Onkyo TX-DS989, Onkyo TX-SR805E, Pioneer VSX-LX50, HK AVR645

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
DhifiK
Kontaktovat uživatele:

Onkyo TX-DS989, Onkyo TX-SR805E, Pioneer VSX-LX50, HK AVR645

Příspěvek od DhifiK »

Ahoj všem,
po diskuzích na vícero fórech jsem zúžil tak velký výběr AV receiverů na tyto kousky (všem moc děkuji za pomoc, každý na každém fóru přidal něco a konečný výběr bych rád uskutečnil zde). Tak "roztahaně" tuto problematiku řeším proto, že mi na výběru dosti záleží a nechci udělat chybu, když už si bohužel nemohu dané stroje poslechnout osobně. Prosím tedy vás, poraďte mi, jaký z následujících receiverů byste zvolili:

Onkyo TX-DS989

Onkyo TX-SR805E

Pioneer VSX-LX50

Harman/Kardon AVR-645

Každý stroj má svá pro a proti a já si zkrátka nevím rady, jaký vybrat. Použity budou především pro hudbu ve spojení se sestavou VMAII (pokud vám to nic neříká, věřte, že jde o kvalitní sestavu). Kdo mi už s touto problematikou pomáhal v předchozích fórech, ten se nemusí zapojovat a za jeho rady děkuji, vás ostatní bych poprosil o názor.
Děkuji *palec*

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Re: Onkyo TX-DS989, Onkyo TX-SR805E, Pioneer VSX-LX50, HK AVR645

Příspěvek od Milan_ »

DhifiK píše:Použity budou především pro hudbu...
První se zeptej sám sebe, potřebuju opravdu av receiver, nebyl by pro mě lepší čistě stereo zesilovač?

DhifiK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DhifiK »

jojo, tuto problematiku už jsem řešil, nicméně preamp + koncový stereo zesilovač + 3ch zesilovač (5.0) + fm tuner zatím nemá smysl, cca. do 3 let plánuji změnu bydlení, momentálně samotné prostorové podmínky nejsou natolik ideální, abych investoval cca. 45 tisíc jen do zesilovačů - až po změně bydlení, nebude-li ten receiver vyhovovat, bych plánoval změnu :-)

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan_ »

DhifiK píše: preamp + koncový stereo zesilovač + 3ch zesilovač (5.0) + fm tuner
No tak tohle by tě vážně přišlo dost draho, já měl na mysli nějaký starý poctivý stereo integráč. Z těch tří značek co jsi nadhodil bych já osobně volil ten Pioneer, stačí se podívat na můj avatar ;)

DhifiK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DhifiK »

no, tak to bych právě nemohl použít ten 5.0 formát :(
Ony jsou ty bedny natolik kvalitní, že by si to zasloužily, ale zatím bych asi tu investici asi ani neocenil, vzhledem k tomu, že vše bude pouze provizorní..

Pioneer? To mně docela překvapuje, ale jsi druhý člověk, který jej preferuje - smím se zeptat, proč? Zdá se být kvalitní, ale bojím se té všední značky :-)

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan_ »

DhifiK píše:no, tak to bych právě nemohl použít ten 5.0 formát :(
Právě proto jsem se tě ptal jestli to využiješ, na hudbu je to na nic.
DhifiK píše:Ony jsou ty bedny natolik kvalitní, že by si to zasloužily, ale zatím bych asi tu investici asi ani neocenil, vzhledem k tomu, že vše bude pouze provizorní..
Co to je za zázrak? Pošli odkaz, nahoď fotku.
DhifiK píše:Pioneer? To mně docela překvapuje, ale jsi druhý člověk, který jej preferuje - smím se zeptat, proč? Zdá se být kvalitní, ale bojím se té všední značky :-)
Líbí se mi zvuk Pioneer zesilovačů a ty staré stereo integráče byly i velice poctivě udělané a výkonově předimenzované, což se o dnešních av receiverech rozhodně říct nedá. Nedávno jsem jeden av receiver Pioneer prodával, takže nějakou tu zkušenost mám. Av receiver Onkyo jsem taky pár let vlastnil... i když pravda ne tak vysoké modely jaké jsi tu napsal.

