Kúpa CD playera
Kúpa CD playera
Prosím o radu,chcem kúpiť vintage CD player,mám zostavu Hi-End JVC z 90-tych rokov,len Cd mám 1Bit XL-V101BK a bez digitálneho výstupu, asi pol roka sa snažím zohnať cez EBay a podobné on line bazare CD player JVC XL-Z555,alebo XL-M701 -sú to 18Bit stroje s digitálnym výstupom a ťažko sa zháňajú aj som našiel ,ale v Kanade a sú to muzealne kusy -sú dosť drahé okolo 300Euro a aj doručenie od tial vyjde na cca 80Euro., a ešte by som musel kúpiť menič na 120Volt./Da sa u nás menič na Slovensku objednať/ + zapaltiť CLO .Už strácam nádej ,že JVC zoženiem.Toľko na úvod.
Takže by som chcel kúpiť trebárs Sony CD,alebo Yamaha alebo inú značku, nejaký Cd player viacbitový 16-18 -24BIt ,neviem ake sa vyrábali v tej dobe 1988-1992 o JVC mám prehlad ,ale ostatné značky neviem kolko BIt-oé vyrábali,mal by to biť stroj z tohto obdobia stačí ak bude prehrávať normálny formát ,Mp3 a podobné nepotrebujem prehrávať a musí mať digitálny výstup,najradšej optický,ten mám na zosilovači ešte neobsadený. Cenove tak do 200Euro.Ak môžete poradťe čo mi doporučujete kúpiť. napr od Sony som videl CDP-990,991,797 tieto tri sa mi celkom páčili.,ale nezistil som kolko sú BIT-ové.Ešte radšej by som bol keby CD player bol 6 diskový. A posledná vec mal by mať dialkové ovládanie.
Dík za radu.
Jaro
Takže by som chcel kúpiť trebárs Sony CD,alebo Yamaha alebo inú značku, nejaký Cd player viacbitový 16-18 -24BIt ,neviem ake sa vyrábali v tej dobe 1988-1992 o JVC mám prehlad ,ale ostatné značky neviem kolko BIt-oé vyrábali,mal by to biť stroj z tohto obdobia stačí ak bude prehrávať normálny formát ,Mp3 a podobné nepotrebujem prehrávať a musí mať digitálny výstup,najradšej optický,ten mám na zosilovači ešte neobsadený. Cenove tak do 200Euro.Ak môžete poradťe čo mi doporučujete kúpiť. napr od Sony som videl CDP-990,991,797 tieto tri sa mi celkom páčili.,ale nezistil som kolko sú BIT-ové.Ešte radšej by som bol keby CD player bol 6 diskový. A posledná vec mal by mať dialkové ovládanie.
Dík za radu.
Jaro
-
archeocomp
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kúpa CD playera
Koľkobitový je CD prehrávač je nezmyselná otázka. Všetky CD pracujú so 16bitovým záznamom - pretože 16 bitov má záznam na CD
Ďalšia vec ktorú asi nechápeš, je že ak používaš digitálny výstup, tak von do zosilovača lezie presne to čo je zaznamenané na disku. Bez akejkoľvek zmeny. Prevod na audio signál je potom už záležitosť zosilovača.
Tak potom prečo majú niektoré prehrávače koaxialny ,alebo optický výstup, a tie sú u JVC 16-18 BIt,ale 1Bit to nemajú,ja viem,len že keď pozerám DVD koncert z DVD playera na RCA a potom ho prepojím na koaxial,okamžite sa prepne zosilovač na 44,1Khz vzorkovanie a 16 bit a ten zvuk je uplne rozdielny smerom na hor.Volakedy pred 20 rokmi som sa týmto zaoberal viacej,len si pamätám,že bol medzi playermi rozdiel na kvalite 1-Bit-16Bit. Na digitálny posluch nepotrebujem žiadny equalizer napr. /Na analogu už ho potrebujem/
Inak vďaka za postreh,ale otázka bola na kúpu cd prehrávača .
Inak vďaka za postreh,ale otázka bola na kúpu cd prehrávača .
Jarroo: Prepáč, ale pokiaľ nepochopíš princíp D/A prevodu, výrazy ako napr. oversampling, tak ďalšia diskusia nemá význam. Pred 20 rokmi si sa tým možno zaoberal viac ale nepochopil si to ani vtedy.
Takže asi takto som to pochopil:Nešpekuluj,keď tomu nerozumieš buď spokojný kašli na to či má má tvoje Cd digitálny výstup optický,alebo koaxialny alebo RCA aj tak ti to lepšie hrať nebude.
