Onkyo TX-DS989, Onkyo TX-SR805E, Pioneer VSX-LX50, HK AVR645

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
DhifiK
Kontaktovat uživatele:

Re: Onkyo TX-DS989, Onkyo TX-SR805E, Pioneer VSX-LX50, HK AVR645

Příspěvek od DhifiK »

áha, takže je to koncák - já byl teď kapku zmatený, neb o koncáky jsem se ještě donedávna moc nezajímal a 5ch. koncáků moc není, proto jsem si nebyl jistý, zda není ještě nějaká kategorie mezi receivery a koncovými zesilovači. Tudíž to bychom byli zase tam, kde jsem být nechtěl, čili zpět k receiverům *headbang* :D

Dobrá tedy, jsem rád za zkušenosti s TX-DS989, poněvadž jsem měl nižší, ale podobný model, TX-DS575, kde to basové pásmo bylo takové, jaké popisujete (namísto skutečně nízkých kmitočtů to spíše rádo hučelo), tento receiver vylučuji z výběru..

Čili zůstala trojice: Pioneer, Onkyo TX-SR805E a Harman Kardon - kdo vypadne jako další, ať zůstanou jen 2 nejsilnější? :-)

Milan je pro Pioneer, Paolo pro Yamahu, ale ačkoli má určitě nějaké dobré modely, po osobním poslechu ji nepřidávám do výběru, ta by mi asi nesedla - každopádně děkuji za tip.. A pokud se přidáte také vy ostatní, jaký z trojice výše zmíněných receiverů byste zvolili vy?

DhifiK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DhifiK »

udělal jsem menší srovnání 3 adeptů (vzal jsem nejčastěji uváděné a možná nejdůležitější údaje):

Obrázek

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan_ »

Tyhle specifikace ti neřeknou téměř nic a už vůbec z toho nepoznáš jak to bude hrát. Akorát poznáš, že třeba spec. u toho Pioneera je ten údaj o výstupním výkonu silně nadhodnocenej a vůbec neodpovídá realitě, což můžu potvrdit. Víš na co přijdeš na konci téhle dikuse? Že na kino a hry ti budou stačit pětikanálový Geniusy za litr a na slušný stereo si budeš zatím šetřit do prasátka ;)
Naposledy upravil(a) Milan_ dne 19 čer 2011 19:43, celkem upraveno 1 x.

DhifiK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DhifiK »

Ani ne, možná už jsem našel vítěze *2thumbsup*
po přečtení všelijakých recenzí, srovnávacích testů, zkušeností a zvláště poté, co mi byl tento receiver doporučen také jedním hifistou, který mě dříve o problematice zvuku dosti naučil (kdysi jsem sotva věděl, že reprobedna hraje), zřejmě si vyberu právě Harman/Kardon AVR-650. Po dlouhém hledání na internetu jsem našel také srovnání (v němčině) s Onkyem TX-SR805 a co jsem dle paskvilů z google překladače pochopil, HK má velmi příjemný, teplý zvuk (to hledám, nemám rád silné basy a silné výšky, hledám sametově neutrální, teplý zvuk), zvláště basové pásmo je (oproti Onkyu) na velmi dobré úrovni, mírně zaostává jen středové pásmo, přičemž lze tento nedostatek potlačit vestavěným EQ. Svým projevem je údajně srovnatelný s průměrnými stereo zesilovači do 15 tisíc.
Ačkoli jsem byl téměř přesvědčen o Onkyu, srdce mě táhne k HK a dle doporučení touto cestou tedy asi nakonec půjdu.. A kdyby náhodou nakonec nevyhovoval, vždy se dá koupit něco jiného :)

Každopádně všem děkuji za rady, díky podobným diskuzím na vícero fórech jsem asi došel k vítězi - pokud mi to nikdo nevezme se slovy "neblázni, HK ne!" :D

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

mam doma Onkyo TX-NR906 http://www.uk.onkyo.com/en/products/tx-nr906-35097.html a muzu ho doporucit, temer 25 kilo traf zajisti slusne basy. navic muzes dat dva ampy do mustku, takze pak pro predek jedou 4 ampy misto 2. pokud si nekdy budes poustet blyraye, tak budes potrebovat dekodovat Dolby truehd nebo dts hd master, ktere ty obstaroznejsi masiny neumi. jedine pouzit oppo 95 a poustet to pak do pres analogove vstupy.

DhifiK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DhifiK »

tak to věřím, všeobecně (až na ty basy) jsem byl s Onkyem velice spokojen, nicméně tady se bavíme už o zcela jiné cenové kategorii, neb nikde nic použitého není a 50 tisíc dát momentálně nemohu a ani nechci ;)
Každopádně na to HK jsem domluvil docela dobrou cenu, takže už to tak asi nechám a budu doufat, že kladné zkušenosti budou také v mém případě.. Když jde o skutečný výkon, 75W na kanál by mělo být dostačujících *klanimse*

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

50 tacu stal pred tremi lety, nicmene na ebayi neni, jen slabsi modely 806 a 876 za nejakych 400 liber

DhifiK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DhifiK »

Lidi, naskytla se mi ještě jedna otázka:
Bylo by lepší koupit kvalitní zvukovku a připojit ji třeba přes HDMI (půjde-li to), nicméně ačkoli bych koupil třeba kvalitní kably, délky by odpovídala stejně cca. 5-ti až 6-ti metrům, nebo by bylo lepší koupit DVD přehrávač (třeba něco kvalitního od Harmanu), propojit jej třeba optikou (potřeboval bych tak 10cm délky) a přehrávat CD z něj?
Co by zvuku více prospělo?

Předem díky za rady :)

Odpovědět