Náhrada za B&W 805 Diamond

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Largo
Kontaktovat uživatele:

Re: Náhrada za B&W 805 Diamond

Příspěvek od Largo »

Tu by to asi išlo , myslím posluch Dynaudio, ponúkajú
http://www.pphifi.cz/produkty/element/1 ... ?subcat=26

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Tak nakonec to vypadá na klasiku, KEF Ref.1 jsou fajn, Dynaudio 1 Platinum je také fajn, nikde vedle sebe jsem je neslyšel a to je problém, možná někdo, kdo řešil podobný problém, poradí.

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Zdeno1
Proč je podmínkou, že to musí být regál? Předpokládám, že je budeš mít umístěné na stojanech (ne zastrčené v polici) takže stojan také zabere místo nebo chceš spíš za stejné peníze dostat lepší kvalitu v regálovém repro než bude ve sloupovém modelu?
Jinak ty KEF Ref1 (pozor orig. stojany stojí 30tis) jsem také zvažoval ale nakonec jsem volil jiné.

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

Jestli jsi z Prahy, tak zkus zajít ke Xavianu a poslechnout Orfeo a Premio. Já v týhle cenovce nemám porovnání, ale když jsem u nich kdysi poslouchal levnější Perly, tak mě strašně nadchly, tak třeba umí i tyhle vyšší řady ;)

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

BW805D jsme slyšel krátce na nějaké výstavě. Jako každé BW této řady na mě (jde pouze o můj osobní názor) působily održitě - výšky zvlášť, basy zvlášť. Navíc výšky studené. V této cenové kategorii do 50 tisíc bych šel cestou Dynaudio Contour 1,3 SE (pozor, nikoliv mkII) a myslím, že by o byl vítěz zmíněné množiny a navíc za menší peníze. Nové řady DA už nejsou, co bývaly a pokud něco z malých beden, pak Special 25. Confidence 1 nové produkce e mi nelíbily, nafouklé, bez drajvu, bez života, zvuk poplatný dnešní době - bum cink. STaré Contour 1.1 hrály si dovolím tvdit lépe, než C1 za 10x vyšší cenu...

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

ak by si bol zvedavy ako hraju i kvalitne reprobedny z domacej mini produkcie, mrkni i na tieto:

(zatial este len prototyp)
https://pkaudio.webnode.cz/en/satoriwg7/
http://hififorum.sk/phpBB3/viewtopic.php?f=4&t=488
Obrázek

popripade:
http://vmaudio.cz/clanky_pokracovani/vma_1_mikro.php
http://vmaudio.cz/clanky_pokracovani/vma_3.php

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Zdeny
zaujal mě Tvůj pohled na můj problém, 1,3 SE jsou momentálně k prodeji za 23 500,-, vůbec jsem neuvažoval o těchto letitých reprosoustavách, že by to bylo až takové terno a také, že by to s Dynaudiem šlo od deseti k pěti?

MiroCZ
děkuji Ti za TIP, nejsem z Prahy a o Xavianech nevím zhola nic, tedy že jsou a že si je lidé chválí, to jsem už zaregistroval. :)

Miero
také Ti děkuji za doporučení, upřímně Ti však povím, že nemám příliš důvěru v domácí kutily, ale jak se říká, kdo si hraje, nezlobí.
Naposledy upravil(a) Zdeno1 dne 20 zář 2018 22:04, celkem upraveno 2 x.

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

koudy
koukám, že je máš, odkudpak jsi a že bych Tě třeba poprosil o poslech?

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Jsem z Olomouce ;).

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Zdeno1 píše:
20 zář 2018 21:56
Zdeny
zaujal mě Tvůj pohled na můj problém, 1,3 SE jsou momentálně k prodeji za 23 500,-, vůbec jsem neuvažoval o těchto letitých reprosoustavách, že by to bylo až takové terno a také, že by to s Dynaudiem šlo od deseti k pěti?

MiroCZ
děkuji Ti za TIP, nejsem z Prahy a o Xavianech nevím zhola nic, tedy že jsou a že si je lidé chválí, to jsem už zaregistroval. :)

Miero
také Ti děkuji za doporučení, upřímně Ti však povím, že nemám příliš důvěru v domácí kutily, ale jak se říká, kdo si hraje, nezlobí.
Kde nabízejí 1,3SE za tyto peníze? ANo, dříve, v 9. etech a na přelomu milenia nechrlil žádn značka tolik modelů, co dnes, ale o to lépe byly dotažené do konce. A 1,3SE patří zrovna k těm několika málo top modelům s ještě zaplatitelnou cenou (nové asi 88tCZK, což na tehdejší dobu byl balík). Léta jsem měl 1,3mkII, které nehrály vůbec špatně a staly se kultovním modelem, jenže SE je prostě jiná liga. Na první pohled to tak nevypadá, že by byly v něčem výrazně lepší, ale ony jsou lepšé plošně ve všem, zejména v podání jemných detailů, basů, lehkosti (mají zdvojené magnety), dynamice, protě velmi univerzálná bedna jak na jazz, lek blues, ale zcela v pohodě i na rock. Jen po ní nesmí chtít, aby zahrála Metallicu na 130 dB v cimře 10x20 metrů. Na to fakt nemá. Já je marně sháněl, ale neshal, šel jsem proto do C5 a Special 25, měl jsem C1, pak půčeené C2, slyšel jsem u kamaráda C4, ale ždný model nedokázal tak lehce a snadhledem zahrát skoro vše. A jak říkám, nejhorší bylo zklamání z modelu C2 Limited edition za bratru 330tCZ. Tvářilo se to nádherně, dva to skoro nemohli unést, tvářilo e to, že to i dobře hraje, ale za půl hodiny mě to začalo vadit. Druhý den zase. půl hodiny dobrý, ale pak rycle vypnout a pryč. A když jsme se snažil definovat proč, tak mi vžd yvšlo, že nejvíc mi vadil přifouklý bas a moc jené výšky. A to na rock není, rock chce přeci jen tvrdší pdání basů a zejména středy nedávaly důraz kytarám a pod. ALe Dianna Kral zpívala slušně. ALe tím to končilo.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Zdeno1 píše:
20 zář 2018 21:56
...
doporucil som ti IMHO dvoch najlepsich, ktori su ti schopni dodat hotovu bednu ak si na nu chvilku pockas. od vmaudio mam repro ja, takze zhruba tusim co ti radim ;)

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Zdeny
Ty mě navádíš, abych to koupil na zkoušku, na prodej jsou dvoje, jedny jak jsem psal a druhé v top stavu za 25.
Že bych je zkusil?

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Ještě mě napadli další bedny:
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... er-sn-sl70
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... tle-avon-2

Fischer jsem slyšel na výstavě. Takový nenápadný zvuk kterému není moc co vytknout.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

V této cenové hladině jsem velmi spokojen s VMA III, ale z reakcí okolí jsem zaznamenal poměrně velké nadšení z těchto regálovek snad na každé výstavě, kde hrály.Obrázek

Odpovědět