Málo basů
Re: Málo basů
Sany
četl jsi vůbec dotaz zakladatele vlákna, prosím ??
bylo to k/o reprobeničcce za prodejní cenu nového páru Kč 5000 !
Má smysl do tohoto vlákna psát o WB Discovery která stojí cca 50 x tolik ???
enGin
1. rozhodně bych dražší repro nekupoval "na slepo" a dle rad z virtuálního prostředí!
2. troufám si tvrdit, že repro od B&W (nebo jiné, drahé sloupy) nebudou hrát se tvou Námahou AS500 dobře.
Sloupy od BW jsou obecně velmi citlivé na umístění a připojený zesilovač.
Tipuji, že budeš výsledný zvuk krititzovat jako ostrý, s "utrženými" výškami.
A problém rozhodně nebude v bednách. BW vyrábí vynikající bedny.
Ke kompromisním zesilovačům bych kupoval milosrdné, kompromisní reprbedny.
To už raději ty druhé AE. S těmi však nemám žádnou praktickou zkušenost.
3. rozhodně považuji za velmi špatné si k zesilovači za 10.000 Kč koupit bedny za 50.000!
sestava musí být především vyvážená
1. rozhodně bych dražší repro nekupoval "na slepo" a dle rad z virtuálního prostředí!
2. troufám si tvrdit, že repro od B&W (nebo jiné, drahé sloupy) nebudou hrát se tvou Námahou AS500 dobře.
Sloupy od BW jsou obecně velmi citlivé na umístění a připojený zesilovač.
Tipuji, že budeš výsledný zvuk krititzovat jako ostrý, s "utrženými" výškami.
A problém rozhodně nebude v bednách. BW vyrábí vynikající bedny.
Ke kompromisním zesilovačům bych kupoval milosrdné, kompromisní reprbedny.
To už raději ty druhé AE. S těmi však nemám žádnou praktickou zkušenost.
3. rozhodně považuji za velmi špatné si k zesilovači za 10.000 Kč koupit bedny za 50.000!
sestava musí být především vyvážená
Toto ma zaujalo. Čo už nie je kompromisný zosilňovač? Len tak pre poriadok.lachim píše:Ke kompromisním zesilovačům bych kupoval milosrdné, kompromisní reprbedny.
Asi sa treba naozaj baviť o cenovej kategórii a v tej je podla mňa AS500ka na velmi slušnej úrovni, a nemalo by byť problém k nej nájsť slušne hrajúcu bedňu s ktorou si sadne.
S tými BW súhlasím - nižšie modeli mi vždy ťahali uši, tie najvyššie sú už zase pre bežného človeka len ťažko zaplatitelné.
-
boxer
A to kolega předřečník jistě nemyslel právě vyvážeností to, že by vážily bedny a zesilovač stejně. 
Doporučil bych si dokoupit zaprvé kvalitní subwoofer. Popř. si zakoupit reprosoustavy, které zvládnou zahrát v plné síle 35Hz.
Dále Yamaha A-S500 je relativně levný zesilovač. Doporučuji až vyšší model A-S701 pro lidi co začínají, nebo zesilovač z druhé ruky.
S reprosoustavami B&W mám zkušenosti, že potřebují k sobě silný zesilovač. Tj. např. 22kg Yamaha A-S1000 hraje velmi pěkně. Ostré výšky mají jen základní modely. Slabší Cambridge je neutáhne. Doporučuji k dražším sloupům zesilovače Musical Fidelity.
Dále Yamaha A-S500 je relativně levný zesilovač. Doporučuji až vyšší model A-S701 pro lidi co začínají, nebo zesilovač z druhé ruky.
S reprosoustavami B&W mám zkušenosti, že potřebují k sobě silný zesilovač. Tj. např. 22kg Yamaha A-S1000 hraje velmi pěkně. Ostré výšky mají jen základní modely. Slabší Cambridge je neutáhne. Doporučuji k dražším sloupům zesilovače Musical Fidelity.
Rothaudio
Ta Yamaha A-S500 vůbec není špatná, zejména s ohledem na její cenu. Má docela dobré měření, které je dokonce v některých aspektech nejlepší ze všech modelů zesilovačů této firmy. Přidávám se tedy k doporučení ostatních stran pořízení nových (větších) beden.
Reagoval jsem pouze na sostakovic příspěvek ohledně jeho názoru na malé bedny-on napsal svůj názor já na něj reagoval, slušnou odpovědí z mírnou nadsázkou je na tom něco špatného ?! Pokud ano dej mi vědět.lachim píše:Sany
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
...ve kterém se nepletl. A ty uvedené WB to jen potvrdily. Byť stojí čtvrt mega, pořád to jsou malé bedny, které prostě dolů nejdou a začínají až na 45 Hz (-2dB).Sany píše:Reagoval jsem pouze na sostakovic příspěvek ohledně jeho názoru na malé bedny
Pokud mají bedny na 45 Hz -2 dB, tak to jdou kurewsky hluboko. Ostatně na tom není nic k divení, izobarik jde do hloubky za cenu ztráty citlivosti. Zase jen fyzika.
Tak beru zpět, co jsem řekl!
Trochu jsem si pohrál s umístěním a musím říct, že nyní hrají mnohem líp a basů mají dostatek!
Rád bych se tímto bednám omluvil za svou nerozvážnost a brzkou stížnost
Upřímně, nečekal jsem, že i relativně jemné změny v rozmístění mají tak zásadní efekt...
Trochu jsem si pohrál s umístěním a musím říct, že nyní hrají mnohem líp a basů mají dostatek!
Rád bych se tímto bednám omluvil za svou nerozvážnost a brzkou stížnost
Upřímně, nečekal jsem, že i relativně jemné změny v rozmístění mají tak zásadní efekt...