"Komponenty na sebe".

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: "Komponenty na sebe".

Příspěvek od jirkash »

blesk666 píše:
01 bře 2022 15:00
Ako pekna zbierka, ale realne na posluch nepotrebujes 7 tapedeckov a 4 integrovane zosilnovace/receivery. To je skor zbierka ktoru chces.
Potrebuji a realne vsechny vyuzivam a stridam. ;)

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

jirkash: som od teba cital a pochopil ze to zak mas a je to pri zberatelstve asi jedina cesta ako tie pristroje udrzat pri zivote. Robia to aj zberatelia starych aut. Nic to nemeni na tom ze je to zberatelstvo (nepotrebujes ale chces). Na cito prehranie hudby, by ti stacil jeden vyservisovany napr Nakamichi CR7 s auto play aj record azimutom (aby si na jednom mohol prehravat aj pasky nahrate na inom a inak nastavenim tape decku). Nemusime si to viac vysvetlovat

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

V této oblasti nikdy jeden kus nestaci. :) Ani kdyby to byl nakamichi. Kazdy zesilovac ma jiny specificky zvuk. To clovek musis slyset a zazit.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

jirkash: je to specificke hobby. Jednu dobu som sa vratil k tape deckom a sledoval som aj rozne zahranicne fora a poznam aj pracu Alexa Nikitina (ANT) a pocul som jeho upravene tapedecky Ci uz Tascam 122 upraveny na dvojnasobnu rychlost (inak jeden z najlepsich zvukov z CC pasky co som vobec pocul) alebo Technics TVK 965 (to bolo tiez fantasticke). Seriove tapedecky aj tej najvysej triedy proti tymto upravenym nehrali (ani Drahon ani CR7, CR9…). Analogove vystupy tvoria vo VSETKYCH najlacnejsie podpriemerne operaky. Navyse aby to malo vyznam pocuvat skutocny analog (nielen prehrate nahravky z CD) museli by pochadzat priamo z master tape alebo aspon z velmi kvalitneho gramo aparatu (drahe). Rozne tapedecky - rôzny zvuk-vhodny podla nahravky a chuti, to rozumiem.

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

Je to laska k hudbe, kterou digital nikdy nedozene, ani u tech nejlevnejsich.
To s temi decky je samzorejme nesmysl, co se jich narozebiram a opravuji a "podrumenre operaky" se v nich nenachazi ani nahodou. To muze naspat jen nejaky uzivatel a neznaboh. Mas se jeste co ucit. ;)

mrba
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mrba »

Laska k hudbe a digital sú úplne neporovnatelné a nesúvisiace kategórie, a nie je vhodné ich spájať. Ak Teba baví zakladať CC kazetu a počúvať z nej hudbu a niekto iný má streamer a počúva hudbu napr. z Tidalu, hudobný zážitok z jej počúvania pre oboch môže byť rovnako silný a uspokojujúci.

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

Posloucham z obojiho a je vhodne je porovnavat.

mrba
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mrba »

Môžeš mi vysvetliť ako sa dá porovnať láska k hudbe s technológiou záznamu hudby?

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

Technologie zaznamu pro vysledny zvuk je hodne dulezita.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

jirkash píše:
03 bře 2022 19:10
Je to laska k hudbe, kterou digital nikdy nedozene, ani u tech nejlevnejsich.
To s temi decky je samzorejme nesmysl, co se jich narozebiram a opravuji a "podrumenre operaky" se v nich nenachazi ani nahodou. To muze naspat jen nejaky uzivatel a neznaboh. Mas se jeste co ucit. ;)
Neviem ako bodnotis operaky, ale jeden priklad Akai GX75 a GX95 ma na vystupe M5218AL co to je ine ako podpriemerny operak? ked to je uroven cca OPA4558

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

jirkash píše:
03 bře 2022 21:07
Technologie zaznamu pro vysledny zvuk je hodne dulezita.
Nemyslim to vobec v zlom, ta tvoja zbierka je uplne nadherna. Jedna vec je mat hobby v pocuvani kaziet cez vintage zosiky a repraky, druha vec je tvrdit, ze to je kvalitativne lepsie ako modernejsie sposoby zaznamu a reprodukcie. Jedna vec je s laskou opatrovat svoje Porsche z roku 1975 a byt za hviezdu na veteranskych zrazoch a druha vec je tvrdit, ze je lepsie ako dnesna Carrera. Proste nie je.

Kazeta je aj bolo vzdy kompromisne medium [frekvencny rozsah, sum, opotrebovanie] co sa tyka zvukovej kvality, objektivne fakty nepustia. Cele toto kazetove hnutie to je podla mna hlavne taky trochu az "retro gyc", "niekedy bolo vsekto lepsie". Necital som cele to vlakno, ale ak skutocne nemas pristup k analogovym master tapom, tak nie je sposob, aby kazeta hrala lepsie ako CD z toho isteho masteringu.

A ano pocul som, dokonca mam znameho co kupuje teraz tie originalne kopie master tapov po nejakych 600 euro kus a prehrava to na nejakom sialenom upravenom reel-to-reele. V porovnani s vinylom, samozrejme uplne ina liga.

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

Srovani s auty neni uplne ideal, takze zde priera neplati. Jelikoz mam i moderni komponenty a pristup k hires muzice, dovolim si tvrdit, ze vsechno nove lepsi neni, ba naopak. Nejedna kazeta hraje lepe nez cd, cd je posledni format, ktery bych si poustel, asi nejhorsi mozny poslech hudby, presto ho vyjimecne provozuji.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Jirkash: z akeho zdroja nahravas?

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

hlavni je byt spokojeny, nehlede na hlouposti typu zda je lepsi pasek nebo cd nebo neco co ma technicke parametry uplne jine

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

Bud píše:
01 bře 2022 12:37
jirkash píše:
08 úno 2022 20:32
Mám to takto a max spokojenost. :)
Jeste jeden gramec a kotoucak mam bokem spolecne s deskami.

Obrázek
*thumbs up*
Tak malá úprava. ;) Linn Nexus 250 sli do druhe mistnosti.

Obrázek

Odpovědět