Kde nakupovat CD??
Re: Kde nakupovat CD??
No, já to dělám takhle. Mám účet u GE Money. Pokud platim přímo platební kartou, tak platím jen dle aktuálního kurzu. Ten poplatek 220,- mám, když posílám peníze na zahraniční účet. To jde očůrat pomocí služby paypay (neplést s paypal). Viz http://www.paypay.cz Pošlu si peníze na svůj paypay účet, což je účet tuzemský. Tudíž zase neplatím za převod. A potom z paypay účtu počlu peníze na účet zahraniční. Je tam poplatek necelé euro. Mají sice trošku horší konverzní kurz, ale u malých částek je to výhodnější.
Vtip je v tom, že si posíláš peníze na tuzemský účet, kde se platí míň/nic za převod. Takže jestli má paypay nějaký účet na Slovensku, tak by to asi šlo.pipis píše:paypay.cz je tedy skvělá věc. Budu muset vyzkoušet, díky za info. Můžou stejně výhodně tento účet použít i Slováci se svým Slovenským účtem
pro převod peněz k nám na české účty??
Poplatky za platby do zahranici jsou dle banky. Vetsinou par % z celkove castky, maximalne ale 1000 (1500). Takze na netu platim kreditkou, k tomuhle ucelu jsem si ji zridil. V byvale Ebance jste embossovanou kartu s moznosti platit po internetu dostali automaticky k uctu, v CSOB se plati 400 rocne (+ prachy za pojisteni kvuli ztrate, zneuziti), mluvim o obycejnym uctu. Ted maji ruzne balicky, v jednom platie okolo 200 mesicne a karta s moznosti platit pres net je v nem zdarma. Vsechno se da asi najit na internetu, dle platneho ceniku, nebo navstevou prislusneho bankovniho ustavu. V tehle poplatcich za vedeni uctu jsou v jednotlivych bankach docela rozdily.
Tedy když už je tu ten
Proč nezkusit mbank
Vedení účtu zdarma, platební karta VISA s možností platit i v internetových shopech zdarma, spořící účet s úrokem 3,5% zdarma, platební příkazy zdarma, měsíčně 3 výběry z jakéhokoliv bankomatu zdarma. Tedy nechci tu dělat reklamu, ale když už jste se o těch poplatcích v bankách začali bavit tak tohle je dobré řešení. 

Proč nezkusit mbank

Platba v shopech zdarma (pokud je myšleno kartou) je skoro standard. Jak je na tom mbank s posíláním peněz do zahraničí?Rowing píše:Tedy když už je tu ten![]()
Proč nezkusit mbankVedení účtu zdarma, platební karta VISA s možností platit i v internetových shopech zdarma, spořící účet s úrokem 3,5% zdarma, platební příkazy zdarma, měsíčně 3 výběry z jakéhokoliv bankomatu zdarma. Tedy nechci tu dělat reklamu, ale když už jste se o těch poplatcích v bankách začali bavit tak tohle je dobré řešení.
Rowing
Tak když tak zrob nové téma, třeba "Jak levně platit zahraniční nákupy", nebo tak nějak a těhle pár příspěvků tam šoupni. Mohlo by se to hodit víc lidem.

