kabel

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
skiby
Kontaktovat uživatele:

kabel

Příspěvek od skiby »

Zdravím všechny,
potřeboval bych poradit ohledně propojení mezi zesem a cd playerem.
Je nějaký zásadní rozdíl mezi káblem za tisíc a třeba za tři?
Na jaký značky a parametry se orientovat?
Kolik do toho investovat?
Nechci dát za kabel 10k, ale šel bych cestou něčeho "slušnýho" i když vlastním o proti místním matadorům uplnej low end, ale i na něj dojde.
Díky za Vaše názory.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Re: kabel

Příspěvek od Mih »

Obecně - záleží na kvalitě výstupu CD přehrávače (výstupní odpor). Když bude vysoký, bude vliv propojovacích kabelů větší. Neuvádíš ani zn. přehrávače / zesilovače. Opravdu nebude mít význam investovat větší peníze na propojení levných přístrojů. Tam postačí kabely v řádu stokorun.

ozzy8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ozzy8 »

Zo značkových by Ti mal stačiť Kimber PBJ. A ak si dokážeš vyrobiť sám, skús z koaxiálu RG62, alebo ešte lepšie z profi symetrického kábla Gotham-doporučujem typ GAC-2. Hlavne si kúp kvalitné cinch konektory.

ozzy8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ozzy8 »

Ten Gotham je presne tento typ: GAC-2 V1 100.

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

Jak už zde mí kolegové psali, na ebay se dá koupit signálový kabel Audioquest King Cobra z Hong Kongu, který je podle všeho opravdu audioquest, akorát vyrobený číňany. Určitě by to byla lepší volba, než si sám pájet nějaký RG62 nebo jakýkoli jiný. King Cobra je špičkový kabel téměř totožný s modelem Audioquest Cheetah, který je cca.4x dražší a prodával se za nějakých cca.16 tisíc Kč, jestli se nepletu. Originál King Cobra stojí u nás 4.000,- Kč, na ebay vychází asi na 1.300,- Kč, je to naprosto skvělý a úžasný kabel, podle mého názoru o několik tříd lepší než nějaký RG62.
http://cgi.ebay.com/A-Pair-0-5m-AudioQu ... 5ad42f0909

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

Steve píše:Jak už zde mí kolegové psali, na ebay se dá koupit signálový kabel Audioquest King Cobra z Hong Kongu, který je podle všeho opravdu audioquest, akorát vyrobený číňany.
Ahoj Steve
Jen pro zajimavost, nejsem rypal, ale podle ceho soudis, ze se jedna o orginal vyrabeny v Cine? Ty kabely jsem na ebay videl mnohokrat a cena je opravdu skvela, ale po kratkych komunikacich s prodejci, jsem se nikdy odpovedi jak to s tim Audioquest na dalnem vychode je, nedockal.

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

To davidhighend: Usuzuji z toho, co tu píší kluci v sekci Kabely, téma Audioquest King Cobra, kteří ho již koupili. A obdobná situace, resp. zkušenost je totiž také s reprokabely Audioquest Gibraltar, prodávanými z Číny rovněž na ebay. Všechno nasvědčuje tomu, že všechny tyto kabely jsou zřejmě i v Číně vyráběny, o tom tady asi již nikdo nepochybuje. Rozhodně bych ten nákup za ty peníze risknul.

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

To Steve: Urcite, nepochybuji o tom, ze jsou z Ciny. Jen mne zajimalo odkud ta jistota, ze se jedna o Audioquest. Vzhledem oni umej napodobit uplne vsechno, o tom zadna...

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

V zadnem pripade se nejedna o kabely, ktere maji cokoliv spolecneho s firmou Audioquest.

Steve: to XLO bude zrejme ze stejneho zdroje, coz by mnohe vysvetlovalo. :lol:

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

-měl jsem nedávno možnost mít doma a otestovat origoš Audioquest Gibraltar koupený u nás za cenu cca 20 tisíc.Zároveň jsem měl i ten samý kabel,ale z Číny za 1/10 této ceny.Zvukový rozdíl-žádný-oba kabely zvukově naprosto shodné,po mech. zpracování byl kabel z Číny dokonce lepší.Vzhledově takřka stejné.Tuto možnost měli i další 3 členové tohoto fora se stejnými poznatky-třeba něco napíšou.Nepíši to sice moc rád,protože číňanům a jejich plagiátorství nefandím,ale aspoň tady u těchto kabelů mluvilo vše v jejich prospěch.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Když jsem onehdá viděl vzorkovník nabídky Lapkabelu, došlo mi, jaká hra se s hifíky hraje... hentaký změněný potisk a hned máme 1000% marži.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

U kabelů zcela běžná praxe. Z hifi komponentů nejšarlatánštější disciplína, pokud pomineme fast- rezonátory a podobné ptákoviny, ale ty už nemají s hifi nic společného.
Pavel Macura Audio

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

merhaut píše:Když jsem onehdá viděl vzorkovník nabídky Lapkabelu, došlo mi, jaká hra se s hifíky hraje... hentaký změněný potisk a hned máme 1000% marži.
Mohl bys k tomu napsat neco vice Jardo?

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Naši prodejci jsou mamoni, snaží se utrhnout hodně peněz .A to všichni jak jsou naskládaní v naší republice. Potřebují se rychle obohatit a zákazníku plať. Lidi co za to dají tolik peněz asi na to mají, v zahraníčí to stojí půlku nebo ještě míň. No ale takový je svět. :oops:

Odpovědět