Onkyo TX-NR838 a Dolby Atmos

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
karlik09
Kontaktovat uživatele:

Onkyo TX-NR838 a Dolby Atmos

Příspěvek od karlik09 »

Zdravím chtěl bych poradit líbí se mi tento receiver http://www.luxusni-elektronika.cz/zbozi ... o-tx-nr838 lze u něj provést upgrade firmware na Dolby Atmos ,proč se ptám
jak to vůbec bude bude prostě stačit připojit repro např stropní nebo special které odráží zvuk od stropu např tyto http://www.avcenter.cz/avcenter/eshop/3 ... Apxk8P8HAQ a bude to stačit? .Někde jsem totiž četl myslím u Denonu že pro dolby atmos repro je potřeba externí dvoukanálový zesilovač ,to bych nerad ,Jsem filmový nadšenec a fanda těchto nových zvukových formátů ( je mi jasné že je zde zatím asi jeden film s podporou Dolby Atmos ) i tak mě to zajímá a zdali je tento receiver vůbec dobrý líbí se mi že má THX certifikaci díky za názory

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Onkyo TX-NR838 a Dolby Atmos

Příspěvek od drfish »

DOLBY ATMOS obrázek z avsforum.com To máš asi velký pokoj, či kinosál, že?

Obrázek

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Pardon, takže by to mělo v tvém případě být spíše takto.... :?: Jde o simulaci vrchních reprosoustav odrazem od stropu.

Obrázek

jvees69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jvees69 »

Nenech se odradit komenty o velkym kinosálu, taky to teď řeším, mam obývák 9x5m ..

S recieverem onkyo tx nr636 kterej to po upgradu fw taky umí.. jinak to druhé schéma je asi použitelnější..

Mě osobně by spíš zajímalo, jestli to lze použít u toho recieveru když budu mít připojení přední sloupy bi-ampingově (front i 7.1 výstupy) ... prý se přitom obětují zadní surroundy ale to mi zas nejde do hlavy, bo tím přijdeš o zadní efekty z nich..

Jinak ke tvému dotazu, měl by jsi to k tomu zapojit bez problémů..
Naposledy upravil(a) jvees69 dne 11 led 2015 06:51, celkem upraveno 1 x.

karlik09
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karlik09 »

Ahoj díky za odkaz ,odradit se nenechám neboj pustím se do toho nejspíš to udělám tak že koupím ty repro pro Atmos určené co odráží zvuk od stropu jsem na to velmi zvědav ,v tom článku redaktor píše že při tomto zapojení byl efekt velmi znatelný už se těším 2015 Dolby Atmos Movie Releases
The 33 (2015)
Hands of Stone (December 11, 2015)
Capture the Flag (November 30, 2015)
Deep (November 30, 2015)
The Man from U.N.C.L.E (August 14, 2015)
Inside Out (June 19, 2015)
Traffic (June 15, 2015)
Main Aur Charles (May 15, 2015)
The Avengers: Age of Ultron (May 1, 2015)
The Age of Adaline (April 24, 2015)
Insurgent (March 20, 2015)
Skammerens Datter (The Shamer's Daughter) (March 18, 2015)
In the Heart of the Sea (March 13, 2015)
McFarland USA (February 20, 2015)
Kingsman: The Secret Service (February 13, 2015)
American Sniper (January 16, 2015)
Taken 3 (January 9, 2015)
Tadeo Jones 2 (January 1, 2015)

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Chlapi, přece ten redaktor v tom článku nebude psát, že to nehraje, když je to článek o těch repro... ;) žijeme v kapitalismu...
Je jasné, že reálné umístění repro ve stropu nemůže nic nasimulovat- buď tam prostě jsou anebo ne...
Ale jinak k vaší otázce- k biampu se použije k připojení předních repro výstup zadních kanálů SBR a SBL. Ztratíte tím zadní kanál a budete přehrávat vlastně v 5.1 . Pokud chcete přehrávat v plné náloži, nemůžete použít biamp.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

:D to chce chladnú hlavu, aj pri tom Atmos -e :lol: A hlavne, aby vás tie vtáky čo budú lietať popod strop ne...
Keď už to budete mať doma a zistite ako to funguje a aj tie zadné surround-y, možno pochopíte, že to až taká sláva nie je, ale doprajem vám to, každý si na také srandy musí prísť sám. V čase bumu okolo 3D, som si kúpil všetko 3D a v trošku inej kategórii ako tu riešite vy - 3D som pozeral jediný raz, od vtedy už nikdy.
Krotil by som to nadšenie ohľadne tohto systému, a hlavne by som to riešil až po tom čo to budem mať doma. Za tie špeci reprá by som peniaze nevyhadzoval a radšej kúpil poriadne reproduktory a sústredil sa na 5.1 zvuk, 5.1 na kvalitných reproduktoroch je oveľa lepší ako 10.1 na šmejdoch.
A hlavne si to choďte dať niekam predviesť, aby ste vedeli o čo ide už pred kúpov. Ak vám to budú predvádzať na demo disku, tak si z toho efektu odrátaj tak 60% a asi tak to budeš mať doma.

jvees69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jvees69 »

S tím že 5.1 na pořádných repro bude mnohem lepší zážitek než 9.1 na komerci naprosto souhlasím, ale jestli mu jde především o filmové efekty, jakože určitě když už má i sjetej zeznam filmů z dolby atmos, tak bych ty přídavný "odrazový" repro nezatracoval .. Někdo si holt rád vychutná filmy doma na gauči a za sebe můžu říct že ty efekty maj něco do sebe ..

