Koupě staršího gramofonu
Re: Koupě staršího gramofonu
Renown: A když je to rameno tak špatné, proč jsi byl v šoku z osazení vynikajícího pohonu vynikajícím ramenem SME V?
Ale to rameno není zas tak špatné ! Jenom prostě trpí těmi vůlemi a není na něm nic o čem by člověk mohl říct "wow" a sednout si na zadek. Jediná vychytávka, která mě v souvislosti s tím ramenem napadá je možnost plynulé změny VTA během přehrávání. Nevím jestli to má nějaký Technics, ale jeho klony to mívají.
A vyníkající pohon Technics ? Co je na něm vyníkajícího ? Silný DD motor s přesným řízením. Což asi samo o sobě stačí. Jistě lze říci, že pohon Technicsu je ok.
DD motor, kdyby byl ideálně mechanicky vyroben, tak by měl absolutně konstantní točivý moment a nepotřeboval by vlastně žádný talíř jako setrvačník. Proto mohou mít gramofony s direct-drive motorem lehké talíře. Kombinace silného motoru a lehkého talíře pak dává ve výsledku výborné hodnoty rozběhu a brždění (čas za který se gramofon dostane z nuly na jmenovité otáčky, případně čas za který se z jmenovitých otáček zastaví) To jsou parametry, kterými se DJ gramofony rády chlubí, ale které jsou hifistovi k ničemu nejsou. No a zbývá jenom ložisko talíře. Vzhledem k použití DD motoru je docela krátké, což obvykle přináší další vůle (ale nemusí to tak být) díky lehkému talíři není příliš namáháno a životnost může být a jistě je taky ok.
A vyníkající pohon Technics ? Co je na něm vyníkajícího ? Silný DD motor s přesným řízením. Což asi samo o sobě stačí. Jistě lze říci, že pohon Technicsu je ok.
DD motor, kdyby byl ideálně mechanicky vyroben, tak by měl absolutně konstantní točivý moment a nepotřeboval by vlastně žádný talíř jako setrvačník. Proto mohou mít gramofony s direct-drive motorem lehké talíře. Kombinace silného motoru a lehkého talíře pak dává ve výsledku výborné hodnoty rozběhu a brždění (čas za který se gramofon dostane z nuly na jmenovité otáčky, případně čas za který se z jmenovitých otáček zastaví) To jsou parametry, kterými se DJ gramofony rády chlubí, ale které jsou hifistovi k ničemu nejsou. No a zbývá jenom ložisko talíře. Vzhledem k použití DD motoru je docela krátké, což obvykle přináší další vůle (ale nemusí to tak být) díky lehkému talíři není příliš namáháno a životnost může být a jistě je taky ok.
ptas se co je na tich 1210/1200 pozoruhodneRenown píše:tak například rameno na Technicsu je zcela obyčejné, má obyčejné ložiska u kterých se obtížně vymezuje vůle a všechny které jsem viděl v nich měly vůli jako starý traktor v řízení. A to jak originál, tak i klony. Asi se majitelé báli tu vůli nastavit, protože pak se rameno přestalo hýbat úplně. Project tohle používal před cca deseti lety, ale ustoupil od toho.
Technics se prodává cca za 20 litrů, ale za tu cenu je tolik lepších gramofonů, třeba ten Sony PS-X60 (Technics 1210 Mk. 5 jsem viděl i za 60)
Co je podle tebe na Technicsu pozoruhodné ?
pro určitou skupinu obyvatelstva tehle planety je to jednoduse KULT objekt, stejne jako třeba vw bully nebo rolex submariner ci harley davidson .....
jestli je to dobry, spatny drahy levny to je otázka jina , ona historie ukaze co si trh zada, a historie proste tydlety 1200/10 pastiky vyhodnotila jako kult gramofon
Já mám řadu let Technics sl-2000, je to DD, manuál, maximální spokojenost. Občas mě popadne touha po inovaci, ale pak mě to přejde. A dá se pořídit poměrně levně.
Všimněte si jak vyšší modely Technics (s křivým ramínkem S) mají často 1/2" headshell tudíž snadná volba náhradní přenosky, ne to co mittelklasse plasťáky syst. T4P pro netechnické amerikánské konzumní joudy then press button and play
http://www.vintage-audio.com.ua/en/cat/194.htm
http://www.vintage-audio.com.ua/en/cat/194.htm
Nebo Ray Ben AviatorDRACK píše: je to jednoduse KULT objekt, stejne jako třeba vw bully nebo rolex submariner ci harley davidson .....
