Monitory do 50t

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Monitory do 50t

Příspěvek od NA »

To Zdeny,
máš to zmáknuté, mohl bys popsat rozdíl mezi C1 a C5?
Noble Audio - výroba a prodej

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Myslím, že nejlepší názor zde byl od Cougha.
Než vpálit 50 do nějakých pidibudek, které v přímém srovnání s Westminster "nebudou mít co nabídnout", tak je jistě lepší to dát do akustiky.

Pak je tu další problém, čím bys ty budky krmil ? Dalším zesilovačem ? Nebo budeš vždycky na Šrollu přehazovat reprokabely ???

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Také bych se přikláněl k akustické úpravě místnosti. Máš ji akusticky ne upravou jak už zde bylo napsáno. A pokud do toho dáš zmíněných 50K tak si myslím že se zvukem se posuneš min o třídu možná i dvě výše než ted jsi. Spousta lidí si myslí že velká místnost úpravy nepotřebuje ale to je mylná představa. Tímto nechci zpochybnovat kvalitu tvojí sestavy ale myslím si že zmíněnou úpravou se posuneš tam kam chceš.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

NA píše:To Zdeny,
Spíše bych to viděl, kdyby sem dal porovnání člen Matto - ten měl oboje.
Já slyšel C5 xkrát a vždycky jsem se z nich dlouho vzpamatovával. To je bedna, která právem, patří do kategorie nejlepších sloupů bez ohledu na cenu, to není z é hlavy, to je obecný názor odborníků.
C5 nabízí nirvánu v oblasti středů a výšek (aby ne), ale k tomu výborný bas, ovšem za cenu nutnosti silného zesilovače.
Kdybych měl volit C1 x C5, tak neváháím ani vteřinu, jasně vede C5, to je bedna, která musí uspokojit každého hudebního detektiva-tedy toho, co pitvá neslyšitelné detaily.

Je tu pár lidí, co C5 mají a asi je nechtějí prodat:-) Vědí, že cenu, kterou za ně dostanou, nikdy nekoupí nic lepšího.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Mike píše:Také bych se přikláněl k akustické úpravě místnosti. Máš ji akusticky ne upravou jak už zde bylo napsáno. A pokud do toho dáš zmíněných 50K tak si myslím že se zvukem se posuneš min o třídu možná i dvě výše než ted jsi. Spousta lidí si myslí že velká místnost úpravy nepotřebuje ale to je mylná představa. Tímto nechci zpochybnovat kvalitu tvojí sestavy ale myslím si že zmíněnou úpravou se posuneš tam kam chceš.
Akustika místnosti má u Zappy jisté rezervy.
Ale když je udělá, NIKDY nedostane z TW tu analytickou brilantnost, co nabízí malé špičkové monitory, tu lehkost, svěžest. Vždy jim bude chybět ta jiskra v horních partiích zvuk. spektra. je to prostě jiný typ bedny s jinými předpoklady. Nehledě na to, že úpravou akustiky místnosti dojde k ještě většímu zatlumení a tím se i zmenší objem vyzařovaných vyšších kmitočtů, a to bude mít na dosažitelnou brilanci ještě větší negativní zvuk. Sice bude perefktní lokailizace, prosotr atd, ale výšky ubudou. O tom není pochyb. O basech a prosotoru se teď nebavím.

Křeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křeček »

...Nehledě na to, že úpravou akustiky místnosti dojde k ještě většímu zatlumení a tím se i zmenší objem vyzařovaných vyšších kmitočtů...

No to asi ne. Maximálně se zmenší množství nahodilých odrazů, které s původním charakterem nahrávky nemají nic společného.
Celá nahrávka se určitě pročistí a zpřehlední, což je jen dobře.
Podobné prostory jako má Zapa znám velice důvěrně z několika realizací a dokud se to alespoň trochu nezatlumí, je to fackovací nesourodé peklo.

V jednom má Zdeny pravdu - princezna koloběžka, oděná - neoděná.
Aby současně uměla velký pohodový zvuk jeho oblíbeném starém rocku.
Přitom byla detailním mikroskopem.
Hobit - cesta tam a zase zpátky. Ale proč ne - i Bilbo Pytlíkovi byla cesta nakonec krásným cílem ;).

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Křeček píše:...Nehledě na to, že úpravou akustiky místnosti dojde k ještě většímu zatlumení a tím se i zmenší objem vyzařovaných vyšších kmitočtů...

No to asi ne. Maximálně se zmenší množství nahodilých odrazů, které s původním charakterem nahrávky nemají nic společného.
Celá nahrávka se určitě pročistí a zpřehlední, což je jen dobře.
Podobné prostory jako má Zapa znám velice důvěrně z několika realizací a dokud se to alespoň trochu nezatlumí, je to fackovací nesourodé peklo.