Mimochodom zosilovač JVC AX-Z911Bk má vlastný DA prevodnik. V podstate digitálne zosilovače sú aj tak analogové,pretože na konci pred zosilovaním v koncovom stupni je zase analogový signál.
Ešte raz chcem poradiť nejaký solidny Cd player s digitálnym optickým výstupom z rokov 1988-1992. Sony,Yamaha. apod. najradšej s dialkovým ovládaním. Ešte lepšie by bolo na 6Cd.
Mimochodom zosilovač JVC AX-Z911Bk má vlastný DA prevodnik. V podstate digitálne zosilovače sú aj tak analogové,pretože na konci pred zosilovaním v koncovom stupni je zase analogový signál.
Ešte raz chcem poradiť nejaký solidny Cd player s digitálnym optickým výstupom z rokov 1988-1992. Sony,Yamaha. apod. najradšej s dialkovým ovládaním. Ešte lepšie by bolo na 6Cd.
Pozri si Technics SL-P770, tie sa na eBay vyskytujú bežne a rozumná cena, ale keby si sa dostal k 990 tak máš absolútne delo z danej doby. 770 dostala cenu EISA v dobe keď to aj niečo znamenalo.
999
http://www.ebay.com/itm/Technics-CD-Pla ... 4ade7ccff5
770 bola pôvodne vyrobená v Nemecku, ale po veľkom úspechu bola v Japonsku prepracovaná a k označeniu sa pridalo označenie D.
999
http://www.ebay.com/itm/Technics-CD-Pla ... 4ade7ccff5
770 bola pôvodne vyrobená v Nemecku, ale po veľkom úspechu bola v Japonsku prepracovaná a k označeniu sa pridalo označenie D.
Naposledy upravil(a) kite19 dne 01 lis 2014 15:03, celkem upraveno 1 x.
Pekný kúsok Technics 999,len zase Amerika +80Euro pošta +Clo.Ale dobrý Typ.Už si ho aj dávam do zoznamu zháňaných CD playerov.
takúto odpoveď očakávam.
Dik
takúto odpoveď očakávam.
Dik
Jarroo: Nie, bolo to myslené úplne inak.
Nezničitelný Technics SL-PG400A, 420, 440, 460, 470...zvukově má možná rezervy ale nejsme netopejři. Přečte lecjaké problémové CD-R kde mnohem dražší aparáty ztrácej dech. Doporučuji.
S 499 ,veď predsa 18 bitový stroj má oversampling kvalitnejší a prepracovanejší ako 1Bit,dnes už bežne sa predávajú 196Khz prehrávače s 24 bitmi a doslova za pár euro napr DVD prehrávače.Ja mám,len takú skúsenosť,že na digitál mi to hrá kvalitnejšie a vôbec nepotrebujem mať do sady prepnutý digitálny equalizer /Behringer 32pásiem/ ani akustický procesor /JVC XP-A1010TN/.Ak prepnem na analog musím prepnúť do siete equalizer aj akustický procesor až vtedy po doladení pásiem a akustiky mi to hraje k spokojnosti.
Lechos! našiel som na EBay aj SLP- 720 dobre vyzerá aj ten,len som k nemu nič nenašiel parametrálne.
http://audio-database.com/TechnicsPanas ... 720-e.html
u SL-P 770, a 990 je to oveľa lepšie.
u SL-P 770, a 990 je to oveľa lepšie.
Ani já neznám...no pokud je to v přímé linii klon derivát 400A tak by mohla být dobrá volba, strejc Matsushita uměl.
Pozeral som SL-PG 420,440,460,470 pekné mašinky,ale nenašiel som na zadnej stene digital out,myslím,že nepodporujú texty. 400A by som možno aj zobral,na EBay je 59E+22Epošta,čo je celkom dobrá cena. Ako pozerám tie tri cd 720,770 a 990 ak sa mi z nich podarí niektorý zohnať tak to bude šupa!!! Tie tri sú presne čo chcem.Dík za linku
Takže 720-ka má 16bit DA line.A je za dobrú cenu na EBay.
Takže 720-ka má 16bit DA line.A je za dobrú cenu na EBay.
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Když se tak dívám na ty starší Technicsy tak se mi porad hodne libí. Neztratily na kráse ani po tolika letech. Pamatuji si jak jsem snil o RSB-100 cassete deck. Ale jsem off topic ja vim.