je v něčem jiný, vždy když jeden koupím hned mi vrtá hlavou a jak by asi hrál támhle ten například Luxman :idea:

Asi jsem zapomněl napsat, zesilovač jsem již koupil viz. můj podpis.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

vintage píše:ebay, polsky aukro... spíš ale počítej kolem desítky
tady je slabší 410tka:
http://cgi.ebay.com/HiFi-ZEILE-Service- ... 4839c59ec5

tomu prodejci bych důvěřoval, má to servisovaný, normálně by šla 410 sehnat ještě za méně...

No pokud hraje jak vypadá tak to ANO

Kozousch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kozousch »

Pokud mi Google správně přeložil ten odkaz na eBayi, tak těch 295 Euro není za repasovaný zesilovač, ale za repasi zákazníkem dodaného funkčního zesilovače - výměnu všech elektrolytických kondenzátorů, vyčištění přepínačů a potenciometrů a seřízení. Zákazníkem dodaný zesilovač může "chrastit", ale musí hrát. Pokud jsou "odstřelené" konce a podobně, oprava je ještě dražší.

Luxmany řady L-4xx i nižší L-2xx patří na "trhu ojetin" ve svých cenových kategoriích k tomu nejlepšímu. Problém je ale ten, že výše uvedenou kompletní repasi potřebují prakticky všechny. Šance na koupi již kompletně zrepasovaného Luxmana je jako šance na koupi slušné AAA Auto ojetiny - tipuji 5 procent. Většina prodávaných Luxmanů absolvovala klasickou předprodejní aukrošvindlrychloopravu Kontoxem.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Před pár lety jsem řešil nějaké levné ozvučovadlo pro dcreu, byla v letech, kdy poslouchala ty své dívčí idoly...
Nakonec jsem si udělal radost :-) a koupil svůj kdysi dávný sen v podobě Pioneer A60. Klasika z konce 80. let s výkonem asi 2x100W/8ohm s velmi dobrým šťavnatým zvukem. K tomu jsem jí koupil tehdá nové bedny Alesis Monitor One mkII a v bazaru CDček Pioneer cosi... ve stejném design jako zesák.
Na této sestavě poslouchám rád i já , za ty prachy (zesák se dá koupit kolem 50-200EUR dle stavu), CDčko stálo 500 v místním bazaru (ale v top stavu!!) a bedny stály kdysi 10ku, dnes sed ají nové kolem 6tky. Zvuk neuráží, dobrá bas, drajv na rock taky a výkonu rezerva. A navíc - jde o opravu hezky vypadající stroj, ta A60 se mí tenkrát v době totality zdála nedostupná, znal jsem ji od kamaráda, co ji někde vyvexloval u Tuzexu...

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

-mohu jen potvrdit-včera jsem to měl možnost u Zdenyho slyšet
-v tom "dětském" pokoji to hrálo za tu cenu neskutečně dobře. *thumbs up*

Odpovědět