JVC XP-A1000 -skúsenosti

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Jarroo
Kontaktovat uživatele:

JVC XP-A1000 -skúsenosti

Příspěvek od Jarroo »

Digitalny akustický procesor firmy JVC-aké máte s ním skúsenosti,malo by to byť zariadenie aj na nahrávanie aj na posluch,chcel by som ho použiť aj ako "quazi" equalizer,žial som nenašiel nikde na nete špecifikáciu tohoto zariadenia,viem že to má pomerne vela funkcii cez dialkove ovládanie, k zosilovaču AX-Z911 sa to dá pripojiť,aj cez digitálny vstup .Poradí mi niekto ako to funguje atď.Alebo stránku na nete kde je toto zariadenie podrobne popisané,?
PS: Mám možnosť ho kúpiť za slušnú cenu /70Euro/,pekný kúsok bez poškodenia.

Jaro

Jarroo
Kontaktovat uživatele:

Re: JVC XP-A1000 -skúsenosti

Příspěvek od Jarroo »

Včera 25.6 som ho doniesol z Budapesti,je to JVC XP-A1010TN doslova muzealny kus,ešte bol v originálnom balení,v originállnej krabici,ako keby ho včera vyrobili.Tak ho cez výkend budem testovať. Jaro

Hans1983
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hans1983 »

Ahoj tak to vypadá jako parádní přístroj, pak se pochlub co to umí a jaké jsou dojmy. Do SZ mi napiš na kolik tě to přišlo? :)
Jinak já mám od JVC zesilovač JVC AX-1100 a sem velice spokojen.

Jarroo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jarroo »

No kúpil som doslova muzealny kus /to znamená-v originálnom balení dokonca ešte aj dialkový ovládač aj s originálnymi batériami boli zvlášť zabalené v zatavenej fólii/ .Je to
v titanovom prevedení XP-A1010tn,pôvodne som chcel XP-A1000 bk,lebo ostatné diely mám "Bk".,ale taký nádherný kus v titane mi nevadí.
Kúpil som ho v Budapesti ,našiel som ho v online inzerátoch.,stál 40 000 forintov = 137 Euro + dopravné náklady 20Euro. tolko na úvod./pre mna to nieje žiadnetajomstvo/
Údajne stál tento processor 3200 USD.
Teraz je moja zostava: zosilovač: AX-Z911,Deck: TD-V711,Cd-XL-Z331,tuner: FX-330L,acoustic processor:XP-A1010tn /3ks sú Superdigifine/.Do konca roka ešte chcem zohnať CD Superdigifine XL-Z555bk.
--------------------------------------------------------------------
Acustic processor: má 20 pevných pamätí prednastavených rôznych zvukových variant/najviac sa mi páčia: Jazz,poprock,symfony,live koncert/
dalej môžem si lubovolne nastaviť 20 svojich pamätí zvukových variant.Napr . na niektorých filmoch sa dá urobiť pekný zvukový priestor a potom je z toho filmu pekný zážitok s kvalitným zvukom.Na zadnej stene prozesora je naviše tlačítko na 4reproduktorový alebo 6reproduktorový priestorový zvuk.Efekty ako Reverb,Echo,Hall sa dajú dialkovým ovládačom časovo nastaviť od 1,4 ms do 2ms,alebo pod 1,4ms až na 0.Dialkovým ovládačom je možné použiť "mute" všetkých reproduktorov,alebo len predných,alebo ,len zadných reproduktorov.Dalej je možné jedným tlačítkom prepnúť zvuk na normál.Ďialkový ovládač má spústu funkcii,ktoré ešte ani nemám celkom všetky vyskúšané.Je to plne digitálny stroj s 32,44 a 48 khz vzorkovaním.,môže sa cez neho aj nahrávať. má 2 optycké vstup a výstup,2digitálne koaxialy vstup a výstup a 6cinch /linka vstup+výstup ,Front+Rear ,tape play +rec, Dat play+Rec. Som zatial spokojný splnilo to moje očakávania.Momentálne to bol v Europe jeden kus,ktorý som vôbec našiel.Dosť ťažko sa dá vyjadriť ako to hrá,ale svedomito môžem potvrdiť,že od doteraz používaného AX-R551bk/ktorý fakt pekne hral/ som sa posunul zase dalej,má to ohromnú dynamiku,len musi byť perfektne nahrané Cd,lebo z menej kvalitnéj nahrávky CD- lahko na tom zbadať.

