OKKI NOKKI

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
slavo75
Kontaktovat uživatele:

OKKI NOKKI

Příspěvek od slavo75 »

Zdravím priatelia a prosím o radu majiteľov práčky LP OKKI NOKKI alebo kohokoľvek, kto s touto práčkou má skúsenosti.

Stala sa mi taká nemilá vec - podotýkam, že bez akéhokoľvek násilného zásahu (!).
Sacie rameno tejto práčky je vybavené pružinou, takže keď sa sacie rameno vloží do držiaka (sacieho otvoru), tak peruje.
Počas procesu osdávania sa rameno prisaje k LP. Po vypnutí odsávania sa sacie rameno vplyvom pružiny a slabnuceho odsávania samo "zodvihne" nad plochu LP.
Mne sa však stalo to, že sacie rameno prestalo pružiť a v akejkoľvek fáze prania je spustené dole.
Problém však nie je v pružine sacieho ramena - ale skôr v tom otvore, do ktorého sa rameno vkladá a ktorým sa odsatá kvapalina odvádza do nádržky. Neviem posúdiť, ako to bolo predtým, pretože som to nikdy detailne neskúmal, ale predpokladám, že na konci toho otvoru musela byť nejaká zábrana alebo mriežka alebo skrátka niečo, o čo sa pružina opierala a tým vlastne rameno mohlo po vypnutí odsávania "vyskočiť". Malou baterkou som si do toho otvoru svietil, ale nič tam nevidím - momentálne je to skrátka otvor "bez dna" - čiže pružina sacieho ramena sa nemá o čo oprieť.
Na funkciu prania to nemá žiadny vplyv - akurát, že odsávanie nekončí "vyskočením" sacieho ramena nad LP. Napriek tomu ma to dosť štve, pretože práčku mám ešte asi iba dva mesiace a už taký lapsus.
Snažil som sa popísať tento môj problém čo najzrozumiteľnejšie, takže dúfam, že mi budete vedieť poradiť.
Strašne rád by som sa vyhol nejakej komplikovanej reklamácii, preto vás prosím o radu. Stalo sa niečo podobné aj niekomu z vás? Ako by ste to riešili? Je to vôbec dôvod na reklamáciu?
Ďakujem. Slavo

MartinSt4
Kontaktovat uživatele:

Re: OKKI NOKKI

Příspěvek od MartinSt4 »

Dnes večer se na pračku podívám, jak to tam je, ale myslím si, že na reklamaci to je.

marasten
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marasten »

Tuhle pračku mám již rok a nikdy se mě nic podobného nestalo. Nikdy jsem to nezkoumal, ale určitě tam musí být něco o co se ta pružina zarazí. Jestli něco upadlo doporučuji reklamaci, jestli je tedy ještě v záruce.

marasten
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marasten »

Tak jsem na to koukal a po vyndání raménka je tam jasně vidět kovová přepážka ve formě hranolku!

slavo75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slavo75 »

Díky za príspevky aj za tipy!

Čiže problém je viac-menej odhalený - pretože ja tam momentálne žiadnu kovovú prepážku nemám! Na konci otvoru už vidím iba zbernú nádobu na odsatú tekutinu.
A teraz včul - čo s tým? Podľa všetkého tá kovová prepážka bude niekde v nádržke, ale to mi nepomôže, aj keby sa mi ju podarilo vybrať, pretože ju nijako neviem dostať na pôvodné miesto.
Neviete náhodou, akým spôsobom je na práčke prichytená tá plastová "rúrka", do ktorej sa umiestňuje sacie rameno? Keby sa to dalo vybrať, tak by bolo po probléme, pretože by som kovovú prepážku založil na spodnú časť a celú "rúrku" znova uložil na miesto. Skúšal som, či sa to nedá len nejako pootočením vyšróbovať - ale drží to tam ako ďas. A veľkú silu na to vyvíjať nechcem.
Je to úplná somarina - ale verte mi, že absurdnosť tej situácie ma riadne vytáča!
Čo by ste mi poradili - ak to budem reklamovať, nebude to blamáž? :-)

MartinSt4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartinSt4 »

Potvrzuji nález přepážky. Pokud je pračka v záruce, tak jednoznačně reklamovat. Zásah svépomocí může znamenat neuznání záruky při vážnější poruše v budoucnu. Přece jenom pračka není za pár korun.

martin110r
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin110r »

No tak ja mám práčku Okki Nokki a bohužiaľ som čakal viac. Z práčky ide zatuchnutý puch, ako keby v nej hnila myš - zasmradilo mi to celú izbu. Ok čert vezmi, možno keď ju dám na týždeň do prievanu tak sa vyvetrá. No druhá vec čo ma trápi viac - vypratie jednej strany singlu viacmenej v pohode, vypratie druhej strany singlu vysávač začal ma nepravidelný chod, vypratie jednej strany LP-vysávač značne zmenil zvuk, stratil ťah, trochu to v práčke zaiskrilo a už nevysáva.

