Nenáročná hi-fi sestava

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Mikefux
Kontaktovat uživatele:

Nenáročná hi-fi sestava

Příspěvek od Mikefux »

Zdravím všechny milovníky hudby,

ohlížím se po dvojici dvoupásmových regálových reproduktorů a zesilovači, případně receiveru. Jsem student a nemůžu do toho moc vrazit. Nemám přehnané nároky, ale chci si poslech prostě trochu víc užít. Úplný a maximální strop pro tyto komponenty je 10tis. kaček. K čemu to chci? Hlavně na poslech gramofonu a na hudbu z PC(integrovaná zvukovka Realtek alc889a), nemám všechno v lossless, nejhůře však mp3 320kbps. CD už nekupuji (jen vinyl) a ani neposlouchám. Na obojí momentálně používám několik let starou mikrověž od Sony, což vidím zatím asi jako největší problém. Nedávno jsem vyměnil plastový "věžový" gramofon Pioneer za Teslu NC500, která prošela základní renovací a dostala přenosku Ortofon OM-5.

Trochu už jsem se rozhlížel a vybral jsem toto:

Docela se mi líbí základní zesilovač Pioneer A-10/A-20 -Jediné co mi vadí je velikost, je větší než gramec, takže to nebude moc hezké.
http://www.alza.cz/pioneer-a-10-cerny-d340761.htm

Případně tenhle základní reciever Denon DRA-F109 - Tam se trošku bojím malého množství vstupů, takže tam není rezerva do budoucna, ale zase má digitální vstup, což bych uvítal pro PC. Trochu mě zaráží, že nevidím zemnící svorku, například věž jsem musel přizemnit, protože vydávala nesnesitelný brum při line-in.
http://www.alza.cz/denon-dra-f109-cerny-d364541.htm

Z reproduktorů jsem se koukal hlavně po Denonech SC-F109 a o něco levnějších Denon SC-M39 - přijde mi, že mají stejné měniče a rozdíl je pouze ve velikosti ozvučnice. Myslíte, že by těch cca 1300,- bylo opravdu slyšet?
http://www.alza.cz/denon-sc-f109-visen-d364740.htm
http://reprosoustavy-reproduktory.heure ... on-sc-m39/

Případně mi přišly zajímavé Pioneer S-31B-LR-K - tam se trochu bojím toho malého středobasového měniče, který je stejně velký jak u mojí věže. A navíc už nejsou tak dobře dostupné a cena už je pro mě vyšší.
http://www.datart.cz/Reprosoustava-PION ... ApaK8P8HAQ

A co případně JAMO S 622? http://www.alza.cz/jamo-s-622-cerne-d452850.htm
Nebo něco Yamahy? Budu rád, když se vyjádříte k výběru nebo doporučíte něco jiného co mi za stejné penze dá víc muziky. I když mám bazarový gramec, tak jsem spíše pro nové věci. DO gramce jsem dal minimálně ještě jednou tolik co byla jeho pořizovací cena, kdybych tehdy trochu přišetřil, mohl jsem mít nový Pro-Ject... Předem díky za odpovědi! :)

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nenáročná hi-fi sestava

Příspěvek od MB »

Trochu pošetri a kúp Project Speaker Box 4 + Stereo Box S, z PC možeš hrat hned a zvyšok časom prikúpiš, gramopream+dac+headamp ... , je to maličké a hrá to fantasticky

reprosoustavy/pro-ject-speaker-box-4-t13067.html

Samozrejme uznávam, že moc vstupov to nemá ale to možes vyriešit DACom

Mikefux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mikefux »

Což o to, phono preamp zatím mám, sice od AQ, vizualně podobný základnímu Phono Boxu MM, ale mám. To požadavek pro zesilovač není. Po Speaker Boxu 4 jsem samozřejmě koukal, ale ta cena už je opravdu hodně a o tom zesilovači nemluvím, společně se Speaker Boxem a Debutem Esprit to byla moje vysněná sestava, ale stojím nohama na zemi. Dokud studuji a jen si občas něco přivydělám, tak na to nikdy nedosáhnu (i na ty komponenty v mém příspěvku musím ještě trochu máknout) a taky člověk nepotřebuje vždycky jenom Hi-Fi, že? Ale každopadně díky za tip.