DhifiK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DhifiK »

To je právě ta chyba, že já Pioneer nikdy neslyšel..
Dle testů: tento Pioneer je defakto zcela shodný s výše napsaným Onkyem, přesto se však Onkyo pro své THX II stalo vítězem, neb je údajně propracovanější, než u Pioneeru..
Důvěru bych vůči němu měl také proto, že je větší a těžší, čemuž v testu také přikládali váhu..

Kdybych měl napsat své dojmy:

Onkyo TX-DS989

+ stará, poctivá konstrukce o slušné váze a slušných rozměrech
+ pozlacené konektory
+ high-end své doby, pominu-li dekodéry, na tom není ani po letech moc co změnit

- hlučný ventilátor
- chybějící dekodéry a zvukové efekty (vč. pouhého THX I)

Onkyo TX-SR805

+ ještě větší, mohutnější a těžší konstrukce
+ skutečně oceňované THX II
+ výhodný poměr cena/výkon
+ spousta dekodérů a zvukových efektů
+ kalibrace
+ největší výkon/kanál

- obyčejné, nezlacené svorky
- průměrná cenová kategorie, čili zřejmě nepříliš jistá kvalita zvuku

Harman/Kardon AVR645

+ příkon odpovídá skutečnému výkonu/kanál
+ vysoké očekávání (subjektivní)
+ solidní zpracování
+ design

- nezlacené svorky
- starší datum výroby = méně dekodérů a zvukových efektů
- už ve své době spadal do průměrné cenové kategorie
- vyšší harmonické zkreslení (0,07%)

Pioneer VSX-LX50

+ druhý nejvyšší výkon/kanál
+ solidní výbava
+ spousta šikovných efektů, vč. potlačení stojatých vln, apod.
+ výhodný poměr cena/výkon

- obava z konvenční značky (subjektivní)
- nezlacené konektory
- na to, že nabízí více funkcí, než Onkyo, má menší váhu a rozměry (o něčem to svědčí?)

... a to je ten důvod, proč se nemohu rozhoupat.. upřímně se asi nejvíce přikláním k tomu Onkyu TX-SR805E, nicméně nechci zavrhovat ani ty zbylé a kdoví, zda by všechny zvukově nesmetl nejstarší znich - TX-DS989...

PS: pokud máš jiný tip, klidně receiver, který stál 200 tisíc, ale momentálně spadá do kategorie kolem 15 tisíc, klidně výběr rozšířím.. rád bych ale naopak někoho také vyřadil :)

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan_ »

Já už ti víc neporadím, pokud chceš aby ti to hrálo dobře hudbu, tak se poohlídni po nějakých starším stereo integráči, nějaký top model samozřejmě, značku už víš ;) ušetříš si zklamání i peníze. Pokud musíš mít 5-kanál zvuk a všechny možný i nemožný dekodéry, efekty a pi..vinky (pardon) a stačí ti průměrný zvuk, tak kup nejnovější av receiver.

DhifiK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DhifiK »

já vím, že má stereo zesilovač lepší zvuk než receiver, přežil bych dokonce také jednotlivé ovládání obou zesilovačů (ačkoli by to bylo docela obtížné), ale především budu z 90% poslouchat zvuk přes zvukovou kartu z PC, čili pro toto použití bych musel mít právě již výše zmíněný preamp a tam by konečná investice dosahovala takových výšin, že bych si nezahrál ještě pěknou dobu - já s touto alternativou počítám, ale spíše dobudoucna, až budou finanční prostředky nazbyt.. Takže si zatím musím vystačit s receiverem a vybrat ten nejlepší, neb v této cenové kategorii už ten rozdíl snad znát je
Každopádně ti děkuji za názor, Pioneer tedy vyřazovat určitě nebudu a byl-li by někdo ochoten, poprosil bych také o názory dalších členů, pro co by se rozhodli a proč. Asi nakonec výběr zůstane u pioneeru a onkya tx-sr805E (nebo tx-ds989? - v tomto se vážně nemohu rozhodnout), jak to tak vidím :)

