Málo basů
Málo basů
Ahoj,
mám takový problém, nedávno jsem konečně zakoupil sestavu - Project Debut Carbon Esprit, Yamaha A-S500 a Project Speaker box 5. Co mě po zapojení zaskočilo, byl velice slabý basový projev. A nyní po týdnu je to maličko lepší, ale pořád se mi to zdá dost chabé a v rozporu s ohlasy týkajících se beden (jakoby ani "nevyfukovaly" z bassreflexu). Jako kabel jsem použil měděný 1,5 mm průřez. Myslíte, že bych mohl mít něco špatně zapojeno? V návodu k bednám se píše něco o phasing a přehození + a - do beden, to zkusím zítra. Napadá vás ještě něco, čím by to mohlo být, nebo je (dost) slabý basový projev standardem u těchto malých beden?
Moc Vám děkuju za všechny rady!
mám takový problém, nedávno jsem konečně zakoupil sestavu - Project Debut Carbon Esprit, Yamaha A-S500 a Project Speaker box 5. Co mě po zapojení zaskočilo, byl velice slabý basový projev. A nyní po týdnu je to maličko lepší, ale pořád se mi to zdá dost chabé a v rozporu s ohlasy týkajících se beden (jakoby ani "nevyfukovaly" z bassreflexu). Jako kabel jsem použil měděný 1,5 mm průřez. Myslíte, že bych mohl mít něco špatně zapojeno? V návodu k bednám se píše něco o phasing a přehození + a - do beden, to zkusím zítra. Napadá vás ještě něco, čím by to mohlo být, nebo je (dost) slabý basový projev standardem u těchto malých beden?
Moc Vám děkuju za všechny rady!
- sostakovic
- Kontaktovat uživatele:
Re: Málo basů
Jr to dost relativní, někomu nestačí basy 12" bedny, jiný je nadšen z basů bedýnek k PC.enGiN píše:Ahoj,
, nebo je (dost) slabý basový projev standardem u těchto malých beden?
Zatím žádná malá bedna, kterou jsem slyšel dobré basy nehrála. A myslím si, že ani taková neexistuje. Z malé bedny kvalitní basy nebudou nikdy.
Nic to nemění na tom, že řada lidí je s malými bednami a jejich basy spokojena.
P- j box 5 jsem slyšel asi v 5ti sestavach.
Pokud hraji v malém pokoji, mají basu dostatek.
Pozor. Mluvíme o bedne za 5000 a s malinkým basackem.
Za tu cenu hraje tyto bednicky výborně.
Kabel bych neřešil! Snad jen správnost jeho zapojeni.
Řešil bych umístěni bednicek v prostoru .
Vyzkoušel bych sestavicku v jiném, menším pokoji.
V kuchyni bývá dobra akustika

Pokud hraji v malém pokoji, mají basu dostatek.
Pozor. Mluvíme o bedne za 5000 a s malinkým basackem.
Za tu cenu hraje tyto bednicky výborně.
Kabel bych neřešil! Snad jen správnost jeho zapojeni.
Řešil bych umístěni bednicek v prostoru .
Vyzkoušel bych sestavicku v jiném, menším pokoji.
V kuchyni bývá dobra akustika
Jak píší kolegové. Zkontrolovat zapojení a pak laborovat s umístěním. Dát bedny blíže zdi za cenu zvýšení "dunivosti" a přesnosti a celkové prostorovosti reprodukce. To umístěni má podle mého asi nejzásadnější vliv na kvalitu zvuku. I ty nejlepší bedny špatné umístění dokáže totálně zabít.
Mám stejné gramo (s Denonem DL-110) a Xavian Primissima (taky menší bedny). Nakonec jsem skončil u subwooferu, ale jak všichni píší, jde to i bez, ale hodně závisí na umístění. Jak máš seřízenou přenosku? Jaké jsou rozměry místnosti? Máš bedny na stojanech? A taky, jakou hudbu hraješ?
Přenosku jsem nechal tak jak byla namontována z výroby, ale při přehrávání hudby z iphonu je bas řekl bych stejný, takže tam si myslím chyba nebude.
Co se týče místnosti, je to cca 4,5x3m s relativně vysokým počtem skříní, takže rozhodně ne ideální. A bedny na stojanech zatím nemám, mám je na stole, jenž je v takřka ideální výšce. Myslíte, že v tom by mohlo být jádro pudla?
Dnes jsem to porovnával s tátovými starými grundigy a diy sloupovkami - tam ten bas má takový "wow" filmový efekt. Možná to pramení právě z toho, že jsem měl v podstatě jen tohle srovnání. Ale když jsem si pustil na projectech Nicka Cavea, ten hlas vykreslily krásně basově. Jen tam chybí takový ten "drtivý" kopák.
