Kabely pro Jadis Orchestra

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Martinski
Kontaktovat uživatele:

Kabely pro Jadis Orchestra

Příspěvek od Martinski »

Otvírám nové téma, protože jsem ve fóru nenašel moc inspirace na toto téma.

Do hardcore hifi světa jsem vstoupil celkem nedávno zakoupením second hand lampáče Jadis Orchestra a repro Sonus Faber Signum. K tomu mám CD přehrávač Unison Research Unico, který mě ale trochu štvě, což by bylo ale na jiné téma. Došel jsem do fáze, kdy bych rád nahradil staré OEM kabely nějakými odpovídajícími kvalitou sestavě. Uvítám návrhy, zvláště od majitelů podobného vybavení.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Kabely pro Jadis Orchestra

Příspěvek od Prospero »

Mozna by nebylo uple od veci, kdybys jeste napsal. v jake cenove relaci.
Dobrych kabelu je vice a to za ruzne ceny. ;)

Martinski
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martinski »

Hm, představu úplně nemám, proto jsem psal " odpovidajici kvalitou sestavě". Přesně, jak máte ve svém podpisku, taky věřím jen svým uším. Bylo by nesmyslné k sestavě, která v původních cenách, vč CD přehrávače, mohla stát na české cca 170 tis, kupovat Kubala Sosna Emotion, které bych opravdu rád vyzkoušel, ale dělat to nebudu, protože jsou za 100 tisíc.

Abych ale byl trochu produktivnější a jenom neplkal: někde jsem četl, že za kabely by měl člověk počítat asi 10-15% hodnoty sestavy. Řekněme tedy, že jsem ochotný dát až 10, max 15 tis za komplet, tj. signálové a repro kabely, pokud uslyším nějaký rozdíl oproti něčemu levnějšímu. K tomu ještě dodám, že nemám problém kupovat použité ve stené cenové relaci (čili v novém o řád dražší), i když zrovna u kabelů je to asi spíš o tom, je slyšet, tak nevím.

Jestli to takhle stačí?

Mimochodem, poslouchám hlavně klasiku a taky něco jazzu a soulu.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Cena je take samozrejme zavisla na delce. (Med nam letos zase podrazila. :D )
Predpokladam ale, ze mas komponenty normalne rozmistene, a tak by ti k reproduktorum mely stacit tak max. 2x 2m a signalove kabely v delce do 0,7m. (?)
Moznosti pripojeni reproduktoru na Bi-Wiring bych take vyuzil. Ceny jsou tedy pro zapojeni Single Bi-Wiring. (a v Cechach mozna mirne odlisne.)

Reproduktorove doporucuji poslechnout:

Goldkabel Orchestra Gold – 319,- € / dynamicky, detajlni, spise teply zvuk.
Kimber 8TC White – 350,- € / cisty, detajlni, v nekterych kombinacich ale mirne ostry (u lamp ale mozna nehrozi).
Wireworld Oasis 7 – 399,- € / prostorovost, vyvazenost, barevnost - podle me za ty penize spickovy kabel, nemam co dodat.
HMS Capriccio – 410,- €

A signalove:

inakustik Referenz 202 – 0,7m / 119,- € / cisty, neutralni, dobre prokresleny zvuk, nic nechybi ani neprecuhuje.
Van den Hul D 102 Hybrid – 0,8m / 157,- € /plati totez jako u inaku, je ale mirne „svetlejsi“.
Audioqest King Cobra – 0,5m / 199,- € (0,75m / 225,- €) / dynamicky, detajlni, jeste lepsi nez ty predchozi, ale take drazsi… :( )

Krome HMS jsem je slysel (ne vsechny najednou :) ) a nebyt toho, ze uz jsem zaopatreny, urcite bych si nektery z nich vybral. (Ty HMS jsem pridal, protoze jsou velmi chvalene.)

At uz se ale rozhodnes pro kterekoli (treba i jine), ve finale rozhodne doporucuji zapujceni a “zkusebni” poslech doma. Muze se totiz snadno stat, ze te oslovi prave ta nejlevnejsi varianta a je preci zbytecne platit vic. ;)

Martinski
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martinski »

