ONKYO + Jamo
ONKYO + Jamo
Na AV receiveru Onkyo TX SR603 E + reprobednách Jamo E 750 poslouchám jazz, rock,blues v hi res souborech přes streamer Node 2. Vím, že tahle sestava není pro poslech stereo nic moc. Chtěl bych provést upgrade na něco poslouchatelného v ceně zesilovač + repro v ceně tak 30 - 50 tisíc a to postupně nejdříve jeden komponent a pak druhý. Můžete mi poradit co nejdrive vyměnit a za co. Velikost poslechové místnosti 5 x 4 m. Děkuji za odpověď.
Re: ONKYO + Jamo
Jako nejlepší je velmi výhodná koupě na bazaru. Ale to je hodně o štěstí.
A jseš si zcela jist přínosu výměny ? máš to odposloucháno jinde ? možná až doma zjistíš krutou pravdu: dyť to nehrálo dříve tak špatně...
Je pravdou, že to ještě tak jinde neposlouchám nemám ale všeobecně se říká že AV receivery na stereo poslech jsou horší něž integrované zesilovače.
Též velmi záleží na poslechové místnosti, jejím vytlumení a akustice...
zkoušel jsem i sluchátka (Sony, Philips) ne, nezůstal u toho, iritující
zkoušel jsem i sluchátka (Sony, Philips) ne, nezůstal u toho, iritující
Výměna zesilovače již v ceně toho současného AVR přinese výrazně zlepšení prezentace hudby. Typ zesiku také záleží na žánrech, které posloucháš a jaké vybavení zesiku potřebuješ - DAC, stream, subwoofer? Pak lze lépe navrhnout modely, značky.
Jestli jsem dobře pochopil tak nejslabším článkem mojí sestavy je avr zesilovač Onkyo?
Ano, začal bych zesilovačem. Nejlépe z bazaru nějaké vyšší řady (cena/výkon). Dle žánru bych směřoval ke Cambridge audio cxa nebo Azur 6 a výše, Arcam FMJ, Rotel nebo Marantz PM 6 a výše. Tolik nějaké tipy. Ta repro jsou také úplně základní, ale s lepším zesíkem se zvuk zlepší. Pak se rozhodneš.
Tapir1
Ty jsi u něj byl a slyšel jsi to?
Ty jsi u něj byl a slyšel jsi to?
Ne. Jen jsem prošel obdobným vývojem s AVR Onkyo 636. Rozdíl mezi AVR a stereo zesíkem je slyšet okamžitě. Kdo to nezažil, nevěří. To chápu.
Jakým stereo zesilovačem jsi AVR Onkyo 636 nahradil ?
Byl to postupný proces. Nejdřív Denon pma1500 ae, pak jsem chtěl i streamer, takže Onkyo TX 8270. Pak jsem zkusil Marantz PM 8003 a zvlášť streamer Pioneer n50ae. Ten pincek zůstal a místo Marantz je CA Azur 851A. A jsem spokojený. Pravda je, že obdobně to bylo s repro.
Díky za odpověď. Můzeš mi i popsat ten tvůj postupný proces s reproduktory ?
Když se přihlásíš, tak se ti zvýrazní text "Soukromé zprávy"
To znamená, že máš nevyzvednutou poštu.
To znamená, že máš nevyzvednutou poštu.
Ak sa chces posunut - take dobre pravidlo hovori, ze je treba zacat od reproduktorov. To bude ta najvacsia zmena.
A kludne by som si na to vyclenil aj co njavacsiu cast budgetu [alebo aj cely] - peniaze boli a budu, ked si teraz kupis repro za 50k tak za nejakeho pol roka urcite schrastis peniaze aj na zosik za 30.
BUde to ovela vacsi skok dopredu ako vymena zosika, aj ked to Onkyo nie je ziadne extra Hifi, Watty to ma, a to je to co potrebujes. A ake repro za 50k - no tak tu si budes musiet poradit sam, jedine na co by som pozeral, aby to nebolo nieco co je velmi haklive na vykon zosika + si byt vedomy, ze v tejto cenovej kategorii realne treba ratat s kvalitnym rozsahom na basy tak do 35Hz.
Do velkosti 5*4 by som sa voebc nebal ist aj do 2 pasma, mozes dosiahnut ovela lepsiu kvalitu, ako kompromisne 3 pasmo
A kludne by som si na to vyclenil aj co njavacsiu cast budgetu [alebo aj cely] - peniaze boli a budu, ked si teraz kupis repro za 50k tak za nejakeho pol roka urcite schrastis peniaze aj na zosik za 30.
BUde to ovela vacsi skok dopredu ako vymena zosika, aj ked to Onkyo nie je ziadne extra Hifi, Watty to ma, a to je to co potrebujes. A ake repro za 50k - no tak tu si budes musiet poradit sam, jedine na co by som pozeral, aby to nebolo nieco co je velmi haklive na vykon zosika + si byt vedomy, ze v tejto cenovej kategorii realne treba ratat s kvalitnym rozsahom na basy tak do 35Hz.
Do velkosti 5*4 by som sa voebc nebal ist aj do 2 pasma, mozes dosiahnut ovela lepsiu kvalitu, ako kompromisne 3 pasmo