Jinak ty bedýnky hrají krásně a perfektně a věrně vykreslují. Jen mi tam nějak trošku chybí bas zejména u těch kopáků, takový ten úderný bas.
Co se týče místnosti, je to cca 4,5x3m s relativně vysokým počtem skříní, takže rozhodně ne ideální. A bedny na stojanech zatím nemám, mám je na stole, jenž je v takřka ideální výšce. Myslíte, že v tom by mohlo být jádro pudla?
Dnes jsem to porovnával s tátovými starými grundigy a diy sloupovkami - tam ten bas má takový "wow" filmový efekt. Možná to pramení právě z toho, že jsem měl v podstatě jen tohle srovnání. Ale když jsem si pustil na projectech Nicka Cavea, ten hlas vykreslily krásně basově. Jen tam chybí takový ten "drtivý" kopák.
Jinak ty bedýnky hrají krásně a perfektně a věrně vykreslují. Jen mi tam nějak trošku chybí bas zejména u těch kopáků, takový ten úderný bas.
enGIN
přeci nemůžeš chtít od malinké bedničky drtivý kopák.
nebo je srovnávat s velkou bednou!
to tak malý basáček nemůže nikdy zahrát / ustát.

přeci nemůžeš chtít od malinké bedničky drtivý kopák.
nebo je srovnávat s velkou bednou!
to tak malý basáček nemůže nikdy zahrát / ustát.
- sostakovic
- Kontaktovat uživatele:
Uz jsem to psal. Z malych beden opravdovy basy nedostanes. Ale pouze velka bedna dobre basy nezarrucuje. Musi byt kvalitni, cili i draha...
Některé bedýnky jsou již navrhovány tak, aby hrály optimálně umístěny v blízkosti stěny.
Míra vnímaných basů se rovněž liší v závislosti na umístění posluchače - to si dost lidí neuvědomuje.
Míra vnímaných basů se rovněž liší v závislosti na umístění posluchače - to si dost lidí neuvědomuje.
Aha, tak "drtivy kopak" k malym regalovkam poresi jedine subwoofer.
Myslím že se pleteš WB Discovery by mohly závidět díky isobarickému systému kdejaké středně velké sloupy, o čistotě a přesnosti ani nemluvě....sostakovic píše:Uz jsem to psal. Z malych beden opravdovy basy nedostanes. Ale pouze velka bedna dobre basy nezarrucuje. Musi byt kvalitni, cili i draha...
- sostakovic
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že se nepletu. Ani nejsme v rozporuSany píše:Myslím že se pleteš WB Discovery by mohly závidět díky isobarickému systému kdejaké středně velké sloupy, o čistotě a přesnosti ani nemluvě....sostakovic píše:Uz jsem to psal. Z malych beden opravdovy basy nedostanes. Ale pouze velka bedna dobre basy nezarrucuje. Musi byt kvalitni, cili i draha...![]()
Zde také vztahuješ kvalitu basů na velikost bedny.Sany píše: WB Discovery by mohly závidět díky isobarickému systému kdejaké středně velké sloupy,
Pochopitelně každý to vnímá jinak, ale opravdu dobré basy z malé bedny dostat nelze. Ostatně top modely prakticky všech výrobců jsou větší než modely nižší.
Proč? Kvůli kvalitě basů. Středy a výšky nepotřebují velký průměr membrány, ani příliš velkou ozvučnici.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
No, 45 Hz při -2dB u těch WB není nic světoborného.
To zahra aj vacsia (isobaric) regalovka 
Díky moc za názory!
Ještě se chci zeptat, a ať zbytečně nedělám nové vlákno, dám to sem. Do budoucna uvažuju (asi jako většina z nás
) o upgradu. Docela mě láká koupit si něco staršího - líbí se mi třeba B&W - CM 6 z hifibazar.cz , http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... ference-6/ nebo něco takového http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... adiance-3/ .
A teď otázka, mělo by to se stávajícím zesilovačem (Yamaha A-S500) smysl, nebo bych musel bezpodmínečně upgradovat i ten?
Nebo se vám jeví jako lepší varianta dokoupení subwooferu, např. tohoto http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... rs/asw600/ ?
Díky!
Ještě se chci zeptat, a ať zbytečně nedělám nové vlákno, dám to sem. Do budoucna uvažuju (asi jako většina z nás
A teď otázka, mělo by to se stávajícím zesilovačem (Yamaha A-S500) smysl, nebo bych musel bezpodmínečně upgradovat i ten?
Nebo se vám jeví jako lepší varianta dokoupení subwooferu, např. tohoto http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... rs/asw600/ ?
Díky!