Díky za návrhy. Díval jsem se po netu a jsou všechny celkem dobře dostupné. Wireworld Oasis 7 dokonce na jednom americkém serveru nabízí dealer nové se slevou za 275 USD, ovšem single wire - jestli jsou opravdu tak dobré, budu o tom uvažovat. K tomu vyzkoušení, nemám ponětí, kde v ČR člověku něco takového půjčí. Jsem z Chebu (a každý 2-3 víkend v Praze), pokud by byl nějaký tip.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Mě se líbí stříbrné HGA http://www.homegrownaudio.com/ (mám signálové i repro). V Praze je prodává a půjčuje člen fóra paolo.
Navzdory všeobecnému názoru na stříbro, tyhle rozšíří spektrum i k basům. I když nevím, jestli u regálovek to má takový význam.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Kdyz jsi z Chebu, tak proc silhas az do Statu? :lol:
Kousek „za humny“ je v bavorskem Münchbergu vyborny obchodnik s Hi-Fi, „Hi-Fi Regler“. (August-Horch-Str. 19, 95213 Münchberg) Bliz nez do Prahy. :)

http://www.hifi-regler.de/wir/impressum.php

Nema sice vsechny kabely, ktere jsem napsal, ale napr. ty HMS (2m) levnejsi nez v Mnichove. Jinak vyber slusny a treba by i (proti zaloze) neco zapujcil, nebo obstaral i dalsi. (?)
(A zeptat se na slevu pry u nej take neni nijak nevsedni. ;) )

http://www.hifi-regler.de/shop/bi-wirin ... cherkabel/

P.S.: Jeste jsem si vzpomel na jeden slusny repro-kabel (ktery ma v nabidce), inakustik Referenz LS 1102. (viz. odkaz.) Nizsi model 1002 jsem mel asi 8 let a uvazoval o postupu prave na 1102, nakonec ale poskocil jeste o stupinek vys, na 1202. (Moje konecna. :D )

Martinski
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martinski »

Vím, co máte na mysli, nicméně Sonus Faber Signum, nejvyšší model řady (v linii nad SF Concertino a SF Concerto) umí setsakramenské basy, že by to do nich člověk neřekl (a to tam zatím mám OEM kabely). Tak trochu jsem je kvůli tomu komplet spektru kupoval, i když na varhaní hudbu stále preferuju velké self-made sloupové repro, které mi kdysi dal kamarád. Nehrají sice tak pěkně, ale u těch varhan, když hrají spodní rejstříky to člověka šimrá na bránici, stejně jako v tom kostele. Zkusil jsem je nedávno nahradit Tanoy Little Red Monitor, ale ta mohutnost tam nějak stále chybí. Časem bych chtěl zcela nahradit celou sestavu v obýváku něčím výkonějším a rozměrnějším právě na takovou muziku, ale to bude na jiné vlákno až na to budou prostředky.

Na Homegrownaudio web jsem taky koukal po pozitivních ohlasech na americkém fóru. To je dobrá zpráva, že je lze vyzkoušet v ČR. Díky moc za tip.

Martinski
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martinski »

to prospero: no, žil jsem nějakou dobu v Kanadě a ve Státech mám spoustu přátel, tak proto. Navíc, někteří z nich pravidelně jezdí tam a zpět, takže přivézt nějakou menší věc není problém.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Tak takhle potom ano. :D

Martinski
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martinski »

Nicméně, moc díky. Přecijen to bylo k něčemu se do fóra přihlásit. Trochu jsem samozřejmě hledal po německu, ale vždycky mi z netu vyskočili obchodníci někde daleko. Zkusím oprášit němčinu a zkontaktovat Hi-Fi Regler.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Primo v prodejne jsem jeste nebyl, i kdyz to pri ceste do KV neni daleko, ale mam od nej reproduktory a jeste par malickosti a servis byl vdycky prikladny. *thumbs up*

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Ještě mě napadlo, že mám nevyužité propojovací DH Labs Revelation (které nahradil HGA DNA). Také stříbro, ale proti HGA trochu zvýrazňuje středy, dynamika stříbra nechybí. Dal bych je za 2000. DH Labs prodávají v Ostravě, jestli mají nějaké vzorky, netuším.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Já používám, ke své velké spokojenosti, signálové Oyaide Tunami, reproduktorové Acoustic Revive SPC Reference ze Studia Panský Dvůr v Ostravě.

Obrázek
Obrázek

Martinski
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martinski »

to PetrL: DH Labs bych určitě rád vyzkoušel. Byl byste ochotný je třeba zapůjčit oproti klidně 100% záloze? Přecijen bych chtěl zkusit více možností než u něčeho skončím.

to fox: a na čem se vám kabely osvědčily? Nějak po všem čtení o Hi-Endu mám pocit, že jde dost o sladění všech složek dohromady, protože, jak bylo řečeno na začátku vlákna, dobrých kabelů je spousta.

Odpovědět