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Proti efektom nič nemám, ale konkrétne tento počíta s mizernou akustikou miestnosti :D Minimálne bude potrebovať na dobré stereo druhú miestnosť.
Písal som len o tom, že to nevyzerá nijako prelomovo čo sa týka priestorového zvuku. Aj ja 3D použijem len ako ukážku pre ohúrenie návštevy :D, ale pozerať sa to nedá. Zvuková kvalita niektorých nosičov je tiež samostatná kategória.
Bolo 2D, prišlo 3D, 4K, neviemkoľkokanálový zvuk - zatiaľ nič prelomové, čo by ma nútilo k upgrade. No a vzhľadom na úroveň súčasných filmov, ma to ani neláka.
Radšej počkám s akým panelom príde Pioneer(tam priestor na upgrade očakávam).
Možno som len príliš skeptický, a toto bude niečo naozaj prelomové(ale nebude), bude to len ďalšia vychytávka prezentujúca vývoj pre spotrebiteľa, nové modely veď vyrábať treba:D
Ja si počkám na nejakú premakanú priestorovú projekciu a na obdobie bez Transformerov :lol:

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

jvees69 píše:Někdo si holt rád vychutná filmy doma na gauči a za sebe můžu říct že ty efekty maj něco do sebe ..
V kině jsem nebyl tři roky a patřím přesně do kategorie el-gaučo milovníků efektů. *2thumbsup*
Před lety jsem si koupil receiver a vybudoval si 7.1 kino ze subwooferu a malých satelitů. Vše pečlivě rozměřil a zapojil. Pak mne jednou napadlo to pustit ve stereu na velké repro, co jsem měl na muziku. Dvou kanál měl lepší "filmové efekty" než 7.1. Tak jsem to celé sbalil, ty přední velké repro v tom nechal, dva roky měl kino ve stereu, než jsem došetřil na zbytek, do 5.1. Nerad komukoli kecám do řízení, takže berte jen jako názor, jsou zde mnohem zkušenější multikanálníci než já, ale když ATMOS tak určitě opravdové repro na stropě. Za mne dobré 5.1 na efekty stačí bohatě... *2thumbsup*

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Taky nevěřím, že by to s tím odrazem mohlo fungovat, podle mne fyzikální nesmysl, zvuk se šíří všemi směry, ne jen tím odrazem.
Taky doporučuji spíše začít kvalitními reproduktory dopředu, asi napřed 2.0, pak doplnit na 4.0-5.0, a když nebude zbytí, tak potom i nahoru na strop. Ale simulace ne. Subwoofer ani není třeba pokud máš vepředu 2 kvalitní sloupy. U kvalitních nahrávek hudby ani sw kanál neexistuje, je to 4.0, 5.0 nebo 7.0.
Jinak se před časem objevily i nějaké hudební nahrávky s Atmosem, vážná hudba.

jvees69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jvees69 »

Ale toto je vskutku ke zvážení *sunglases* *palec*

jvees69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jvees69 »

Ještě ti tak premejšlim, proč jsi vybral zrovna model 838?

Já mám v merku 636, Dolby Atmos umí taky a hlavně je o desítku lacinější .. tu pak můžeš vrazit spíš do beden *palec*

Já chci přední bedny každopádně připojit bi-amping a to pak jde max. 5.1/2 takže holt atmos oželim .. viz. příspěvky výše ... a třeba do budoucna pořídit lepší reciever, kterej zvládne jak bi-amping tak Dolby Atmos, kdo ví s čím přijdou..

Musím se přiznat že sem tak trochu začal i přemýšlet že bych to všechno přehodnotil a místo recieveru a bednama za nejakych 35 pořídil za 14 LG BH9540TW, což je klasická komerce kterých jsem měl nespočet... efekty fajn, ovládání magickým ovladačem, vše kompatibilní se vším a hlavně jednoduchost zapojení nastavení atd. Je tu však jedno Velké ALE, no a to je to proč si audio člověk pořizuje a věřím že mi to všichni tady potvrdí... ZVUK kterej bude u onkya s jamo bednami vo něčem jinym *klanimse*

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

http://www.onkyousa.com/Products/model. ... atedModels
http://www.onkyousa.com/Products/model. ... atedModels

838 má vyšší konektivitu, preout analogový výstup pro všechny kanály (umožňuje připojení dodatečného zesilovače na každý kanál, to považuji za důležité), má vyšší hmotnost a jinou dálku. Vzhledem rozdílu v hmotnosti (5 kg) a v ceně (15 tisíc) se bude jednat o rozdíl třídy ve zvuku i obsluze. *palec*

Odpovědět