Koupě reprobeden, zesilovače, zvukové karty - PC přehrávání

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Koupě reprobeden, zesilovače, zvukové karty - PC přehrávání

Příspěvek od RedBaron »

Ne, je to základní zvukovka / DAC s příšerným sluchátkovým zesíkem, Toslinkem a vcelku dobrým RCA výstupem pro zesík, zvukově rozhodně lepší než integrovaná. Ale nějaký jetý větší DAC v krabici rozhodně udělá víc parády, na druhou stranu nestojí pod litr ;)

Plachta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plachta »

Jaký větší jetý DAC máte na mysli? Rád se po nějakých kouknu :-) Jinak nekvalitní výstup na sluchátka mi nevadí. Ani nenahrávám. Jen bych poslouchal přes pepro.

FusionFanatic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FusionFanatic »

Co se týče D/A, šel jsem před časem do tohoto http://www.henryaudio.com/, ovšem se to ještě jmenovalo QNKTC a stálo to myslím o 100 USD míň. Používám často a nedám dopustit.

Plachta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plachta »

Ještě bych se chtěl zeptat, zda DAC nahrazuje zvukovou kartu. Zda se dá říct, že DAC=externí zvuková karta. Je tedy možné DAC připojit k PC přes USB stejně jako externí zvukovou kartu a do DAC zapojit akticní reprobedny a je vystaráno? V tomto případě například integrovaná zvuková karta na základní desce do správy zvuku vůbec nezasahuje? Má případně vliv na kvalitu zvuku i délka USB kabelu? Nebo se Délka kabelů řeší jen u klasických audio kabelů? Dal bych případně DAC co nejblíže k reprobednám a koupil třeba jen metrový audio kabel a od PC by vedl třeba 5m USB. Děkuji.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Plachta píše:Ještě bych se chtěl zeptat, zda DAC nahrazuje zvukovou kartu. Zda se dá říct, že DAC=externí zvuková karta. Je tedy možné DAC připojit k PC přes USB stejně jako externí zvukovou kartu a do DAC zapojit akticní reprobedny a je vystaráno? V tomto případě například integrovaná zvuková karta na základní desce do správy zvuku vůbec nezasahuje? Má případně vliv na kvalitu zvuku i délka USB kabelu? Nebo se Délka kabelů řeší jen u klasických audio kabelů? Dal bych případně DAC co nejblíže k reprobednám a koupil třeba jen metrový audio kabel a od PC by vedl třeba 5m USB. Děkuji.
Ano, pokud se jedna o USB DAC, pak se zvukova karta v PC pro prehravani nijak nepouziva. Delka USB kabelu je obecne omezena, nejdelsi se pouziva 5m, do takove delky bych uz asi nesel (i kdyz asynchronni USB prenos by si s tim mel bez problemu poradit), ale jestli ma kabel 0.5m nebo 1.5m bych neresil. Pokud potrebujes tahnout USB na velkou vzdalenost (pres 5m), lze pouzit USB kabel s repeaterem (https://www.alza.cz/premiumcord-usb-2-0 ... aQ#recenze).

Plachta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plachta »

Mohl bych se ještě zeptat na srovnání kvality zvukové karty ESI Juli a DACu Pro-Ject USB box S? Rozhoduji se mezi nimi a nevím k jaké variantě se spíše přiklonit. Reprobedny budou nejspíše Adam A3x. Děkuji za jakékoli srovnání.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Ja bych teda nezvolil ani jedno ...

Plachta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plachta »

A co byste doporučil v cenové kategorii cca do 5.000Kč za nové případně do 3.000Kč za bazarové? Snažím se o možná co nejlevnější vstup do Hi-Fi světa. Děkuji.

Plachta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plachta »

Tak už jsem si koupil zvukovou kartu Esi@Juli (mám jí asi 3 týdny) a nainstaloval Foobar2000 (ASIO/WASAPI) a již teď je na mé sestavě s HiFi věží na konci (jvc mx-j850r - používám jen hlavní stereo reprobedny) obrovský krok kupředu. Teď si dělám zálusk na ty Adamy A3X které dám místo staré HiFi věže. Měl bych ještě pár dotazů.

1) Celkem hodně jsem laboroval s nastavováním ASIO/WASAPI a hodně jsem Googlil a nějak se mi nepodařilo přijít na to jak to nastavit, aby byl posuvník volume ve Windowsech deaktivován při přehrávání a obecně aby nehrálo nic jiného než Foobar při přehrávání hudby. Nepodařilo se mi to ani u ASIO ani u WASAPI. Sample rate se mi podařilo zprovoznit ale s tímto si nevím moc rady. Má to velký vliv? Kde jsem případně udělal chybu v nastavování, že můžu stále regulovat hlasitost přes Windows. Také když poslouchám a pustím k tomu napřiklad YouTube tak hraje obojí. Tuším, že to tak není správně.

2) Zkoušel jsem software upsampling Resampler SOX a i jeho modifikace a taky se mi ho nepodařilo správně nastavit. Vždy, když se spustí jakýkoliv zvuk (třeba nějaká automatická reklama se zvukem na webu) tak se zvuk jakoby 10x zpomalí a přehrává se dál zpomaleně. Stačí dát pauzu a play a zase jede normálně. Ale je to téměř nepoužitelné protože se to při běžném používání PC stává pořád. Můžete mi prosím poradit jak to nastavit aby to tuto chybu nedělalo? Možná to bude mít nějakou spojitost s bodem 1 :) Jinak pokud jsem vyčetl správně z různých diskuzí, tak je nejlepší upsamplovat jen 44 100 a 48 000 Hz. Kvalitu jsem nastavoval na best a zaškrtl jsem Aliasing.

3) Mohla by nestíněným monitorům vadit LED TV, která je umístěna mezi reproduktorama a je od nich velmi blízko (cca 10 až 20cm)? Nebo obecně je potřeba si na něco u nestíněných monitorů dát pozor?

Předem moc děkuji za Vaše reakce.

Odar

Příspěvek od Odar »

1) Neries. Nastav hlavne vsetky hlasitosti na urovni OS a v prehravaci na maximum. Hlasitost reguluj na zosilnovaci.

2) Ked resamplujes, musis mat nastavene rovnake FS na Juline, ako FS, na ktoru resamplujes. Nastav FS na Auto a INT
Obrázek
Dole ti ukazuje aktualny clock, ktory musi byt zhodny s tym, na aky SOXujes. Akym programom resamplujes? Ak pouzivas plugin do Foobar, tak ten clock by sa ti mal vtedy prepnut povedzme na 192 000 a ked pustis video napr. z browsera, mal by sa prepnut naspat trebars na 48 000. Nikdy som s tymto nemal problem. Co popisujes, je pre mna trochu zahada.

Plachta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plachta »

Sample rate mám stejné a mám nastaveno na AUTO a INT. Nastaveno mám viz obr. Jen nevím jaký je rozdíl mezi zelenou čárkou k repru a šedou. Používám Resampler SOX plugin do Foobaru2000.
Obrázek

Plachta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plachta »

Opravdu nikdo netuší, čím je zpomalování hudby při náhodném spuštění jiného zvuku, například reklamy se zvukem z Mozilly? Dokud na to nepřijdu tak je pro mě Resampler nepoužitelný.

Poradí ještě někdo ohledně nestíněných repro (Adam A3X)? Je potřeba si dát na něco pozor a je možné je mít blízko LCD televize?

Předem děkuji.

Odpovědět