Nastavení basů - Hodně basů UCHOBOL vs málo basů .......

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Ramones
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavení basů - Hodně basů UCHOBOL vs málo basů .......

Příspěvek od Ramones »

... rt_radio=1
a ... ig&index=2
Je podstatny rozdil. Mydy je skvele zmiksovana vec. Mozna trochu ubrat sykavky, ale nejsou vylozene nesnesitelne. Radost tohle poslouchat pres bedny s 12" a 97 db citlivosti. Pres den vyzkouším.
Ta prve postnuta nahravka u mne evokuje staré vyhrané a hlavně vytahane CC. Samo, zde to byl zamer tvurce. Basy jsou oble, ale ze by vylozene vadili.... je to elektronika.
Problem u tebe je 100% v basovych modech místnosti. Proste se ti do ni nevejdou. Jedine laborovat s umistenim beden a mistem poslechu. Nejlepe ovsem s akustikou, jako celkem, což ve spolecnem obyvaku byva problém. Na sluchatka je vse v pohode v ramci stylu.
Naposledy upravil(a) Ramones dne 25 bře 2021 22:11, celkem upraveno 2 x.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Dinosaurjr píše:
25 bře 2021 21:40
No ta nahrávka (up) je tak trochu zmršená už ze studia...
No zkus popsat rozdíl a jak ti hraje třeba https://www.youtube.com/watch?v=OQgj_M7 ... ig&index=2
Super tip. Dik za nej 👌
Takze ne Rudymental, ale Mydy 😁
... pak muzu hledat

maxfli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maxfli »

Tak jsem laboroval.
Sloupy jsem mohl posunout směrem od zdi maximálně 10cm, přeci jen je to obývák a ne samostatná poslechová audiofilní místnost.
Dále jsem povypínal veškeré audyssey fičury a pošteloval manuální equalizer a zatím mnohonásobně větší spokojenost.
Ta postnutá nahrávka zní perfektně, vše je vzájemně vyvážené (basy, středy, výšky)
Zatím to tak nechám, uši neboli a basy jsou příjemnější než když jsou extrémně plné.
Navíc lépe se mi poslouchá multi channel stereo bez subu s tím, že centr jede na 20%, sloupy na 100% a zadní efektové na 50%.
Manželka už si klepe na čelo, co tam pořád šteluju a nastavuju.

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

To Ramones - odkazy na YT nefachčí...
To Maxfli - posuň je na zkoušku 50 cm od zdi, pak uslyšíš, co vlastně umí zahrát (jen se tak nedá bydlet)
Jinak ten můj odkaz je taková inženýrská písnička, obsahuje tři druhy basů, takže bude hrát dobře v rádiu v kuchyni, v autoradiu, ale i na aparatuře, basové pásmo je trochu zesílené. Na začátku je (super) akustická basa, od půlky již pokračuje basa ze sampleru se sjezdy do velkých hloubek, co unesou reprodukktory. K tomu trumpety a smyčce, v tempu... Zpěv je narychlo setříhanej, je to slyšet, když se na to zaměříš a na výškách neupravené sykavky, ale jinak vcelku velmi čistě sejmuté. Ještě by se dalo leccos zlepšit (ale i zmršit). Ale celkový sound je fajn, má to energii i dynamiku.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Podobně bych to vnímal. Ty odkazy jsou zkopirovane z vasich dvou prispevku. Mobil to nejak nezvladl.
Dnes jsem si je dal pres velke bedny 👍👍👍

Odpovědět