Možná jsem ještě zapomněl dodat, že je to do malé místosti cca 3,5x3,5 a reproduktory mám na psacím stole - jen pro představu, zhruba takhle nějak vypadá můj poslech:
Obrázek

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Na ten stol to radsej vyries aktivnymi nearfield-ami

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

-zkus třeba něco takového,nedávno jsem je měl možnost u jednoho mladíka slyšet a nehrálo to vůbec špatně. ;)
http://reprosoustavy-reproduktory.heure ... elevate-5/

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Zaujímave, zrovna som na to tiež narazil, pokial je to vysnená zostava, tak by som to vobec neriešil, 10000Kč je výborná cena za túto zostavu.
Ale použitie na stole asi nie je navhodnejšie, treba vyskúšat.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

To je úplně super kšeft, neváhal bych ani vteřinu.

Mikefux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mikefux »

hifi-audio.cz znám, už jsem tam i něco objednával, ale o této akci jsem nevěděl a určitě si myslím, že je to super a předpokládám, že i to integrované phono je lepší než moje AQ. Ale nikde nevidím jestli je ta akce stálá nebo jestli je jen časově omezená, 10tis. bychto tiž musel došetřit.

Mám tedy teď dvě otázky:

1) Jsou běžné regálovky na psacím stole pro poslech na blízko (někdy poslouchám i z postele a nebo si jen odsednu od stolu a poslouchám) takový průšvih, že je potřeba koupit near field monitory? S tím souvisí to, že jsem někde četl, že aktivní studiové monitory mají přísný zvuk, který nic neodpouští a je takový suchý bez šťávy. To trošku odporuje tomu co od poslechu čekám
2) Může se prosím někdo přece jen vyjádřit k těm komponentám z původního příspěvku? Např sestava Denonech SC-F109 a DRA-F109. Chtěl bych mít trochu prostor pro rozhodování a taky levnější alternativu.

Díky

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Tie Pro-jecty patria na stojan, mam ale kamarata v Prahe , co ich ma "nabytku", nie je to "úplné blbé", ale sam uznáva že to nie je finálne riešenie. Na stole to bude trošku opruz, potrebujú asi trošku priestor, viz dadaft, ale žit sa s tým asi bude dať. Na ten Denon sa vykašli, neočakávaj že to bude nejaká zvuková bomba, pretože to má svetové meno, o moc viac vstupov to nemá a integrovaný DAC bude v tejto cenovej kategórii núdzovka. Myslím si že tie boxíky od Pro-jectu su zvukovo ovela lepšie.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Ešte k tým bedniam od Denonu, cena je skoro rovnaká ako za P-J SB 4, fakt by som to neriešil.

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

-na stole to opravdu nebude ideální.O těch aktivních bednách to tvrdil kdo?Jsou opravdu při poslechu u PC takřka ideální a zvukově hrají také různě-každá firma to má jinak.Já to řešil před 2 lety.Měl jsem půjčené na vyzkoušení asi troje regálovky-z poslechu cca 1,1 m od sebe a to byl průšvih.Po pořízení akt. repro spokojenost.Dělal jsem to pro bratrance a je spokojenej jak želva.Koupily jsme nakonec Audioengine. ;)

Mikefux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mikefux »

Jenže to nechci jen k PC, mojí prioritou je gramofon. Kdybych si před rokem a půl nepořídil svůj první gramec, tak dodnes poslouchám mp3 z plastových 2.1 od Logitechu.

Jinak ty aktivní bedny - četl jsem to konkrétně o studiových near field aktivních repro, prý mají plochý až neatraktivní zvuk, aby byly co nejkritičtější chybám v mixu apod., ale kde to bylo to už si nevzpomenu.

-ty Denonony mě zajímaly protože tu černou variantu mají na alze za nějakých 3k, zatímco P-J stojí 5.5k a to je trochu někde jinde (nemluvím o tom setu).

Odpovědět