S přepólovaným výškáčem není slyšet ani prd...
kabel
Re: kabel
U kabelů zcela běžná praxe. Z hifi komponentů nejšarlatánštější disciplína, pokud pomineme fast- rezonátory a podobné ptákoviny, ale ty už nemají s hifi nic společného.
-
merhaut
Do zákulisí lapkabelu jsem se dostal přes kámoše, kdo neviděl, neuvěří. Řeknu to takhle, z jedné linky běžně vyjíždí noname za pár šušňů metr i zakázkově potisknutý highend za pár tisíc šušňů. Někteří zdejší vyznavači by odjížděli sanitkou...
Komu to stojí za to, vyzná se a prohlídne detailně katalogy, ušetří, a ne málo.
Komu to stojí za to, vyzná se a prohlídne detailně katalogy, ušetří, a ne málo.
to merhaut:
víc nám k tomu neřekneš? Zajímavé...
víc nám k tomu neřekneš? Zajímavé...
Vtipálek.
Donuts píše:
Steve: to XLO bude zrejme ze stejneho zdroje, coz by mnohe vysvetlovalo
Na zahraničních diskusích ke kabelu XLO Reference 2 jsem vyčetl, že firma prý pořádala velký výprodej tohoto kabelu a zřejmě ho tedy hoši z Číny nakoupili. Jednalo se o fialový XLO Reference 2 a ten byl i prezentován na nějaké starší webové stránce společnosti XLO.Vzhledem k tomu, jak tento fialový kabel z ebay "hraje", tak to bude asi originál. Kabel obsahuje 7 stříbřených vodičů (3+3+1)a co se týká kvality, je opravdu excelentní.Na druhou stranu je pravdou, že jsou na ebay nabízeny i modré kabely označené jako XLO Reference 2, přičemž na průřezu je vidět, že je to konstrukčně jiný kabel,má 6 stříbřených vodičů v rozložení 2+2+2.
Steve: to XLO bude zrejme ze stejneho zdroje, coz by mnohe vysvetlovalo
Na zahraničních diskusích ke kabelu XLO Reference 2 jsem vyčetl, že firma prý pořádala velký výprodej tohoto kabelu a zřejmě ho tedy hoši z Číny nakoupili. Jednalo se o fialový XLO Reference 2 a ten byl i prezentován na nějaké starší webové stránce společnosti XLO.Vzhledem k tomu, jak tento fialový kabel z ebay "hraje", tak to bude asi originál. Kabel obsahuje 7 stříbřených vodičů (3+3+1)a co se týká kvality, je opravdu excelentní.Na druhou stranu je pravdou, že jsou na ebay nabízeny i modré kabely označené jako XLO Reference 2, přičemž na průřezu je vidět, že je to konstrukčně jiný kabel,má 6 stříbřených vodičů v rozložení 2+2+2.
Ahoj Steve, v tom aby se prase vyznalo. Na eBay jsem objednal kabel XLO Reference 2, přesně podle odkazu, který jsi mi udal. Podle fotky (pokud nejsem barvoslepý) to je fialový kabel s čínskými koncovkami OYAIDE P079 a C079. Když jsem psal prodejci, jaké má kabel konstrukční řešení - 6 nebo 7 vodičů, odpověděl, že jich má šest tj. 2+2+2
.
Teď tedy nevím, jestli to vůbec někdy zevnitř viděl nebo má jednu "univerzální" fotku a prodává různé typy kabelů. Až to příští týden přijde, tam uvidíme. Samozřejmě dám zprávu jak to bude slyšet u mně. Souboj SUPRA - Oyaide Tunami- XLO ref.2
Teď tedy nevím, jestli to vůbec někdy zevnitř viděl nebo má jednu "univerzální" fotku a prodává různé typy kabelů. Až to příští týden přijde, tam uvidíme. Samozřejmě dám zprávu jak to bude slyšet u mně. Souboj SUPRA - Oyaide Tunami- XLO ref.2
to dynox:
to ale nejsou koncovky Oyaide.
Byť se tak tváří a dokonce jmenují.
to ale nejsou koncovky Oyaide.
Byť se tak tváří a dokonce jmenují.
Vždyť píšu - čínské "Oyaide"
Pánové hifisti.Včera jsem se stavil u kamaráda,kterého zajímá muzika. Jmenuje se Honza,dříve po zaměstnání vyráběl reprobedny, měl komponenty od jedné značky. Nyní mě povídá abych si přišél poslechnout jeho aparatůru. Byl to pro mě šok.