V jednom má Zdeny pravdu - princezna koloběžka, oděná - neoděná.
Aby současně uměla velký pohodový zvuk jeho oblíbeném starém rocku.
Přitom byla detailním mikroskopem.
Hobit - cesta tam a zase zpátky. Ale proč ne - i Bilbo Pytlíkovi byla cesta nakonec krásným cílem ;).
Subjektivní vnímání výšek bude na nižší úrovni. Vím, jak se mi změnil "proporčně" zvukový obraz, když jsem zatlumil místnost. Je to tím, jak říkáš - méně odrazů, menší objem výšek ve zvuku. Zvuk je "tupější", ale o mocný kus přesnější co do lokalizace a objemu detailů .

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Začíná se to tady zajímavě vyvíjet .Z jasného požadavku se to tu začíná trochu komplikovat,mně to nevadí naopak.Více názorů není na škodu.Hlavně se zamýšlím nad tím,zda problém vůbec mám.Dnes se u mne stavoval kolega Bohouš,po poslechu prohlásil,tady není co řešit,všechno tam je,středy, výšky a basy.Jen ty bedýnky jdou hlouběji než většina repro,a pak nastává pocit,že těch středů je v u některých nahrávek prostě méně.Při některých nahrávkách, kde basy nejsou tolik zastoupeny, je to přímo očividné,středů tam je opravdu dost.Takže bych musel ubrat basy tam kde jsou,a to by přeci bylo špatně ne?Že někomu nehrajou basy ,tak je na to zvyklý a zdá se mu to normální a přesnější,ale tak to asi nebude.V případě mých Tannoy jsem zjistil,že u těch svižnějších nahrávek to prostě musím víc ohulit,aby se rozhýbaly ty velké líné měniče a najednou to hraje jako z praku,oživnou a dělají velké boogie,a tak to mám rád.Tu akustiku musím probrat s nějakým odborníkem a uvidíme.Ty monitory zatím odložím.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Cough.Trochu sem nad tvým příspěvkem přemýšlel a nevím proč si myslíš,že zrovna Tannoy Canterbury jsou pohodové barové.Předpokládám,že jsi slyšel nějaké staré Tannoy kousky s nějakými lampami a pak by tvoje sdělení mělo smysl.Pokud nevěříš,že to hraje jako z praku,zvu tě na návštěvu.Jinak zbytek tvého příspěvku beru jako fundovaný a rozumný,hlavně mne pobavilo :Já na tvém místě bych o nějakých pidivogelhausmonitorech vůbec neuvažoval

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Zdeny píše:
Já slyšel C5 xkrát a vždycky jsem se z nich dlouho vzpamatovával. To je bedna, která právem, patří do kategorie nejlepších sloupů bez ohledu na cenu, to není z é hlavy, to je obecný názor odborníků.
C5 nabízí nirvánu v oblasti středů a výšek (aby ne), ale k tomu výborný bas, ovšem za cenu nutnosti silného zesilovače.
Kdybych měl volit C1 x C5, tak neváháím ani vteřinu, jasně vede C5, to je bedna, která musí uspokojit každého hudebního detektiva-tedy toho, co pitvá neslyšitelné detaily.

Je tu pár lidí, co C5 mají a asi je nechtějí prodat:-) Vědí, že cenu, kterou za ně dostanou, nikdy nekoupí nic lepšího.

Takže když něco přehraje C1 nejen v basech tak to musí být výborné bedny, souhlasíš?

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

NA píše:
Zdeny píše:

Takže když něco přehraje C1 nejen v basech tak to musí být výborné bedny, souhlasíš?
Hele, dovez to ke mně a uvidíme. Vím, kam míříš.

Roman2

Příspěvek od Roman2 »

Taky se přikláním k řešení akustiky a určitě na profesionální úrovni.To znamená,přizvat odborníky,změřit a realizovat.Tvoje aparatura je naprosto špičková a jediné co bys měl dořešit je právě ta akustika.Myslím,že budeš překvapený.Ty monitory jsou podle mne do tvé místnosti špatná volba,nehledě nato,že jsi náročný na bas a tvůj oblíbený žánr je rock.
PPřeju ti abys svou cestu za vysněným zvukem dokončil a už jen spokojeně poslouchal svá oblíbená CD. :D

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

To Zdeny
Takže jsi si všiml k čemu došlo v Bratislavě při porovnání C1 s Lucidy Premium a ani jsi nemukl :lol:
Lucidy budou tedy těžko poddekové bez dynamiky atd. jak jsi je sebevědomě hodnotil loni po výstavě. Nepotřebuju je k Tobě vláčet aby ses mi ještě veřejně omluvil, jak jsi tenkrát napsal.
Toto je pro mě dostatečná satisfakce. *2thumbsup*

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Chlapci, ale to sem myslím nepatrí...

Odpovědět