Pipis, to ja si radsi priplatim. Na jpc.de jsem jednou koupil hromadne asi 11 CD, poslali to najednou, platba kartou (tedy zadny poplatek), vse prikladne zabeleno a tim padem to dorazilo v pohode. A jeste cas od casu daji slevu 5 Euro, ktera ovsem plati jenom tyden. Kdyz to maji na sklade, mam to do 2-3 dnu (posilaji to z Nemec).
cdbaby.com - poslali mi CD, na obalku napsali cenu 5 USD, cena byla ve skutecnosti pres 20 USD, coz je velmi sympaticke, kvuli clu.
cdbaby.com - poslali mi CD, na obalku napsali cenu 5 USD, cena byla ve skutecnosti pres 20 USD, coz je velmi sympaticke, kvuli clu.
pipis píše:Platební karta neřeší, jak levně zaplatit do zahraničí na klasický účet...
kurňa, tak jak je to? když platím internetovou platební kartou, budu platit poplatky za převod nebo ne?gabik píše:...platba kartou (tedy zadny poplatek)...
Nemusí být embosovaná,záleží jen na bance
Je to tak.Nemusí být embosovaná.Zakládal jsem si druhou kartu s účtem pouze pro platbu na internetu a paypal.Nechávám tam malou částku a amazon nebo marecordings a další obchody si stáhnou sami částku co požadují.Akorát se to převede podle aktuálního kursu banky.Žádný poplatek se neplatí.
Tak tak. Zalezi na bance. Takze diky bance (a i jsem ji chtel) mam embossovanou kartu. Napr. KB a Ceska Sporka nabizeji jenom kus papiru, na kterem je cislo, ktere reprezentuje embossovanou kartu.
Vtip je v tom, ze pri platbe kartou se vam strhne castka v ceskych korunach z uctu prepocitana z cizi meny, ve ktere platite, podle aktualniho kruzu banky. Je jedno, jeslti na tohle je pouzita embossovana karta nebo "kus papiru" od KB, CS. Rocni poplatky za takovou kartu dle typu konta a sazebniku banky. Pri prevodu do ciziny z uctu na ucet platite poplatky. Pokud mate paypal, tak by meli byt poplatky minimalni (tusim se neco malo plati paypalu, ale nechci kecat, paypal nepouzivam). Vyhody paypalu - napr. si tam poslete par tisic, pokud dojde ke zneuziti, tak vam vytunelujou maximalne part tisic. Pokud mate kreditni kartu nabytou rekneme na 50tisic, nebo pouzivate kartu primo k uctu, tak pri zneuziti vam muzou vytunelovat 50tisic nebo konto. Proto se vyplati nakupovat na vyzkousenych e-shopech jako amazon, apod. Zasadne nedavat cislo karty jen tak nekomu, atd. Solidni eshop to ma udelane tak (i tuzemsky), ze po zadani cisla karty a po kliknuti potvrzeni platby jste presmerovany na stranky banky ci treti strany (v tuzemsku jsem se casto setkal s 3D secure), kde probehne platba, takze obchonik vubec neprijde do styku s vasim cislem kreditky. Na druhou stranu napr. amazon po zaregistrovani umoznuje zadat do vaseho uzivatelskeho profilu cislo karty, takze vase cislo karty visi permanentne v jejich databazi - zjednosuje to placeni - nemusite po kazde zadavat cislo karty. To uz je na kazdym, co je ochoten riskovat.
Zneuziti karty se da pojisit; navic banky co jsem tak vycetl se v pripade zneuziti chovaji celkem solidne, ale nemam s tim osobni zkusenost - nastesti. Samozrejme, pokud vyjde najevo, ze jste nekomu poslali emailem cislo karty a bezpecnostni kod (rec je o embossovane karte) tak vam reklamaci asi tezko uznaji. Osobne pouzivam kreditku, jeste se mi nestalo, aby ji nekdo zneuzil, ale taky se snazim minimalizovat riziko, ale riziko zneuziti existuje vzdy. Dobrej zdroj je mesec.cz, penize.cz.
Vtip je v tom, ze pri platbe kartou se vam strhne castka v ceskych korunach z uctu prepocitana z cizi meny, ve ktere platite, podle aktualniho kruzu banky. Je jedno, jeslti na tohle je pouzita embossovana karta nebo "kus papiru" od KB, CS. Rocni poplatky za takovou kartu dle typu konta a sazebniku banky. Pri prevodu do ciziny z uctu na ucet platite poplatky. Pokud mate paypal, tak by meli byt poplatky minimalni (tusim se neco malo plati paypalu, ale nechci kecat, paypal nepouzivam). Vyhody paypalu - napr. si tam poslete par tisic, pokud dojde ke zneuziti, tak vam vytunelujou maximalne part tisic. Pokud mate kreditni kartu nabytou rekneme na 50tisic, nebo pouzivate kartu primo k uctu, tak pri zneuziti vam muzou vytunelovat 50tisic nebo konto. Proto se vyplati nakupovat na vyzkousenych e-shopech jako amazon, apod. Zasadne nedavat cislo karty jen tak nekomu, atd. Solidni eshop to ma udelane tak (i tuzemsky), ze po zadani cisla karty a po kliknuti potvrzeni platby jste presmerovany na stranky banky ci treti strany (v tuzemsku jsem se casto setkal s 3D secure), kde probehne platba, takze obchonik vubec neprijde do styku s vasim cislem kreditky. Na druhou stranu napr. amazon po zaregistrovani umoznuje zadat do vaseho uzivatelskeho profilu cislo karty, takze vase cislo karty visi permanentne v jejich databazi - zjednosuje to placeni - nemusite po kazde zadavat cislo karty. To uz je na kazdym, co je ochoten riskovat.
Zneuziti karty se da pojisit; navic banky co jsem tak vycetl se v pripade zneuziti chovaji celkem solidne, ale nemam s tim osobni zkusenost - nastesti. Samozrejme, pokud vyjde najevo, ze jste nekomu poslali emailem cislo karty a bezpecnostni kod (rec je o embossovane karte) tak vam reklamaci asi tezko uznaji. Osobne pouzivam kreditku, jeste se mi nestalo, aby ji nekdo zneuzil, ale taky se snazim minimalizovat riziko, ale riziko zneuziti existuje vzdy. Dobrej zdroj je mesec.cz, penize.cz.
S platbami pro Amazon mám jen dobré zkušenosti...