DhifiK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DhifiK »

jak se tak koukám, jediné, co bych ještě mohl udělat, je koupit si něco podobného (třeba jiný model od jiného výrobce, pokud tento není dobrý):

http://hifibazar.cz/detail.asp?id=1745

jednalo by se o zlepšení v porovnání s receivery?
Pokud podobnou konstrukci chápu správně, jedná se o ideální volbu bez dalších zbytečností například také pro mé použití = hlasitost i všechny další efekty jsou řešeny výhradně zvukovou kartou, zesilovač čistě zesiluje..?

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

v této kategorii tj. do 20 tis. bych jednoznačně volil Yamahu. Na domácí kino si myslím, že Yamaha nemá moc konkurence, ale kdo nemá porovnání, bude tvrdit třeba opak. :) Ze starších kousků bych volil RX-V 1800, 1900, 3800, 3900 i starší dvojková řada byla velmi povedená. Onkyo 989 jsem měl před pár lety a celkový přednes velmi slušný, jen ty nejnižší kmitočty byly spíše naznačeny a v porovnání s NADem C370 byl rozdíl enormní. Záleží na kombinaci s repro. Např. německé značky typu Canton, Heco, Magnat bych s Yamahou vůbec nedoporučil...
Rothaudio

DhifiK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DhifiK »

no do 20 tisíc se koukám na použité kousky, nový do 20 tisíc bych nekupoval :)
Já Yamahu slyšel, ale moc mně neoslovila, přišla mi trošku placatá s ostrými výškami, záleží však na modelu a jak sám píšeš, na kombinaci s reprosestavou *palec*

Teoreticky, jak jsem však napsal v příspěvku nad tebou, bych nemusel kupovat AV receiver, ale klasický výkonový pětikanál - a ten Marantz vypadá docela slibně.. Vzhledem k parametrům by to mohla být asi ideální zlatá střední cesta mezi receivery s průměrným zvukem a stereo zesilovači (popř. preamp + koncákem) s údajně výborným zvukem (sám jsem neslyšel, věřím proto znalcům)..co myslíte vy? :)

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan_ »

Souhlasím s Paolem, Onkyo je slušný, ale má takový lehce sterilní, tenký zvuk, basy opravdu spíš jen náznakem. Nad má sice basy, ale zase nemá spoustu dalších věcí:)
A ten pěti kanálovej koncák z hifibazaru dobrý, akorát teda nevím jak s tou zvukovkou použitou jako kvalitní pětikanálový předzesilovač, to mě přijde trochu jako utopie.

DhifiK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DhifiK »

myslíš že je zesilovače na zvukovku škoda? => že by tento pětikanál potřeboval také preamp? vždyť to není koncák, ne?
Ptám se proto, že zase naopak mnoho lidí (hifistů) preferuje výhradně zvukovku a rádi obcházejí také preamp..

Jinak myslíš, že ten Marantz ve spojení s kvalitní zvukovkou bude dobrou volbou, lepší, než receiver ve spojení se zvukovkou?

PS: tento postupný vývoj se mi líbí, neb jen díky podobným debatám nalézám nové cesty a tím snad naleznu nejlepší možnou volbu - všem zúčastněným děkuji *2thumbsup*

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan_ »

K tomu koncáku z hifibazaru potřebuješ dekoder a předzesilovač. A jistě víš, že není až tak jednoduchý dostat z PC ze zvukové karty tzv. bit perfect signál a to se bavím o stereu a ty do toho chceš ještě míchat pěti kanálovej zvuk... no hodně štěstí *2thumbsup*

Odpovědět