Otázka pro opravdové znalce
Re: Otázka pro opravdové znalce
Nechápu,já mám u svého pasivního předzesilovače taky víc vstupů i výstupů(XLR,cinch) a vůbec mi to nevadí

Jestli se chceš chovat takhle, tak bude lepší, když už se nebudeš nikdy na nic ptát.
Když víš všechno nejlíp.
To není názor, ale fakt.
Ne, CD vstup není nijak speciálně uzpůsoben pro CD, je to tak označený jen proto, aby když na ovladači zmáčkneš tlačítko CD, tak se aktivuje vstup označenej CD, to je celý. AUX, CD...... je to jedno a to samý.fb_marek1 píše: ↑23 čer 2025 13:24Ještě si dovolím malou úvahu na závěr. Dosud to mám propojené se vstupem pro CD přehrávač a teď mě napadlo, že vzhledem k tomu, že dálkový ovladač k tomu zesilovači YAMAHA A S-301 má i tlačítka pro CD přehrávač stejné značky, tak ten vstup pro CD je k tomu asi i nějak specielně uzbůsoben, tak to radši zapojím na ten AUX.
fb_marek1, dřív bylo běžné, že u vstupů pro přehlednost značilo (i na DO) krom phono i tuner, cd, tape, dat, aux, atd. Já tu mám zesilovač Onkyo, a na něm jsou už jen digitální vstupy D1, D2...phono a pak už jenom line 1, line 2, až line 6, atd..... A tvoje Yamaha je něco mezi tím - prostě jen uživatelský komfort s popisem.
Na mě to celé dělá dojem,že si z nás fb marek dělá srandu!!!
Už ti to viecerí napísali. Všetky tie vstupy (CD, Tuner, AUX…) sú vlastnosťami identické. To čím tie vstupy prepínaš je len že relé prepne a pripojí na tú istú signálovú cestu iný vstup. Názvy pre jednotlivé vstupy sú len preto aby si to mal jednoduchšie pri ovládaní. Zmačkneš CD a vieš že možes prehrávať z CD.fb_marek1 píše: ↑23 čer 2025 13:24Ještě si dovolím malou úvahu na závěr. Dosud to mám propojené se vstupem pro CD přehrávač a teď mě napadlo, že vzhledem k tomu, že dálkový ovladač k tomu zesilovači YAMAHA A S-301 má i tlačítka pro CD přehrávač stejné značky, tak ten vstup pro CD je k tomu asi i nějak specielně uzbůsoben, tak to radši zapojím na ten AUX.
Pripojenie na AUX sa nijako technicky a parametrovo nelíši od vstupu napr CD, len má iný názov a aby si nemusel rozmýšlať a aby ti to nebolo divné že phono budeš mať napr pod “tuner” tak je “AUX” logicky správna voľba. Technicky však identickà s ostatnými vstupmi ako sú: CD, tuner
Děkuju všem za odpovědi. Už je mi to trochu jasnější - hold mám trochu delší vedení. Tak prosím, ať mi prominou ti jichž jsem se nějak nemístně dotknul.