Monitory do 50t

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Monitory do 50t

Příspěvek od Zappadaddy »

Po poslechu Sonics jsem se rozhodl pořídit repro-monitory.Napadly mne značky Harbeth,ATC,Spendor,Kudos,Reference 3A.Můžete někdo doporučit nějakou značku,cena do 50t kč.Jde mi o to aby zvládaly i vyšší hlasitost bez komprese,čistotu a rytmiku podobně jak to zvládaly Sonics.Mám velkou místnost,výkonný zesilovač a rád poslouchám nahlas hudbu různých žánrů,ale na těchto bedýnkách mi jde hlavně o poslech rytmické a dravé hudby s více nástroji.Pánský Dvůr nabízí Reference 3A Veena,slyšel je někdo?

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Re: Monitory do 50t

Příspěvek od Zdeny »

Zappo, pamatuješ mé Dynaudia Special 25? Tyzvládnou, to co hledáš:-) A z necelých 2m zahrají i hutný bas.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Zdeny.Myslím,že někdo prodává D-C1.Co si o nich myslíš?

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

doplnil bych mezi adepty i AURUM CANTUS.

lubos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lubos »

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Zappadaddy píše:Zdeny.Myslím,že někdo prodává D-C1.Co si o nich myslíš?
Já ti řeknu svoji osobní zkušenost, ale je možné, že mnozí ti řeknou něco jiného.

Obývák u mě jsi viděl - 26m2. Měl jsem je půjčené doma od kamaráda a porpovnával tehdá se Sonus Faber Concerto )ty větší, menší jsou tuším Concertino?). Měl jsem je asi 2m od sebe a tak daleko jsem seděl, ne u zdi, ale sedačku více dopředu, asi tak 1,5 bylo za mnou ke zdi. Zesilovač Bryston 4B-SST/BP25, CD SOny 779ES v té době celkem slušný přehrávač tak asi střední třídy. Jelikož mám rád Deep Purple, pustil jsem si thedá Machne Head a měl možnost porovnat s mými tehdy DA Aries (8´´ středobas řady Esotec D 17W, výšky byly Esotec D260).
Stručně, nechápal jsem...
Bas, rytmus, holografická scéna,a přitom - tyto DA snad jako jediné nemají tak jasně brilantně znějící výšky, ale spíše jsou medové, hebké. To je výtečná bedna, ovšem má své omezení a to - NIKDY ti nevytvoří velký akustický tlak, například Black Sabbath ve vysoké hlasitoisti. To ovšem asi nezvládně žádný monitor s takto malým středobasem. Nicméně, i hutný rock se poslouchat dá bez omezení, ale basová masáž se nekoná. To je dokonale vyváženo prostorem, detailem, muzika šlape.
Škoda jen, že jsem v té době neměl ještě Passe. To bych mophl porovnat s Brystonem, ale myslím si, že s Passem by byla taková ta malebnost ještě vyšší.

Když srovnám C1 se svými DA S-25, tak C1 hraje o něco méně na basovém pásmu (je to holt dáno velikstí), ale má bych řekl ještě detailnější středy. Výšky bych hodnotil jako stejné, nebo hodně podobné. A u S-25 je středovýškové pásmo téměř bez chyb, kdybych jim chtěl něco vytýkat, tak pásmu basů, ale rozhodně ne ve středobasovém pásmu.

Ovšem předpoklad je dokonale spíše více zatlumená místnost, pořádný zesilovač a ne nějaké 20W Ačko a prsotor aspoň metr za bednami. Ke zdi aspoň 60-80cm, čím více tím lépe. Velikost pokoje je fakt optimální koem 13-15m2, v obýváku kolem těch mýcg 26m2 už se ztrácí ten drajv na basech.

