Onkyo vs. Magnat vs. Dynavoice

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Jacobson
Kontaktovat uživatele:

Onkyo vs. Magnat vs. Dynavoice

Příspěvek od Jacobson »

Dobrý den, rád bych, aby mi někdo znalý poradil. Hledám sloupy pro Yamaha HTR-4069 (později přibude ještě sub.). Poslech hlavně rock, metal a filmy. Cena ideálně do 10 000 Kč. Nejsem audiofil, ale i tak bych rád něco, co nebude tahat za uši. Místnost 20m v bytě.
Zatím mám v hledáčku:

Onkyo SKF-4800
Magnat Supreme 802
DYNAVOICE MAGIC F6 EX ver.3

Co by jste mi doporučili a proč? Nebráním se dalším možnostem.
Děkuji za info :)

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Onkyo vs. Magnat vs. Dynavoice

Příspěvek od daliborr »

Pokud je cena taková,tak jedině ,DYNAVOICE MAGIC F6 EX ver.3

Kendax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kendax »

Souhlasím,jedině Dynavoice.Za tu cenu nemají srovnatelnou konkurenci.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Měl jsem Dynavoice df6 a nebyly špatný. Pokud ti nebude vadit mírné navýšení rozpočtu poradil bych tu vyšší řadu df. Df 5 jsou jen o něco dražší ale o dost lepší.https://www.htpshop.cz/sloupove/dynavoi ... tion-df-5/

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

Jacobson píše:
03 srp 2018 12:40

Co by jste mi doporučili a proč? Nebráním se dalším možnostem.
Já bych ti doporučil, abys psal "byste". A proč? Protože tak je to správně :-).
Hele - Kč 8490,- za 6 ks reproduktorů a 2 skříně ... pěkný zisk má na tom nejen výrobce beden, ale i prodejce ... jak to asi může hrát ? Být tebou, poslechnul bych si v tý ceně nějaký povedený dvoupásmovky, napadá mě třeba DALI Zensor 3. A možná s překvapením zjistíš, že se na nich dá v pohodě poslouchat i bigbít a že ten poslech je zábavnej i bez subu. Ale toť pouze můj názor.

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

DALI Zensor 3. jsem slyšel, no za tu cenu proti dynavoice je to propadák. Výšky nic moc a prostor taky slabota. *headbang* múj názor.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Proč pro sloupy a subo máš AVR? :roll:

Jacobson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jacobson »

Díky všem za rady, nejlepší pro mne bude asi Dynavoice f6. Ty df5 vypadají lákavě, ale jsou taky o 5-tis dražší a to už je na mne trochu moc. Tu Yamahu jsem si vybral, protože za přijatelnou cenu má USB a bluetooth. Je to sice 5.1 ale prý se to dá nastavit na stereo bez ztráty kvality zvuku. Nebo to jsem na omylu? Popř. bych ještě poprosil o nějakou jinou vhodnou alternativu k těm f6-kám, ale tak aby to mělo USB, bluetooth a nestalo to balík. Díky moc

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Když Yamaha tak třeba tady. Pošlou ti to až domů, já tam kupoval Onkyo a přišlo v super stavu jako nové. Místo Trabanta budeš mít doma Oktávku a ještě ušetříš na ty lepší bedny. Problémem je ta konektivita USB. Proto jsou bazary asi plné levných a dobrých receiverů.
http://www.hifibazar.cz/detail.asp?id=3830
Těch strojů je na tom bazaru mnohem víc. http://www.hifibazar.cz
Ale jinak je to možná rada k ničemu, jen abys věděl, že jsou možná jiné cesty za kvalitou zvuku.

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

daliborr píše:
03 srp 2018 19:38
DALI Zensor 3. jsem slyšel, no za tu cenu proti dynavoice je to propadák. Výšky nic moc a prostor taky slabota. *headbang* múj názor.
Daliborre, ty hňupe :-), proč tady lidem lžeš ?? :-). Zvuk z TV poslouchám přes stereo zesilovač a právě Zensor 3. Domácí kino neřeším, plně mi postačuje stereo. Když z televize vyrazí auto ve filmu třeba doleva, tak nejdřív ho slyším v "televizi", pak se zvuk jeho motoru přesune přes DALI Zensor 3 a ztratí se cca 1,5 m vně beden. A před pár dny mi při jakémsi akčním filmu vybuchovaly granáty hned vedle pravého ucha. Tolik pár příkladů.
Nicméně připouštím, že pokud si je poslouchal přes nějakou čínskou hnojačku, tak ti mohla být jejich prostorovost utajena :-))

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Tak, ze se povede nejaka filmova kulisa to jeste nic neznamena, stejne tak padlo, ze kazdy to slysi jinak a take na jinem aparatu, jink stravenem dni. Nekdo ma urvanou manzelku, nekdo nemluvnou nebo zadnou atd. :D.

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Zero,já televizi neřeším, je to pro mě jen kulisa. Já poslouchám hudbu a ty budky DALI Zensor 3 mě ,ale vůbec nenadchly. Jsou takové bez života a bez prostoru . Výšky nic moc a basy,spíš do nižších středů. Při větší hlasitosti se zvuk sléval do koule. Citlivost taky nic moc. Takové bedny do kuchyně k poslechu rádia.Zero napadat,mě že jsem hňup a že lžu je snad proti pravidlům tohoto fóra. Nevadí,je to tvůj názor. Poslouchej zvuk vrtulníku a samopalu přes Dali a buď v pohodě.

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

offtopic:
daliborre, už ti asi začínám rozumět:
od daliborr
04 kvě 2018 14:22
Fórum: Reprosoustavy
Téma: Dynavoice DM-6
Odpovědi: 31
Zobrazení: 2494
Re: Dynavoice DM-6
A to je právě ono. Výšky to je moje to mám rád. Zítra to přepojím na plus 4 db a to bude špička. *hura*

P.S. Mohu se zeptat, jakýho psa máš? V jiném vlákně píšeš, že tvůj pes kvíká stejně jako Rolling Stones. Chtěl bych si někde poslechnout, jestli je to poznávací znamení celé psí rasy nebo jestli to umí jenom to tvoje psisko :-).

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

*offtopic*
Zero, ty 4dB už byly moc. Můj pes je Bavorský barvář. Vždy když v obecním rozhlase začnou hrát tak začne výt. A to vytí mě připomíná zpěv jako Rolling Stones.

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

zero píše:
10 srp 2018 09:08
A to je právě ono. Výšky to je moje to mám rád. Zítra to přepojím na plus 4 db a to bude špička. *hura*
Vyblíz píše:
14 srp 2018 02:39
zero píše:
10 srp 2018 09:08
Naposledy upravil(a) Vyblíz dne 14 srp 2018 02:42, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět