Onkyo TX-NR838 a Dolby Atmos

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
jvees69
Kontaktovat uživatele:

Re: Onkyo TX-NR838 a Dolby Atmos

Příspěvek od jvees69 »

Karlik tak referuj *palec*

Jak to máš zapojené? Atmos?

karlik09
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karlik09 »

zatím sem zapojil na atmos obyc male repracky abych to vyzkoušel a efekt je super takže objednám ty onkyo repro vhodné pro Atmos co odráží zvuk od stropu . *palec* na druhou stranu je to jen pro fandy, uplně postačí kvalitní DTS-HD Master Audio

Ram
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ram »

jvees69 píše:Ještě ti tak premejšlim, proč jsi vybral zrovna model 838?

Já mám v merku 636, Dolby Atmos umí taky a hlavně je o desítku lacinější .. tu pak můžeš vrazit spíš do beden *palec*

Já chci přední bedny každopádně připojit bi-amping a to pak jde max. 5.1/2 takže holt atmos oželim .. viz. příspěvky výše ... a třeba do budoucna pořídit lepší reciever, kterej zvládne jak bi-amping tak Dolby Atmos, kdo ví s čím přijdou..

Musím se přiznat že sem tak trochu začal i přemýšlet že bych to všechno přehodnotil a místo recieveru a bednama za nejakych 35 pořídil za 14 LG BH9540TW, což je klasická komerce kterých jsem měl nespočet... efekty fajn, ovládání magickým ovladačem, vše kompatibilní se vším a hlavně jednoduchost zapojení nastavení atd. Je tu však jedno Velké ALE, no a to je to proč si audio člověk pořizuje a věřím že mi to všichni tady potvrdí... ZVUK kterej bude u onkya s jamo bednami vo něčem jinym *klanimse*
To bys musel mit 9.2 nebo 11.2 AVR, aby clovek mohl mit i Atmos, i biamping :-) me se libi http://www.eu.onkyo.com/downloads/2/8/2 ... eet_EN.pdf o dost levnejsi jak 636 doufam, resp mrkni na letosni 646, compare:

http://www.eu.onkyo.com/en/product-comp ... 6592,28228

Ma DTS:X, vice HDMI...

Jo kdyby byla dobra komerce 7.1 co umi Bluetooth, AirPlay, Atmos (nahrada ProLogic dekoderu, pro vsechen zvuk, i stereo filmy), za dobrou cenu, du do toho a na nejake Avr prdim... Zatim neznam...

Ja mel jednu od Samsunga a nezprovoznil jsem ani HDMI s TV od samsunga a sla za 14 dnu pryc, hnus... Na zvuk ani nedoslo :-)

A jestli jsou legendy o super zvuku onkyo a jamo? No nevim, zda tomu verit a zda nejaka alternativni znacka repro nenabidne vic?

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Co je to "komerce 7.1"? Jsem starý a hloupý.... *headbang*

Ram
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ram »

Reagoval jsem na citovany post "klasická komerce", takze pokud nevis, co jsem myslel souslovim "komerce 7.1", tak to prelozim asi takto:

Set repro obsahujici 8 zvukovych bednicek (z toho jeden subik) a zesilovac (typicky ale ne nutne integrovan v nejake bednicce)... Plus jsem k tomu mel skromne dalsi naroky viz vyse plus trochu toho odladeni...

Uz jsme o tom prece hovorili jinde, s tim, ze neco takoveho ale dost draheho (29tis Kc), zahrnuje:

HT-S9700THX THX® Certified 7.1-Ch Network Home Theater System w/ Dolby Atmos (HT-R993, ma BT ale nema Airplay!!!)
Letak http://www.eu.onkyo.com/downloads/2/7/4 ... eet_EN.pdf
Manual http://www.eu.onkyo.com/downloads/2/7/4 ... EnFrEs.pdf
Celkem 63 kg
Z duvodu stari bohuzel absenuje muj zakladni pozadavek: Airplay a cena by mohla byt klidne nizsi, kdyz ozelim THX, co myslite?

Ps: Od kompletu ocekavam, ze i bez Thx certifikace to designer aspon slusne odladi i po zvukove strance, i kdyby to melo byt LG, Samsung nebo jina "komerce" ci "konfekce"... A v kompletu (setu) to ma vzdy sanci byt vyrazne levnejsi, nez komponenty... Teoreticky...

TAKZE... NAPADY?

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Nemohl jsem vědět, co je komerce 7.1, jelikož jsem žádný set nikdy neměl. Za 29 tisíc se dá koupit pouze základní verze kina. Určitě bude první dojem příjemný, ale nedoporučuji navštěvovat někoho, kdo má kino o level výš. ;)

Ram
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ram »

A to ja klidne navstivim a i si zaplatim za dvojite zaslepeny test :-) a jak jsem napsal pred minutou, neni zaruka, ze to o 50% drazsi zahraje lepe... Bavime se o AVR. A hlavne, neni zaruka, ze dnesni zelezo, vydrzi (fyzicky, ne moralne) treba 15-20 let, jako to muze byt casto u tech zakoupenych pred 20 lety...