Jako C1 za mě určitě stojí za to poslechnout. Když o tom píšu, tak léta žiju s malými bednami, ty BW801 jsou výstřel do tmy (nelituji :-) a pár jsem jich už slyšel tak různě, ale co mě dostalo natvrdo, byly předloni na výstavě Wilosn Benesch typ si nepamatuji, stojanovky s basákem zesopd zvenku. Karambol. Bas jak z velkých beden, holograický prosotor , jiskřivé výšky. Ovšem cena :-(

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Borek píše:doplnil bych mezi adepty i AURUM CANTUS.
V té ceně (kolem 35-40)dobrá bedna. Ale na C1 nemá zdaleka v ničem, bavíme li se o těch stojanovkýách s páskáčem kolem 35tCZK. Jsou ale krásné, byly taky předloni na výstavě.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Triangle Magellan Duetto SW2
JM Lab Focal Micro Utopia
KEF Reference 201/2
Ale především Wilson Audio CUB !!!

i když to co jsem popsal by muselo být z druhé ruky a ty Wilson Audio spíš ze třetí nebo čtvrté .... :-)

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

a co treba o trosku vetsi monitory od jblka :) http://hifinazory.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=5382 jblka delaji takove bezprivlastkove bedny blizici se hodne studiovym monitorum, kdyz se tiky prikrmi tak maji i hodne slusne spodky

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

pokud máš velkou místnost je metr od zdi o ničem Zappo. musí stát co nejdále od zdí a mezi bednama nesmí nic být. žádný rack nebo tak. 2,5m ode všeho je minimum bych řekl. přečti si tohle http://stereophile.com/standloudspeakers/361/ - J. Gordon Holt je kapacita. popisuje v tom článečku co a jak.
tohle tě vystřelí do vesmíru...

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Zdeny děkuji za vyčerpávající odpověd.Je to těžké,v této kategorii je více dobrých bednisek.Ty Sonic Allegria jsou fakt dobré,tak nevím zda by se mi ten zbytek adeptů líbil.Ctělo by to vyzkoušet u mne doma,ale to je skoro utopie.Zítra si jedu pro Kudos,budu je mít měsíc od kamaráda na rozehrání.Rád bych vyzkoušel co se dá,bohužel mi nějaký dobrý kup může utéci.
Renown.Preferuji z druhé ruky,cena je pro mne důležitá.
Dadaft.Vím,přesně takhle ty Sonic musí stát ,aby to hrálo.Musel bych něco vymyslet.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Lubos.Tyhle bedny jsem měl a zklamaly mne na plné čáře.

cough
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cough »

Zaujal mně název vlákna, tak jsem sem vlezl....

Co to? Že by pohodový barový zvuk Tannoyů najednou nestačil? ;)

Já na tvém místě bych o nějakých pidivogelhausmonitorech vůbec neuvažoval. Soudě dle fotek, máš obrovské štěstí na velikou poslechovku, ale s nulovými akustickými prvky (koberec a závěs nejsou akustické prvky). Dobře udělanou akustickou úpravou (a ta jde udělat tak, že to vůbec nevypadá jako v nahrávacím studiu) se i ten zvuk Tannoyů najednou zmonitorovatí a zpřesní (teda v rámci jejich možností).... Takže tam já bych směřoval těch volných 50k...

No nic, chápu, že to není tak vzrušující jako zkoumat vliv drahých kabelů na reprodukci...jen mé 2 centy...

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Já na tvém místě bych o nějakých pidivogelhausmonitorech vůbec neuvažoval. Soudě dle fotek, máš obrovské štěstí na velikou poslechovku, ale s nulovými akustickými prvky (koberec a závěs nejsou akustické prvky). Dobře udělanou akustickou úpravou (a ta jde udělat tak, že to vůbec nevypadá jako v nahrávacím studiu) se i ten zvuk Tannoyů najednou zmonitorovatí a zpřesní (teda v rámci jejich možností).... Takže tam já bych směřoval těch volných 50k...
Dík za upřímný názor.Cením si to a budu o tom přemýšlet.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Zappo, musím se přiznat, že opět mi uniká Tvá myšlenková linie. Poslechneš si středně velké 3p. sloupovky které Tě nadchnou a založíš vlákno o monitorech do 50.000,-. I když jsou ty Tannoy Tvá srdcovka, tak je stále cítit, že Ti neposkytují plně uspokojující poslech.
Chceš zjevně ještě druhé bedny na „střídačku“, tak proč si rovnou nepořídíš ty Sonic Allegria, které se dají pořídit dokonce poměrně blízko těch 50t?
Na Dynaudio C1 rovnou zapomeň, jsou do dobré monitory, ale nepořídíš je se stojany do těch 50ti, a navíc by se v Tvé poslechovce zcela ztratily spodky.
Noble Audio - výroba a prodej

Odpovědět