který ze dvou zesilovačů???

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
THresil
Kontaktovat uživatele:

Re: který ze dvou zesilovačů???

Příspěvek od THresil »

Když ono je to těžko, každou chvíli narazím na jiného kandidáta, myslím konkrétně v zesilovačích (byl jsem rozhodnut pro tu Yamahu AX-1070 a teď fakt nevím)... Teď jsem zas našel něco, co je dle mého názoru zajímavý kousek. Jedná se o Pioneer M-90. Tento Pioneer je zařazen do třídy Elite, tak by teoreticky měl patřit mezi pár "vyvolených" špičkových výrobků od Pioneeru.

A když jsem na youtubu viděl, že tento zesák živil i Nautilusy, tak asi nebude zas až tak špatný, co Vy na to? Možná cena sehnání je 20 000kč...

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Udělej to takto: Kdybych byl na tvém místě a začínal bych opět, tak si seženu Pioneer A-91D z řady Elite v Urushi designu. Je to nádherný stroj, se zabudovaným DACem (měl jej například Zdeny), nebo jiný, kvalitní typ integráče s DACem . Většinou mají i velice dobrý DAC a jsou to pečlivě postavené stroje, které dodnes předčí dostupnou komerci. K němu bedýnky od Philips věže co máš (a šetřil bych na lepší). Z PC bys tak mohl jet rovnou digi do DACu v zesíku, případné gramo či něco jiného přímo do něj a máš na počátek "vymalováno".

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

Aleska: To zní dobře, podívám se, jestli zmíněný typ zesilovače někde objevím a na cenu... A jen tak mimochodem, myslíte, že ten M-90 je drahý za tu cenu nebo že neni nic moc? Je to podle výrobce ze série Elite, tak by to mělo být už na nějaké úrovni, ne?

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Pioneer M90 je koncový zesilovač 2x200W/8 ohm a ve své době byl referenční, takže by měl být *thumbs up*
Obrázek klikni na obrázek
Podívej se i na stránku o Elite A-91D Obrázek, (klikni na obrázek)
sice má pouze jen 2x120W/8 ohm, ale věř, nikdy je nevyužiješ. Vydrž a sháněj jej, je překrásný.

Já měl Marantz PM-75, také s DACem (než jsem šel do zvukovky Lynx ONE) a byl jsem spokojen.
Obrázek
To byly ještě stroje dělané s láskou, ne jako dnes jen a jen pro peníze... *headbang*

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

Vidím, že Elite A-91D má i digitální vstupy... Tak asi počkám na něj... U té M-90ky se mně moc nelíbily ty displeje. Ale kdoví na jak dlouho to bude, asi budu sledovat i zahraničí.
Máte někdo zkušenosti s objednáváním zboží například přes ebay? Já ani nevím, jak bych to zaplatil, možnost je přes Paypal, ale nemám tam vytvořený účet, tak by to asi bylo komplikované.

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

Teď jsem narazil na možnost pořídit NAD C350.

Podle testů a různých článků na netu se zdá, že by to nemusela být tak špatná volba, sice nevím, jestli je možné srovnávat tento relativně "nový" zesilovač třeba s tou Yamahou nebo s těma Pioneerama.

Co si o tom myslíte, neprohloupím, když toho NADa pořídím???
Počítal bych s ním i do budoucna (když pořídím lepší repro).

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

prohloupíš :)

lepší počkat na Pioneera *palec* ... chápu, že chceš hrát hned, ale spěch se tady nevyplácí *taktone*

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

vintage píše:prohloupíš :)

lepší počkat na Pioneera *palec* ... chápu, že chceš hrát hned, ale spěch se tady nevyplácí *taktone*
A na jaký model mám teda konkrétně čekat, na A-91D? Já se spíš bojím toho, že takéto kousky si ti co je vlastní drží zuby nehty a i kdyby někdy se někde objevil, tak bude za dost astronomickou cenu, nemyslíš?

Zatím jsem studen, tak nemůžu moc divočit :-D

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Neboj, velký cenový rozdíl oproti tomu Nadu tam nebude... a zvukově to je někde jinde. Nad nemám rád - dunící basy, výšky "digitální", prostor úzký a detaily žádný :(

A-91D *thumbs up*

Hopp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hopp »

vintage píše:Nad nemám rád - dunící basy, výšky "digitální", prostor úzký a detaily žádný :(
Nady nevlastnim, znacka je mi ako taka lahostajna, ale mal som moznost pocut ich zosiky viackrat (prevazne s regalovymi reproduktormi Dynaudio)a zeby to nemalo detaily, priestor bol uzky a vysky boli "digitalne" by som si tak jednoznacne tvrdit nedovolil. S tym dorazom na basoch z casti suhlasit mozem, ale Tvoja skusenost mi ako pricinu zlej reprodukcie (odhliadnuc od osobnych zvukovych preferencii) skor naznacuje zlu akustiku posluchoveho priestoru resp. umiestnenie bedni a posluchoveho miesta v nom.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Hopp píše:
vintage píše:Nad nemám rád - dunící basy, výšky "digitální", prostor úzký a detaily žádný :(
Nady nevlastnim, znacka je mi ako taka lahostajna, ale mal som moznost pocut ich zosiky viackrat (prevazne s regalovymi reproduktormi Dynaudio)a zeby to nemalo detaily, priestor bol uzky a vysky boli "digitalne" by som si tak jednoznacne tvrdit nedovolil. S tym dorazom na basoch z casti suhlasit mozem, ale Tvoja skusenost mi ako pricinu zlej reprodukcie (odhliadnuc od osobnych zvukovych preferencii) skor naznacuje zlu akustiku posluchoveho priestoru resp. umiestnenie bedni a posluchoveho miesta v nom.
a) ve stejné poslechovce jsem Nada porovnával s jinými zesilovači

b) Nada jsem neslyšel jen v jedné poslechovce...

c) mé zvukové preference jsou úplně jinde, někomu se Nad líbit může.

Největší průser u Nadu je předzesilovací část, konec není tak špatný.

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan_ »

Vintage má s tím popisem zesilovačů Nad naprostou pravdu, slyším to stejně jako on. Přesně jak říká, průser je předzesilovač, koncák je ok.

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

Aleska píše:Pioneer M90 je koncový zesilovač 2x200W/8 ohm a ve své době byl referenční, takže by měl být *thumbs up*
Obrázek klikni na obrázek
Podívej se i na stránku o Elite A-91D Obrázek, (klikni na obrázek)
sice má pouze jen 2x120W/8 ohm, ale věř, nikdy je nevyužiješ. Vydrž a sháněj jej, je překrásný.

Já měl Marantz PM-75, také s DACem (než jsem šel do zvukovky Lynx ONE) a byl jsem spokojen.
Obrázek
To byly ještě stroje dělané s láskou, ne jako dnes jen a jen pro peníze... *headbang*
Zdravím, delší dobu jsem se neozval, ale bylo to tím, že jsem naháněl ten model od toho Pioneeru, konkrétně ten A-91D.
Ale čekání se vyplatilo, dneska už ho mám doma a zatím dumám kam ho usadit. Přece jen je o ždibek větší, než jsem si ho představoval :lol:

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

gratuluji. krásný stroj.

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

dadaft píše:gratuluji. krásný stroj.
Díky, jestli budete mít někdo zájem, tak ho klidně nafotím a fotky sem hodím, záleží na reakci ;)

Odpovědět