Je 240 V OK?
Re: Je 240 V OK?
trafa holt bzucia hlavne tie menej kvalitne a nie kvoli prepatiu v sieti.Pamela píše:No a navíc jsem si všiml že mi "bzučí" koncák![]()
![]()
![]()
Elektriku tady asi dodává "nějakej dobrej oddíl"![]()
![]()
![]()
Možná je to ale spíš k pláči.
Podla mojich skúseností, bzučanie traf spôsobuje hlavne DC zložka v el napätí. Presťahovanie sa do nových priestorov,
neznamená vždy lepšie. Viac bytov na jednu fázu , spoločné nuláky. Je to pre prístroje katastrofa , ktorá sa prejavuje
skreslením zvuku a bzučaním tráf. Odstrániť aspoň čiastočne sa dá , ale úplne nie.
neznamená vždy lepšie. Viac bytov na jednu fázu , spoločné nuláky. Je to pre prístroje katastrofa , ktorá sa prejavuje
skreslením zvuku a bzučaním tráf. Odstrániť aspoň čiastočne sa dá , ale úplne nie.
Ano, bohužel je to tak. Nicméně i stejnosměrnou složku lze potlačit použitím vhodného DC filtru instalovaném v přístroji samém nebo v napájecím bloku (psu).
No já nevím, jaký PES odstraní/omezí stejnosměrnou složku a tím i brum trafa ???
Kdysi jsme to s kolegou kterému bručel stejný konec jako mám já řešili a
p.Dudek řekl že s tím jednoduše nejde nic udělat. (někde na slovanetu to ještě snad je)
Má někdo zkušenost že by mu nějaký pes odstranil brum trafa???
Kdysi jsme to s kolegou kterému bručel stejný konec jako mám já řešili a
p.Dudek řekl že s tím jednoduše nejde nic udělat. (někde na slovanetu to ještě snad je)
Má někdo zkušenost že by mu nějaký pes odstranil brum trafa???
Takový, v němž bude instalován DC filtr, jak už jsem napsal v předchozím příspěvku. Domníval jsem se, že je to z textu dostatečně jasné. Zmíněný produkt (pes s DC filtrem) nabízí např. Bubuxin (KILBRU) a našli by se evtl. i další. Předpokladem úspěchu je ovšem podmínka, že "bzukot" trafa je způsoben skutečně DC složkou a nikoliv např. jeho odfláklým mechan. provedením.Pamela píše:No já nevím, jaký PES odstraní/omezí stejnosměrnou složku ???
Mne se osvědčilo toto : http://img24.cz/images/39391282396212077531.jpg
Lze to aplikovat do síťového psa nebo přímo do aparátku. Nebo potom použít DC filtr ze stavebnice : http://www.customworks.cz/
Sice daleko dražší, ale plně účinné Isotek Syncro.
A co se týče Vintage mašinek, u kterých se dá na odbočce u primáru trafa možnost přeletovat z 220 V na např. 230 nebo 240 V , plně doporučuji, už jsem pár mašinek viděl , že trafíčko nevydrželo, osobně mám v poslechovce mezi 236 -- 244 V, záleží na denní době.
Lze to aplikovat do síťového psa nebo přímo do aparátku. Nebo potom použít DC filtr ze stavebnice : http://www.customworks.cz/
Sice daleko dražší, ale plně účinné Isotek Syncro.
A co se týče Vintage mašinek, u kterých se dá na odbočce u primáru trafa možnost přeletovat z 220 V na např. 230 nebo 240 V , plně doporučuji, už jsem pár mašinek viděl , že trafíčko nevydrželo, osobně mám v poslechovce mezi 236 -- 244 V, záleží na denní době.
Ak sa dobre pamätám, tak PS Audio Humbuster bol určený na DC zložku. Či to v praxi fungovalo nemám overené.
S tým DC filtrom to nie je až tak jednoduché , ako sa s príspevkov zdá. Niekedy jeden filter nestačí.
Ja som môj problém začal riešiť oddelovacím trafom s DC filtrom na primárnej strane od. trafa.
Nepomohlo to , trafá hučali a v nahrávkach bolo hodne šumu a skreslenia. Skúšal som samostatný DC
filter na každý prístroj zvlašť.Niekde to to pomohlo , inde nie. Nakoniec som si dal DC fiter na
oddelovacie trafo aj na primár aj sekundár a je ticho. Zvuk stratil na ostrosti , všetko je OK. Za toto
musím poďakovať bubuxinovi , že som mal možnosť si všetko vyskúšať doma .
Ak niekto má spínavé zdroje v systéme , treba to oddeliť , nedávajte to spolu s bežnými trafami do okruhu.
Ja som môj problém začal riešiť oddelovacím trafom s DC filtrom na primárnej strane od. trafa.
Nepomohlo to , trafá hučali a v nahrávkach bolo hodne šumu a skreslenia. Skúšal som samostatný DC
filter na každý prístroj zvlašť.Niekde to to pomohlo , inde nie. Nakoniec som si dal DC fiter na
oddelovacie trafo aj na primár aj sekundár a je ticho. Zvuk stratil na ostrosti , všetko je OK. Za toto
musím poďakovať bubuxinovi , že som mal možnosť si všetko vyskúšať doma .
Ak niekto má spínavé zdroje v systéme , treba to oddeliť , nedávajte to spolu s bežnými trafami do okruhu.
No stavět si nic nebudu a ani do zesáku nic montovat nehodlám.
Potřeboval bych hotový výrobek dostupný v ČR. Třeba ten
PS Audio Humbuster se mi nepodařilo nikde najít. Dá se to v ČR koupit,
případně něco podobného, odstraňující DC složku v síti ???
Potřeboval bych hotový výrobek dostupný v ČR. Třeba ten
PS Audio Humbuster se mi nepodařilo nikde najít. Dá se to v ČR koupit,
případně něco podobného, odstraňující DC složku v síti ???
PS Audio Humbuster se už nevyrábi, tak snad jen Isotek Synchro
, ale sehnat se v některých zahraničních eshopech ještě dá, (pokud je tedy jejich nabídka platná). Osobně bych si však z hotových výrobků pořídil spíše již zmiňovaný Bubuxinův produkt (http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... e52#165317), který je za stejné peníze, avšak podstatně lépe provedený..Renown píše:PS Audio Humbuster se už nevyrábi..