který ze dvou zesilovačů???

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
vintage
Kontaktovat uživatele:

Re: který ze dvou zesilovačů???

Příspěvek od vintage »

Ten Pioneer je fajn volba... hlavně se prosímtě vykašli na ten Technics co si nadhodil, ten je hodně špatnej :( *thumbs down* Volil bych něco z přelomu 70/80. let, pak to šlo s tím "běžným" hifi hodně do kopru :-(

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

Aleska píše:THresil : V tomhle případě je každá rada těžká. Nenapsal jsi, jaký zesilovač máš nyní, jaký zdroj hudby a jaké reprobedny. Pravděpodobně začínáš z PC (a z integrované zvukovky), zesík a bedny jsou (opět odhaduji) klasika k PC, začátečník v HiFi, hluboko do kapsy.
Ono se potom těžko radí jaký a který zesilovač, když není známo k čemu bude (na obou koncích) připojen a kolik na něj máš. To pak musíš počítat i s naprosto nesmyslnými radami, byť myšlenými dobře, ale prostě v jiné cenové kategorii.
Postav otázku jinak, formou mám toto a toto, cenový limit je tento, poraďte...
*offtopic* A nestyď se přiznat pravdu, každý z nás nějak začínal.
Chápu... :-)
Tak integrovanou zvukovku na základce samozřejmě mám, ale vyplou (lépe řečeno vytaženou ze speciálního slotu). Ale k věci... Zvukovku v PC mám ASUS XONAR D2/PM, což by podle mě zas až taký sráč být nemusel, vybíral jsem pečlivě při výběru zvukovky...
Repráky mám aktivy (Genius SP-HF 2000X)-je mně jasné že se teď všichni smějí a říkájí si, že su deb*l, když mám také repráky, ale za papoucha a něco (1100kč) v té době to byla podle mě velmi dobrá volba, jednak podle testů a dál mně to o správné volbě přesvědčilo, když jsem si dovezl nedávno dom M-Audia AV-40, to byl děs (výšky řvaly jak o život-byly zastřené a basy to vůnec žádné nemělo, snad jen ty středy ušly), ale oproti mým "OEM" Geniusům katastrofa a to ty M-Audia stály kolem 3 tisíc. Samozřejmě, že jsem je hned vrátil...
Ono mně bylo jasné že ty basy nebudou nic moc hned jak jsem ty M-Audia rozbalil (ta velikost..., skoro o polovinu menší než ty Geniusy).
Jinak pasivní reproduktory mám dvoje, nějaké snad dělané dvoupásma a pak trojpásma od hifiny (které bych teď použil k tomu zesilovači). Nevím jakou mají impedanci, můžu napsat jen to, že jsou od hifiny Philips FW-C80.
No a co víc napsat...??? Kabel na propojení zvukovky a těch Geniusů jsem použil/koupil asi "kvalitní", jedná se o kabel od Profigoldu (jack-2x cinch). Ten by snad měl stačit i na budoucí (pokud zůstanu u analogového zapojení) zapojení mezi koupeným zesilovačem a zvukovkou..

Stačí to tak? :-)

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

PS: Teď jsem našel manuál k zmíněné hifině a reproduktory by měly mít impedanci (dle manuálu) větší nebo rovno 6 Ohmů.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Takový Luxman L-1 (2x35W/8ohmů) se dá sehnat za pár korun a je to opravdu dobrý zesilovač za velmi málo peněz.
Pokud je ten výkon nedostatečný, pak třeba Luxman A-321 (2x75W/8ohmů)
nebo hybridní Luxman LV-105 (2x105W/8ohmů), který má mimochodem i velmi kvalitní MM/MC phono
Obrázek