Všechny komponenty prodal, jako cd přehrávač mu sloužil Noutbuk který na výstupu měl propojený obyčejnýma rozdvojkama,
konektory měl za 10kč,2 signálové kabel byly asi 0,75cm, měl obyčený spletený slabý kabel,který vedl do 2 monobloků
Sharp,které byly 30 let staré, byly zapojeny do zásuvky obyčejným kabelem a z monoboků vedl repro kabel,byl to obyčejný
motorový kabel /má něco jak sněhuláky/ 2 basáky,1 střeďák a jeden výškáč na každé bedně má dvě vyhýbky.
Řekl ,že je to jen provizorní,ale když pustil muziku jen jsem žasl. Velice detajlní,prostorové,neumím to popsat,ale opravdu paráda. A já jsem na své aparatůrě dělal vše možné kupoval jsem signálové i stíněné napajecí kabely i antivibrační podložky
měnil jsem i reprokabely,a když jsem slyšel hudbu u Honzy jen jsem žasl. Prostě Honza má vše normální,nemá co jsem kupoval já a hudba paráda. Chtěl jse se Vás zeptat hifisti co vy na to?
Všechny komponenty prodal, jako cd přehrávač mu sloužil Noutbuk který na výstupu měl propojený obyčejnýma rozdvojkama,
konektory měl za 10kč,2 signálové kabel byly asi 0,75cm, měl obyčený spletený slabý kabel,který vedl do 2 monobloků
Sharp,které byly 30 let staré, byly zapojeny do zásuvky obyčejným kabelem a z monoboků vedl repro kabel,byl to obyčejný
motorový kabel /má něco jak sněhuláky/ 2 basáky,1 střeďák a jeden výškáč na každé bedně má dvě vyhýbky.
Řekl ,že je to jen provizorní,ale když pustil muziku jen jsem žasl. Velice detajlní,prostorové,neumím to popsat,ale opravdu paráda. A já jsem na své aparatůrě dělal vše možné kupoval jsem signálové i stíněné napajecí kabely i antivibrační podložky
měnil jsem i reprokabely,a když jsem slyšel hudbu u Honzy jen jsem žasl. Prostě Honza má vše normální,nemá co jsem kupoval já a hudba paráda. Chtěl jse se Vás zeptat hifisti co vy na to?
Nejsem sice HIFISTA, ale myslím si, že je to šťastný a nenáročný člověk......... 
Když jsem se ptal Honzy,proč nenapíše svůj názor,povídál že to co se nabízí je jenom vytahování peněz z kapsy hifistů.
Jeho názor je, že stačí obyčejné kabely a né za několik tisíc. Ale říkal pověs to někomu kdo má kabely jakékoliv za několik tisíc. To je marný boj. A uvážím li že je mu přes padesát let a o hudbu se zajímá od malička a po poslechu jeho, něco jak
aparatury,mu asi musím věřit. Nevěřím svensonde,že je to nenáročný člověk.
Jeho názor je, že stačí obyčejné kabely a né za několik tisíc. Ale říkal pověs to někomu kdo má kabely jakékoliv za několik tisíc. To je marný boj. A uvážím li že je mu přes padesát let a o hudbu se zajímá od malička a po poslechu jeho, něco jak
aparatury,mu asi musím věřit. Nevěřím svensonde,že je to nenáročný člověk.
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Takovejhle lidí je všude a hlavně v Čechách spousta.Oni svým blábolům opravdu věří.Nejde jim moc pod vousy,že by museli pro muziku utratit tolik peněz,nebylo by na cigára a na hospodu.Jsou mezi nimi i bývalí zvukaři kapel a podobní týpci.Nevím s čím jsi mohl porovnávat ten zvuk u toho padesátiletého kamaráda,nějak se mi to nezdá.je fakt,že některá sestava je imunní na kabely. 
I mě přes padesát a testoval jsem to se svojí apraturou a s aparaturou dalšího kamaráda. Všichny 3 máme radí muziku i když každý jinou,ale jak říkám já i můj kamarad Laďa jsme se pozastavovali nad zvukem u Honzy a to na obyčejných
kabelech. A to že někdo chodí do hospody je omyl.Prostě se musíme smířit aspoň já, že obyčejné kabely možná hrají lepší než kabely extrémě drahé. To jsem opravdu slyšel .
kabelech. A to že někdo chodí do hospody je omyl.Prostě se musíme smířit aspoň já, že obyčejné kabely možná hrají lepší než kabely extrémě drahé. To jsem opravdu slyšel .
Gotzilo, všechno je relativní.
Vem Laďu a vyražte do světa. Třeba objevíte aparaturu, která bude hrát ještě líp než ta Honzova.
Vem Laďu a vyražte do světa. Třeba objevíte aparaturu, která bude hrát ještě líp než ta Honzova.