Jaro

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Já bych to nazval kurv.tko zvuku. Ale pro sběratele to může být zajímavý přístroj do sbírky. :)

Jarroo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jarroo »

Možno,ak sa všetko použie s mierou,alebo s citom tak to môže byť na osoch k veci

Hans1983
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hans1983 »

Paráda jeden z mála lidí co márád JVC jako já ;-) Dej nějaký odkaz na foto svojí sestavy ať se pokochám. díky

Jarroo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jarroo »

Značke JVC sa venujem 24 rokov do jej vrcholu z konca 80-tych rokov,mám trochu aj prehľad aj o iných,značkach /Nakamichi,Technics,Yamaha,Shervood-páčia sa mi aj ich veci/
Ale táto značka mi prirástla k srdcu,majú niektoré veci v nadčase aj po dvadsiatich rokoch -hlavne diely "Superdigifine",ale aj "digifine" sú pekné aj dobé a trvácne.
Tu sú linky mojej zostavy foto:http://www.fastimages.eu/?v=cam00309.jpg .... http://www.fastimages.eu/?v=cam00308.jpg ..... http://www.fastimages.eu/?v=cam00311.jpg

Jaro /linky som skúšal,mne išli/

Hans1983
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hans1983 »

Krásné stroje máš!
Já mám od JVC zesilovač a FM tuner (podobný model jako máš ty). Po CD sem se zatím nepídil, na těch pár cdček co mám to nějak neřeším a technics
Kousek mojí sestavy k vidění zde: http://hans1983.rajce.idnes.cz/JVC_AX-1 ... 014035.jpg

Jarroo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jarroo »

No mne ešte chýba do zbierky :JVC XL-Z555bk, sú to dosť drahé kúsky idú od 150-350Euro,je to pekný kúsok CD na 6 diskov s optickým a koaxialnym výstupom " 18bit,"Superdigifine".Teraz si dám pauzu,ale koncom roka ho začnem zháňať.,ešte rozmýšlam nad equalizerom Technics GE 90,alebo YAMAHA EQ 550 ,ale to kúpim až po CD.
Jaro
Naposledy upravil(a) Jarroo dne 30 čer 2014 18:08, celkem upraveno 2 x.

Jarroo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jarroo »

Hans 1983. Máš tiež pekné kúsky.

Jaro

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Obrázek

Pánové. Co tak něco z jiného soudku.
Moje první Tuzexové hifi bylo taky JVC. Hrálo celkem slušně a hlavně nestálo tolik jako jiné provařené značky. Ale stejně se mi vždycky nejvíc líbili Pionýři z přelomu 70. a 80. let.
Zatím co moje staré JVC odpočívá na smetišti dějin, pionýři stále slouží, i když už mají Kristová léta za sebou. :D

Jarroo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jarroo »

Hm -pekná zostava.

Jaro

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Jaro, dík za uznání. Určitě se dá něco podobného sestavit i z vintage jiných výrobců. JVC nevyjímaje. :)

Jarroo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jarroo »

Iste že máš pravdu v osemdesiatych rokoch bol najväčší Boom HiFi techniky medzi najoblubenejšie patril:Technics,Sony,JVC,AKAI,Shervood,Nakmichi, Sanyio ....
Len koncom 90-tych rokov JVC upadlo, takmer skrachoval a Audio Hifi sa dostalo trochu do tieňa. Niektorí mladší mávnu rukou JVC ... to nič nieje,ale keď si pozrú výrobky z 80tych rokov,tak zmenia názor.Napr., môj zosik JVC Ax-Z911Bk má plne digitálne vstupy so vzorkovaním na 24,32 a 48Khz +optycký vstup čo v roku 1988 ani vela ľudí nevedelo na čo to je a to sa ani dnes ten digital prakticky po tolkých rokoch nezmenil,len pribudlo viac kanálov.
Tu je link na archiv JVC: http://www.jeff-young-design.com/JVC/

Jaro

Odpovědět