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

THresil píše:.....Stačí to tak? :-)
Bohatě to tak stačí - nezačínal jsem před lety jinak a věřím, že každý, kdo se jen pokusil o HiFi z počítače tak začínal. Takže každý, kdo je alespoň trochu soudný,tě za deb*la považovat nebude. Hudba dnes z 99% (ne-li více) na PC vzniká a neměl by tedy být problém ji i kvalitně z počítače přehrávat.
Lepší než integrovaná zvukovka je pochopitelně zvuková karta ať již interní, nebo externí. Každý, kdo začíná s PC se pochopitelně nejdříve orientuje v hardvéru a přiznejme si, že první tvůrci počítačů ani ve snu nepočítali s jejich rozšířením v hudbě, natož při nahrávání hudby. Normálního IT (který není HiFista) ani nenapadne, že by mohla existovat špičková zvuková karta, protože je to pro něj jen periferie PC, na které nezaleží. A když jdeš koupit hotové PC, je to ještě horší. Prodavač tě zachrlí vším možným, jen ne tím, co se týká kvality zvuku - maximálně ti s vykulenýma očima začne vysvětlovat, že jím doporučovaná zvuková karta umí 7.1, nebo dokonce Dolby a DTS,
Takže za cenu 3.576 Kč s DPH ti nabídne kartu co máš. Já neříkám, že na hry či poslech 7.1 je špatná, ale za 3.126 Kč s DPH bys již sehnal ESI Juli@ - nekompromisní královna, další test je zde ESI Juli@. V audioteku ji mají nejlacinější, ale všude jinde se do té ceny co stála tvoje ASUS XONAR D2/PM vejdeš.

A zvukově ? Nesrovnatelné.

Pár slov k zesilovači: myslíš-li to vážně, pak pravděpodobně používáš jako přehrávač Foobar2000. Ten má regulaci hlasitosti dělanou v 64 bitech, takže nemusíš mít strach o nějakou výraznou degradaci signálu a na počátek ti stačí. Na výstup zvukovky ti pak stačí jen připojit koncový zesilovač a nemusíš hned shánět integrovaný zesilovač. Klidně se podívej po laciném koncáku, já léta používal obyčejný Rotel RB-850, který je dnes na Ebay.de k mání do 130 € a byl jsem s ním (a stále jsem) naprosto spokojen, nebo po vintage strojích (doporučovaný Pioneer SA8800 a jiné).
K reprobednám: V životě jsem stavěl hodně DIY reprobeden, z Belgie jsem dovezl Philipse FB825, z Mnichova Philipse FB860 (což je skoro totéž) a byl jsem s nimi spokojen. Já vím, že jak FB825, tak i FB860 nemohu srovnávat s repry od spotřební věže, ale jestliže proti jejich zvuku nemáš výhrady - nech si je do začátku a kup si zesilovač, třeba zrovna Luxmana, jak píše Renown, krásný stroj.

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

Aleska: Ta Juli určitě nebude špatná, ale nelíbí se mně na ní, že nemá symetrické výstupy. Když už bych se rozhodl vyměnit mou stávající zvukovku za nějakou profi-promiňte "poloprofi", tak bych chtěl se symetrií...
Mně se líbí například od M-Audia:

Kód: Vybrat vše

http://www.m-audio.com/products/en_us/Delta1010LT.html
Co Vy na to?

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Co já na to ?
Musíš se rozhodnout - buď stereo, nebo vícekanál.

a) když vícekanál, pak digi-out z PC + některý z AVR přijímačů/zesilovačů. Jejich kouzlo je právě v tom, co umí a nezapomeň, že potřebuješ 7.1 zesilovač a 7.1 bedny (nebo alespoň 5.1).
b) když stereo, tak proč opět 7.1 kartu ? Navíc za 250$ + poštovné ? Jen kvůli XLR ? Je pro zlost - bežné a laciné zesilovače symetrické vstupy z 99,99% nemají, takže to stejně musíš převézt na cinch.

Když stereo a XLR, tak skutečně profesionální zvukovku. Používáš-li wokna-XP, pak stačí Lynx ONE za 99$ (2,5x levnější !!!) a máš zvukovku, která byla vybavením mnoha nahrávacích studií ! Někdy je sehnat i v EU, já ji před lety koupil za 152 € a u nás stála v roce 1999 dokonce 26.700 Kč (v té době ještě bez DPH). Na Ebay.de ji nějaký šílenec dokonce jako úplně novou prodává za neskutečných a šílených 639 €, za tu cenu se tam dá sehnat již Lynx L22 699 €, která hraje i na Vistách, což ONE neumí a ovladače na ni nejsou.

