Na co se dnes nahrává?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
anastazie
Kontaktovat uživatele:

Na co se dnes nahrává?

Příspěvek od anastazie »

DAT, minidisk i obyčejná kazeta nějak vyhynuly, když si chce dnes někdo zkopírovat hudbu nebo nahrát něco z radia, už se počítá jen s počítačem?

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Na co se dnes nahrává?

Příspěvek od bh69 »

Ono uz taky nic jinyho nedava moc smysl - kdo by nahraval CD na nejake jine zarizeni, kdyz ho muze snadno vypalit nebo ulozit jako mp3 nebo FLAC ? A z radia je to z principu spatna kvalita, takze zase staci nahrat do mp3, resp. primo ulozit stream z internetoveho vysilani.

Jinak jako nahrada magnetofonu se da velmi dobre pouzit kvalitni stereo video (VHS), nejlip s moznosti regulace urovne vstupu. Ale proc by to dneska nekdo delal ..

reta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reta »

No ještě úplně ta média co píšeš nevyhynula ale melou asi z posledního. Já nevím o nikom kdo by přístroje na uvedená média ještě vyráběl. Takže, jak píšeš PC.

anastazie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anastazie »

No jo no, já mám PC jen v práci :)

boxer

Příspěvek od boxer »

Kup si streamer, nahraj si flacy nebo wavy na flešku nebo ext. HDD v práci z PC a doma si pouštěj až do zblbnutí milon skladeb.

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vonvichousch »

Většina rádií, co dokáží přehrávat z nějakého média (USB,SD karta) mp3 , tak umí i na ty USB nebo SD nahrávat z rádia.

Já mám v kuchyni tohle rádio a umí to:Obrázek

Pokuď bys chtěl nějakou kvalitní náhradu tape decku, tak něco od Tascamu, nahrává to na SD a CF karty.

Obrázek

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

vonvichousch píše:Pokuď bys chtěl nějakou kvalitní náhradu tape decku, tak něco od Tascamu, nahrává to na SD a CF karty.[/img]
rekl bych ze podstatne levnejsi a rozumnejsi je poridit si nejaky pocitac nebo notas domu :-)

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Bez mučení se přiznám, že z nostalgie ještě (občas) používám MD recorder Pioneer MJ-D707
Obrázek ...foto není reál, ztaženo z netu

Jeden čas to vypadalo, že by minidisc recorder mohl nahradit tape deck, jenže neuvěřitelný pokles cen CD-R tomu zabránil. Co s tím? Mám asi 150 minidisců a někdy zalovím . . . a vzpomínám na dobu, kdy jsem na něj nahrával (zuby zdravé, žádné brýle, záda nebolela, v uších nepískalo ;) ...). Vím už jen o jedné další osobě, která to používá. Mám pořád ještě i tape deck Pioneer, ten už ale dlouho zahálí (i ty mraky kazet).

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

taky mám několik MD přístrojů a nehodlám je vyhazovat, holt nostalgie :lol: , na archivaci to moc není díky vysoké kompresy dat (5:1), ale na určitý typ hudby to moc nevadí. Budoucnost je v nepohyblivých nosičích, to je jisté, ale přeci ty staré a milované (...a mnohdy draze zaplacené) krámy nevyhodíme, že? V jednom důležitém (alespoň pro mne) apektu se totiž ty staré werky od PC based nových odlišují - je s nimi spojená historie uživatele a určitý obřad zacházení (s nosiči MC, DAT, CD, MD,...), ovládání přístroje a vůbec taková zvláštní aura, třeba potřeby přístroje stejného formátu na přehrání konkrétního média. Vemte si takový cívkový magnetofon...to je jako gramofon, údržba, nastavování,...prostě radost ho obsluhovat, starat se o něj atp. U PC tohle neznám...to je konzum na maximální úrovni, resp. žádné visuální (emociální) potěšení ze samotného provedení přístroje, které považuji za důležité pro správnou pohodu z poslechu, ať si kdo chce říká, že je to zbytečnost. ;)

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

MPK píše:...a mnohdy draze zaplacené...
To mi povídej :shock: Můj první MD recorder (Sony) mě stál cca 13 000.-Kčs :roll: Kdo si pamatuje, jaké byly před 20-ti lety mzdy, pochopí ty mé smajlíky :roll:

PH
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PH »

Já nahrávám na CD Recorder Philips 950, kopie z něj hraji fantasticky, dnes už dělám většinou kopie vzásnych LP které nejsou na SACD nebo aspon CD. Jedinej problem je že se huř shaněji CD-R nosiče. Nevite někdo kde bych sehnal Maxell, Sony nebo Philips ?

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

CD-R AUDIO !
Kupodivu žádný super high end salon , ale obyčejný Kaufland na rozhraní Ďáblic a Proseku.
Také mám ten CD Rekorder

liboraudiotechnika
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od liboraudiotechnika »

No já jsem asi divnej, ale pořád nahrávám na DATku, Minidisc, kotoučák... :)

PH
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PH »

TRANSIWATT píše:CD-R AUDIO !
Kupodivu žádný super high end salon , ale obyčejný Kaufland na rozhraní Ďáblic a Proseku.
Také mám ten CD Rekorder
Jaka CD-R ti nejlepe funguji? Když jsem vypalil znamemu jeho LP na CD-R tak se divil jak to skvěle hraje a to ma hodně drahe zařizeni, ale to už jsem tady někde psal.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

K DAT jsem se již nedostal...z CC audio rovnou k CD, CD-R...a pravý analog zvuk...jenom cívkáč, nejlépe půlstopý, ReVoX, TEAC, Akai...pásy Maxell, RMG, 19.05 cm/s, to je bašta pro znalce, najdou se dodnes takoví.

Odpovědět