ANO další kult object, pokud mas na mysli Baush & Lomb 50s/70s 14K se zahnutejma tema za usi ,TJK píše:Nebo Ray Ben AviatorDRACK píše: je to jednoduse KULT objekt, stejne jako třeba vw bully nebo rolex submariner ci harley davidson .....
Ne ty repliky co dela luminex to uz je 2nd class .
Já měl spíše na mysli ten styl a tvar Aviatorů. Ne rozdíl mezi původním a Luminoxem. Když se řekne Ray Ban Aviator tak si přestavím prostě jeden a ten konkrétní typ brýlí a Toma Cruise v Top Gunu
ja ti rozumim , ze myslis jako ten kult design tich bryly, byl to presne ten spravny priklad
ja jsem velky fan baush a lomb mam uz od svých 11 let to se psal rok 69 tak ja si predstavuji vice ty 50s/60s , v top gun si moc ten film nepamatuji musel jsem nahledat par obrazku nenasel jsem tom foto ale toho druhyho typka goose mu tusim rikaly ten ale mel ne aviators ale shooters to jsou ten model co ma ten terc uprostřed , kouzlo tich bryly je jedna věc ten ramecek ale ty skla G16 to jsou ty zelene to uz luminex nedela a jsou pomerne vzacne , mne to spis spojuje stema 60s jim morrison , mam rad i ty wayfahrer co nosily blues bros. proste tydle bryle s tim 1200/1210 a 70s jbl to je rock'n'roll , to muzes byt i hluchej, ale cítíš to.
ja jsem velky fan baush a lomb mam uz od svých 11 let to se psal rok 69 tak ja si predstavuji vice ty 50s/60s , v top gun si moc ten film nepamatuji musel jsem nahledat par obrazku nenasel jsem tom foto ale toho druhyho typka goose mu tusim rikaly ten ale mel ne aviators ale shooters to jsou ten model co ma ten terc uprostřed , kouzlo tich bryly je jedna věc ten ramecek ale ty skla G16 to jsou ty zelene to uz luminex nedela a jsou pomerne vzacne , mne to spis spojuje stema 60s jim morrison , mam rad i ty wayfahrer co nosily blues bros. proste tydle bryle s tim 1200/1210 a 70s jbl to je rock'n'roll , to muzes byt i hluchej, ale cítíš to.
...a teď opět ke gramofónům, metrouši jedni
gabba gabba hey , to ale k tem gramofonum patri, když si strcis na xicht ty ty co mají ty "shooting skla" (zluty) tak na ty drazky na ty desce lepe vidíš, vy hifici mate svoje super hype dratky a designer speakers a milovnici skutecne vinyls mají zase k tomu raybans, a vomlaceny industrialni speakers, každý co mu chutna ,
ps u tech opravdových vinyl r'n'r freaks co mají opravdove speakers pro velky kluky tam je realne nebezpečí ze ti cas od casu prdne sklo na okne a uz proto ochrane bryle mají sve opodstatneni.
ps u tech opravdových vinyl r'n'r freaks co mají opravdove speakers pro velky kluky tam je realne nebezpečí ze ti cas od casu prdne sklo na okne a uz proto ochrane bryle mají sve opodstatneni.
Dobrá debata,ale jak už psal Ramones, vraťme se prosím ke gramofonům.
Rozhodl jsem se pro Kenwood,nic proti Technicsu,nebo Dualu,ale myslím že Kenwood je relativně hodně muziky za málo peněz,Klidně mi to můžete zazlívat,nebo vyvracet.
Mám vyhlídlé dva typy KD3070 a KD3100,takže mám konkrétní dotaz. Který s těch dvou?
Za názory Díky
Rozhodl jsem se pro Kenwood,nic proti Technicsu,nebo Dualu,ale myslím že Kenwood je relativně hodně muziky za málo peněz,Klidně mi to můžete zazlívat,nebo vyvracet.
Mám vyhlídlé dva typy KD3070 a KD3100,takže mám konkrétní dotaz. Který s těch dvou?
Za názory Díky
Parametry mají stejné, pohledově se mi víc líbí 3070.
Taky se mi víc líbí 3070 , ale nevím že by někdo prodával , na 3100 jsem narazil na aukru
KD 3070 nejni špatný ta robustní šaltrpáka vpravo (původem snad z kuka vozu) a stroboskop, dobrý, naproti tomu KD 3100 je subtilnější, jemnější napohled aparát, ale nic, Tvoje volba...srovnání snese můj nový právě servisovaný bazmek NEC P325 E, žel bez ruční regulace otáček
http://img24.cz/images/01111150407166082912.jpg
http://img24.cz/images/01111150407166082912.jpg