Prostě zapomeň na XLR, zapomeň na 7.1 a jdi do ESI Juli@, nebo začni zesilovačem a zjisti, jaká hudba je pro tebe "ta pravá ořechová". Ne každý zesilovač a reprobedny se hodí na ten či onen typ hudby, každá chce něco jiného.

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

Jasné, chápu. Já jsem chtěl mít ten XLR výstup jakoby v "záloze", protože jsem si chtěl nejdříve koupit aktivní reprobedny, konkrétně M-Audio BX8a...

Obrázek

Každopádně by vyšly daleko levněji, než zesilovač + repro... Je to hold složité :-D, mystím to se dobře rozhodnout :-)

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

Teď jsem našel zesík Marantz pm80 mk II za 4000kč, zdá se celkem schopný...

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

mám dojem, že tohle bude "never ending story" .....

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Renown píše:mám dojem, že tohle bude "never ending story" .....
Takto bych to nebral, někdo mu poradit musí - je začátečník a jak sám vidíš, ani snad neví co vlastně chce.
THresil píše:.....M-Audio BX8a...Každopádně by vyšly daleko levněji, než zesilovač + repro... Je to hold složité :-D, mystím to se dobře rozhodnout :-)
O tom se dá úspěšně pochybovat, zda za cenu 7.116 Kč s DPH lepší sestavu nekoupíš...
Na Elektro.Bazos.cz je například k prodeji repro anglického výrobce MORDAUNT-SHORT Avant 902i
Obrázek (klikni na obrázek) za 3.300,- korun (měl je například náš člen Mike) a k nim je doporučován zesilovač Cambridge Audio 340A, který se dnes dá koupit i za cenu <4.000 Kč. A jsi hned na kvalitativně vyšší úrovni a za stejné peníze, tahle sestava byla k sobě velice doporučována - přiznám se, hrát jsem ji neslyšel.
Když jsem psal, že si nejdříve musíš uvědomit a definovat hudbu co máš rád, nebylo to pouhé plácání do větru. Test M-Audio BX8a je zde a já z něj vyjímám:
Doopravdy jsem ocenil přednes hlubokých frekvencí a věrnost podání ambientních zvuků a ruchů. Když jsem zabrousil do hájemství více „akustické" hudby například CD Johny Cash – Unchained začala nahrávka ztrácet prostor a zároveň se začala měnit i stereo image jednotlivých nástrojů. Na výškách byly znatelné frekvenční zdvihy. Ale hlavně na středech, kterých tyto boxy doopravdy nemají mnoho je znát...
A právě středy jsou v hudbě považovány za nejdůležitější, basy tvrdí muziku (a prý se bez nich dá i žít :lol: ).

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

Aleska : Já měl ale na mysli Deluxy... .-)

test zde:

Kód: Vybrat vše

http://avmania.zive.cz/Hi-Fi/Poslechovy-test-aktivnich-monitoru/sc-34-sr-1-a-1740/default.aspx

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Již jsem pochopil, ale "De Luxy" opět nemusí být HiFi, může to být pravda, může to být i marketingový tah. Přece jenom označení "De Luxe" se prodává snáz a dráž, přičemž zvukový rozdíl může být nulový. Nezapomeň, je to jen o penězích. *headbang*

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

Aleska píše:Již jsem pochopil, ale "De Luxy" opět nemusí být HiFi, může to být pravda, může to být i marketingový tah. Přece jenom označení "De Luxe" se prodává snáz a dráž, přičemž zvukový rozdíl může být nulový. Nezapomeň, je to jen o penězích. *headbang*
Jasné, mně se ta recenze celkem líbila, a taky mě samozřejmě zaujalo to tvrzení, že tyto aktivní bedny hrají na úrovni daleko dražších. Samozřejmě, nejsem schopen posoudit, když nemám k dispozici žádné, krom mých Geniusů...

PS: A snad tyto BX8áčka by už hrály daleko líp, než mé dosavadní Geniusy. :D

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

To ano, o tom skoro nemůže být pochyb, ale přesto bych raději šel rovnou do HiFi kategorie, jednou tam stejně skončíš...

Odpovědět