Kabely pro Jadis Orchestra
Re: Kabely pro Jadis Orchestra
U kabelů opotřebení věkem nehrozí takže jednoznačně doporučuji nákup 2nd hand kabeláže protože při budoucím upgradu tolik neproděláš. Někde na webu jsem četl uživatelskou recenzi kde k SF Extrema měl reprokabely OCOS a prý vyzkoušel všechno možné (i hodně drahé) ale tento mu sedl nejlépe (SF Extrema mají Dynaudio Esotar výškáč). Každopádně bych ti k Jadis a SF doporučoval hodně transparentní kabeláž. Jinak nezapomeň ani na napájecí kabely k zesilovači a CD.
Ano, půjčím proti záloze. Jsem v Praze, kdyžtak dejte vědět.Martinski píše:to PetrL: DH Labs bych určitě rád vyzkoušel. Byl byste ochotný je třeba zapůjčit oproti klidně 100% záloze? Přecijen bych chtěl zkusit více možností než u něčeho skončím.
K Jadis a všeobecne k elektrónkovým zosíkom by som ti doporučil vyskúšať niektoré káble z ponuky Audio Note. Majú medené aj strieborné. http://audiosalon.cz/catalogx/id.17.html
Martinski píše:to PetrL: DH Labs bych určitě rád vyzkoušel. Byl byste ochotný je třeba zapůjčit oproti klidně 100% záloze? Přecijen bych chtěl zkusit více možností než u něčeho skončím.
to fox: a na čem se vám kabely osvědčily? Nějak po všem čtení o Hi-Endu mám pocit, že jde dost o sladění všech složek dohromady, protože, jak bylo řečeno na začátku vlákna, dobrých kabelů je spousta.
Hraji na lampovém zesilovači Leben 300 a repro Tannoy Stirling. Repro kabely AR používají taky moji kamarádi s jinými přístroji a jsou spokojeni.
Tak jsem dnes dostal k vyzkoušení balík kabelů. Překvapivě mi je obstaral šikovný pán z místního chebského obchodu audio-video technikou. Mezi jinými i Morrow Audio SP4 Reference, který mi ale k ménu lampáči moc neseděl, měl trochu moc sterilní, hodně neutrální zvuk. Naprosto mě ale uchvátil Audioquest Rocket 44. K Jadisu jak dělaný (kdysi Audioquesty prý pan Žaloudek k Jadisům doporučoval), i když není zrovna levný, ale v porovnání s tím Morrow za 20 tisíc, to ještě jde. Ještě bych zkusil alespoň ten HMS Cappricio od Hifi-Regler, ale myslím, že mám favorita.
to fox: chtěl jsem se zeptat něco z jiného soudku. Ty Tannoy Stirling vám závidím. O Tannoyích jsem četl hodně chvály a tak jsem si nedávno pořídil k jinému zesíku Tannoy Little Red Monitor a zvuk se mi opravdu líbí, i když je to prostě monitor. Nevím, odkud jste, ale chci se zeptat, jestli by vás neobtěžovalo, kdybych se někdy zastavil na krátkou společenskou návštěvu a bedničky si poslechnul? Ptám se, protože jediné místo, kde jsem je našel k poslechu v ČR je Studio Špalíček v Ostravě, což je ode mne z Chebu asi nejdál, jak to jde.
Se mnou si moc nepomůžeš. Jsem z Opavy, to je asi třicet km od Ostravy. Návštěvě se ale nebráním. U mě je taky možnost přespání.