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

to RAM : nechci byt nejak moc jizlivý, ale uplne tak nerozumim Tvemu pocinaní zde na foru - na jedne strane "tahas" rozumy ve vice vláknech - co si mas poridit za kino set repro, jaky AVR atd ( coz je naprosto ok), jenze hned pak zpochybnujes rady od lidi, kteri DK řeší a rozdavas naprosto zcestná moudra ... tak asi nevim o co Ti vlastne jde - ziskat relevantni info a zamyslet se, zda nemaji nahodu ty rady nejakou hodnotu, nebo ukazat, ze vis ve finale vsechno nejlepe ?
Osobně provozuji uz dlouhou dobu jen kino , ale Tobě poradit umim jen jedno jedine - alza/ czc apod shop - řešeni vše v jednom za max 5 tis a budes spokojen ... bude to totiz stejne "nehrát" jako Tve řešeni zpatlané za 30 000 nebo kolik jsi dal rozpocet . .. a zvukouvou kouli "atmos 3D" ze stereo nahravky v mp3 Ti to udela v pohode, to se neboj ...

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

Jediná rada je. Zvednout svoji línou prdel a jít se podívat do aspoň dvou různých studií. A pokud je člověk opravdu líný, tak doporučím stejně jako Tom Alzu, CZC...
Rothaudio

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Ram píše:A to ja klidne navstivim a i si zaplatim za dvojite zaslepeny test :-) a jak jsem napsal pred minutou, neni zaruka, ze to o 50% drazsi zahraje lepe... Bavime se o AVR. A hlavne, neni zaruka, ze dnesni zelezo, vydrzi (fyzicky, ne moralne) treba 15-20 let, jako to muze byt casto u tech zakoupenych pred 20 lety...
A) myslím si, že právě u AVR pravidlo, že o 50% dražší zahraje lépe, je naprostou jistotou. Specielně mezi přístroji pod 10000 a nad 15000 je pekelný rozdíl. Ten slyší i naprostý laik.
b) trvanlivost je též v mnohé míře dána cenou, a nevěřím, že AVR nad 15000 jsou nějak zásadně poruchové. Ty nejlevnější řady ale možná budou, jako koneckonců všecko...

Ram
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ram »

A) Ze pristroj pod 10 a nad 15 zahraje o 50% lepe? To je mozne, to vyvratit ani potvrdit nejde a pripoustim to, vzdyt rpzdil ceny muze byt 100, 200 nebo 300 ci vice procent :-)... Neznam dosud ani cenu mnou diskutovanych modelu (nejsou na trhu, yamaha ma i embargo na parametry a nikde to dosud neni zverejneno), protoze myslim nejsu v CR na trhu... Ale opravdu zahraje stejne mnou navrzeny model a vami doporucene starsi drazsi? Kdyz i treba DAC je podstatne rozdilny, na letosnim modelu 384 a na lonskych i o tri tridy vyssich "jen" 192 bits... Navsteva studii? Dobry napad... Bohuzel nerealna v tomto pripade, uz vidim ty usmesky, kdyz bych rekl co chci. Nadto 3 oslovena studia ani mnou uvedene informace zde nemela k dispozici a napsala "nejde"... S tema bednama to mozna vyuziju, ale to musim donyst svuj AVR ktery teda musim koupit predem, do studia a tam vyzkouset par setu? Obavam se ze studia ani sety moc prodavat a predvadet nebudou, nebo se pletu?

B) to si osobne uplne nemyslim, ze cena vzdy primo umerne souvisi s poruchovosti... Naopak slozitejsi system je statisticky nachylnejsi na poruchu! A kvalita zpracovani? To je druha vec... Prvni aspekt (slozitost) muze hrat nasobne vetsi roli, nez kvalita vystupnich kontrol. Jasne, vse je to spekulace, ale tak trosku do toho vidim (jednani s cinanama a tak)..

---
Fotolaik,paolo: tak uz prosim napiste, ktery SET z alzy a czc umi co pozaduji?! A jeste za 5000? Dekuji za pomoc... Zatim jsem vyhovujici nenasel, i presto, ze AirPlay jsem instaloval uz nekdy v 2011 jako freeware plugin do sveho settopboxu, tak v komercnim useku trochu problem (nevim, kolik Apple zada za licenci)... Nocmene ten BT to je ulet, to stoji vyrobce tak 0,50 USD za cip a par tisic dolaru za odladeni a vyvoj, to uz mohlo byt 8 let seriove uplne u vsech audio hracek:-(

To, ze tahám rozumy (protoze nevim a hledam nazory) a pak vyslovim nahlas SVUJ nazor neberte prosim tak jesitne a klidne me korigujte... Snad to neni moc neuctive ode me... Misto techto diskusi, prosim diskutujme skutecne a meritelne parametry a zkusenosti, dekuji. Pripadne nepiste nepodlozene kraviny ze za 5000 koupim funkce ktere chci (i kdyz ozelim kvalitu) !!!

Odpovědět