No a za toto som spolu s príslušenstvom vyvalil 527 €. Docela to človeka "poteší", keď si kúpi niečo za 500 ečiek a po pár minútach prevádzky sa to zničí. Takže to posielam späť na reklamáciu. A pevne verím že sa mi nestane to, že sa práčka rozbije týždeň po skončení záruky.

slavo75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slavo75 »

martin110r: Zaujímavé... Ten zatuchnutý puch je podľa mňa "vôňa" toho čistiaceho roztoku - v zbernej nádobe sa odparuje a pri odsávaní sa ten puch rozptyľuje v miestnosti. Musím sa priznať, že mne osobne toto neprekáža. Skús inú čistiacu tekutinu a možno sa to zlepší... Omnoho šokujúcejšie na mňa pôsobí ten problém, ktorý popisuješ - nepravidelný chod vysávača, strata ťahu, iskrenie... To už je fakt blbé... Po akom čase od začatia používania práčky sa ti to stalo?
Čo sa týka môjho problému - kontaktoval som autorizovaného dovozcu práčok OKKI NOKKI a odporúčal mi zaslať práčku na reklamáciu priamo k nemu. Zajtra tak učiním - som zvedavý, ako to dopadne.
Inak sa s tebou stotožňujem - cena práčky je prehnaná a za tie peniaze (a pri jednoduchosti stroja) by sa podobné poruchy stávať skrátka nemali. Ono - keď som práčku kupoval ja, musel som u predajcu istý čas čakať, čo mi odôvodňoval tým, že o tieto práčky je obrovský záujem a výroba nestačí pokryť dopyt. No a tak sa mi zdá, že aj keď sú - ako hlása reklamný slogan - "ručne montované v Nemecku" - pod tlakom trhu sa asi snažili uspokojiť záujem a šlo to na úkor kvality. Doposiaľ som sa naozaj nikde nestretol s výraznejšou nespokojnosťou na kvalitu OKKI NOKKI.

Woofer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Woofer »

Nedá mi to a musím se zapojit .Chlapi,vy snad ty eura tisknete či nacházíte na cestě.Za takový werk 13tis. *headbang* Desky dnes neposlouchám,ale když jsem před mnoha lety zakoupil na burze u pivovaru v Ov LP Nazareth ,za třídenní výdělek a to šumělo a praskalo,tak pomohla částečně očista saponátovýn roztokem,pak sprcha vlažnou vodou a nakonec vše zakončeno destilkou,pro klid duše.
Nahrálo se na B100 a LP šlo dál :lol:

martin110r
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin110r »

No keď zoberiem čas, čo bežal vysávač, tak to boli možno dve minúty. Čo neni moc pozitívny výsledok životnosti. To sa ešte ani ložiská v motore nestihli zabehnúť.

MartinSt4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartinSt4 »

Pokazit se může všechno, i ty nejdražší značkové výrobky. Pak se naopak může ukázat solidnost výrobce-prodejce, jak rychle problém vyřeší. S OkkiNokki jsem vypral cca 350 desek bez jediného problému. To, že se s pračky line puch-resp.vůně (ať si každý vybere) je přece normální, je to vysavač špíny z desky. Voní sáček podlahového vysavače? :)

slavo75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slavo75 »

Zdravím,

len pre úplnosť - práčku LP OKKI NOKKI s mojím popisovaným problémom som reklamoval u autorizovaného slovenského distribútora a reklamácia bola v plnom rozsahu uznaná. No a prakticky obratom mi bola zaslaná nová práčka - dúfam, že tento kus mi poslúži omnoho omnoho dlhšie.
S výsledkom prania OKKI NOKKI som veľmi spokojný, škoda len tej nepríjemnosti. Vinylovú vášeň si už bez práčky LP neviem ani predstaviť... *palec*

Slavomír

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Nevím jak je to u této pračky ale myslím si že odlučovací nádobka v které zůstává kapalina, která se odsáváním ihned nevypaří by se měla pravidelně vyšroubovat a vypláchnout! Proto vám to tak smrdí :D Kamrád si pračku stavěl sám a nádobku si udělal tak aby ji mohl právě vyšroubovat. Ono by jste se divily jak vám tam plíseň bude kvést..

marasten
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marasten »

U této pračky je v zádu výpustní hadička se zátkou a ták není problém s vyprázdněním nádobky a tím zbavení se zápachu.

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Tak to je dobře ale asi by to chtělo stejně občas tu nádobku vypláchnout..

Odpovědět