Na co se dnes nahrává?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Na co se dnes nahrává?

Příspěvek od vonvichousch »

bh69 píše:
vonvichousch píše:Pokuď bys chtěl nějakou kvalitní náhradu tape decku, tak něco od Tascamu, nahrává to na SD a CF karty.[/img]
rekl bych ze podstatne levnejsi a rozumnejsi je poridit si nejaky pocitac nebo notas domu :-)

No tak to ani náhodou, osobně neznám žádný noťas ani počítač, který by v stejné cenové hladině měl alespoň podobné zvukové kvality.

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

lechos píše:...pásy Maxell, RMG, 19.05 cm/s, to je bašta pro znalce, najdou se dodnes takoví...
...a co teprve 30ips na 1/4" pás, resp. na 1/2". Nicméně v USA je firma, co postavila na bázi Ampexu ATR100 stereo mastering stroj na 1" pás....to je pak masakr :mrgreen:

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

PH píše:Já nahrávám na CD Recorder Philips 950, kopie z něj hraji fantasticky, dnes už dělám většinou kopie vzásnych LP které nejsou na SACD nebo aspon CD. Jedinej problem je že se huř shaněji CD-R nosiče. Nevite někdo kde bych sehnal Maxell, Sony nebo Philips ?
První CD rekordér jsem měl k dispozici někdy v prosinci 1998 roku, originálních CD-R Audio bylo málo, tak se to řešilo načtením CD-R Audia a následně jeho zaměněním za obyčejný CD-R... dodns bez problémů všechny hrajou.

PH
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PH »

Ja mam prvni vypalene CD-R nekdy z roku 96 a dodnes funguje bezvadně.

PH
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PH »

Ja mam prvni vypalene CD-R nekdy z roku 96 a dodnes funguje bezvadně.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Nejstarší CD-R mám z roku 2001, značky co byly zrovna v krámu v malém městě a hrajou bez vyjímky OK, hodně záleží na přehrávači a péči, skladování...zajisté i SW a rychlosti pálení.

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

PH píše:Ja mam prvni vypalene CD-R nekdy z roku 96 a dodnes funguje bezvadně.

Měl jsem na mysli CD-R nahrávané ve stolním rekordéru, samozřejmě v CD-ROM (Plextor) to bylo dřív :-) .

PH
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PH »

vonvichousch píše:
PH píše:Ja mam prvni vypalene CD-R nekdy z roku 96 a dodnes funguje bezvadně.

Měl jsem na mysli CD-R nahrávané ve stolním rekordéru, samozřejmě v CD-ROM (Plextor) to bylo dřív :-) .
Ja taky, kamarad tenkrat pracoval v prodejně Sony-Philips a tam byla nějaká předvaděci akce, tak mě jich několik vypalil.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Samá chvála na CD-R nosiče Taiyo-yuden a JVC, málo jsou vidět v obchodě, jo JVC byly tenkrát v OKAY elektrospotřebiče enemže špindlbox 50 ks...to bych pálil do penze, no a množstevní rabat nikterak lidový.

PH
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PH »

JVC jsem měl taky a jsou fajn ale nejlepši zkušenost mám s MAXELL, SONY a PHILIPS v pořadi jakem to pišu.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Tuhle jsem byl u Alberta v nedalekém sousedním městě a koukám CD-R AGFA Photo...již myslel že dříve slavná značka zanikla zrovna jak Basf, no neodolal, 10 ks 44 Kč, ty dvě piva si odpustím.

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

PH píše: Jaka CD-R ti nejlepe funguji? Když jsem vypalil znamemu jeho LP na CD-R tak se divil jak to skvěle hraje a to ma hodně drahe zařizeni, ale to už jsem tady někde psal.
Jak jsem rikal jsou to CD-R AUDIO obycejne noname (logo Kauflandu) jine AUDIO jsem nikde nesehnal. Cena 5 ks baleni v pouzdrech za 80.-Kc.
vonvichous pise "nactu cd-r audio, pak zamenim za bezne cd-r " ??? To me zajima ale jak ? V pc skopirovat v pc ? V rekorderu, jak ? Kdyz nactu cd-r audio a chci zamenit , tak se proces vyrusi a zacne znovu, bezne cd-r se snazi nacist a vyplivne ho.

PH
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PH »

Ta zaměna se dala dělat jen u některych recorderu, normalně se načetlo CD-R for audio a pak se ručně otevřel šuplik a cd se zaměnilo za běžné určené pro PC. Mě to u mého ale nejde.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

PetrD píše:Bez mučení se přiznám, že z nostalgie ještě (občas) používám MD recorder Pioneer MJ-D707
Obrázek

Mám asi 150 minidisců a někdy zalovím . . .
Pořád všechno jen odhaduji, tak jsem to spočítal . . .mám jich 207ks ;)

A jen malá poznámka k CD recorderu . . . kdysi dávno jsem ho měl asi rok doma a záměna CD-R Audio za "běžné" CD-R možná nebyla.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Dnes se nahrává na SD karty. 16-44 až 24-96. Stolní i přenosné, nižší i vyšší kvality. V PCM i DSD (2.5MHz i 5MHz).

https://www.google.cz/?gws_rd=ssl#q=dig ... ecorder+sd

Odpovědět