Vlastním gramofon Pro-Ject RPM 3 Carbon - efektivní hmotnost raménka je 16 g. Na něm mám 2M Bronze. Nově jsem pořídil předzesilovač PJ phono box RS + power box RS. Ještě vlastním StepUp trafo Ortofon T30 - vše od žabinyho

Prosba zní: vybírám vhodnou MC LO přenosku. Nikdy jsem žádnou MC přenosku neměl, takže zkušenosti jsou nulové. Poslouchám klasiku na starších deskách (70.-80. léta), nových desek mám asi 20.
Zatím mi padla do oka přenoska Denon DL-103R. U té je sice uváděno, že poddajnost této přenosky je 5 (nevím jakých jednotek). Ale to se vztahuje ke 100 Hz. Při přepočtu ku 10 Hz je to něco kolem 12, takže rezonanční kmitočet v kombinaci s mým gramofonem je přibližně 10 Hz, což je ok. Nevím, jestli není problém doporučený přítlak přenosky, který je 2,5 g, tedy jestli to už není moc.
Pak mi ještě v podobné cenové hladině padla do oka přenoska Goldring Eroica LX, tam ten rez. kmitočet vychází také na něco kolem 10 Hz.
Myslíte, že má cenu dávat na ten můj gramec nějakou MC LO přenosku, nebo se mám držet spíše MM přenosek?
A ještě: vybral jsem si cenovou hladinu za tu MC přenosku něco kolem 12.000,- Kč. Je to přiměřené? Byl by s tím mým gramcem nějaký posun, kdybych investoval dejme tomu do Ortofon Quintet Black?
Za případné názory, rady nebo postřehy předem děkuji