Otázka pro opravdové znalce

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Otázka pro opravdové znalce

Příspěvek od Tomáš »

Nechápu,já mám u svého pasivního předzesilovače taky víc vstupů i výstupů(XLR,cinch) a vůbec mi to nevadí *2thumbsup*
Hattor.jpg

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

fb_marek1 píše:
23 čer 2025 12:10
V současné době mám zesilovač YAMAHA A-S301. No a jestli teda jsou všechny linkové vstupy stejné tak je podle vás možné ty ostatní přístroje zapojovat podle libosti kamkoliv do linkových vstupů? Fakt geniální názor.
Jestli se chceš chovat takhle, tak bude lepší, když už se nebudeš nikdy na nic ptát.
Když víš všechno nejlíp.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

fb_marek1 píše:
23 čer 2025 12:10
V současné době mám zesilovač YAMAHA A-S301. No a jestli teda jsou všechny linkové vstupy stejné tak je podle vás možné ty ostatní přístroje zapojovat podle libosti kamkoliv do linkových vstupů? Fakt geniální názor.
To není názor, ale fakt.
fb_marek1 píše:
23 čer 2025 13:24
Ještě si dovolím malou úvahu na závěr. Dosud to mám propojené se vstupem pro CD přehrávač a teď mě napadlo, že vzhledem k tomu, že dálkový ovladač k tomu zesilovači YAMAHA A S-301 má i tlačítka pro CD přehrávač stejné značky, tak ten vstup pro CD je k tomu asi i nějak specielně uzbůsoben, tak to radši zapojím na ten AUX.
Ne, CD vstup není nijak speciálně uzpůsoben pro CD, je to tak označený jen proto, aby když na ovladači zmáčkneš tlačítko CD, tak se aktivuje vstup označenej CD, to je celý. AUX, CD...... je to jedno a to samý.

Miroš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miroš »

fb_marek1, dřív bylo běžné, že u vstupů pro přehlednost značilo (i na DO) krom phono i tuner, cd, tape, dat, aux, atd. Já tu mám zesilovač Onkyo, a na něm jsou už jen digitální vstupy D1, D2...phono a pak už jenom line 1, line 2, až line 6, atd..... A tvoje Yamaha je něco mezi tím - prostě jen uživatelský komfort s popisem.

jirka86
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirka86 »

Na mě to celé dělá dojem,že si z nás fb marek dělá srandu!!!

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

fb_marek1 píše:
23 čer 2025 13:24
Ještě si dovolím malou úvahu na závěr. Dosud to mám propojené se vstupem pro CD přehrávač a teď mě napadlo, že vzhledem k tomu, že dálkový ovladač k tomu zesilovači YAMAHA A S-301 má i tlačítka pro CD přehrávač stejné značky, tak ten vstup pro CD je k tomu asi i nějak specielně uzbůsoben, tak to radši zapojím na ten AUX.
Už ti to viecerí napísali. Všetky tie vstupy (CD, Tuner, AUX…) sú vlastnosťami identické. To čím tie vstupy prepínaš je len že relé prepne a pripojí na tú istú signálovú cestu iný vstup. Názvy pre jednotlivé vstupy sú len preto aby si to mal jednoduchšie pri ovládaní. Zmačkneš CD a vieš že možes prehrávať z CD.
Pripojenie na AUX sa nijako technicky a parametrovo nelíši od vstupu napr CD, len má iný názov a aby si nemusel rozmýšlať a aby ti to nebolo divné že phono budeš mať napr pod “tuner” tak je “AUX” logicky správna voľba. Technicky však identickà s ostatnými vstupmi ako sú: CD, tuner

fb_marek1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_marek1 »

Děkuju všem za odpovědi. Už je mi to trochu jasnější - hold mám trochu delší vedení. Tak prosím, ať mi prominou ti jichž jsem se nějak nemístně dotknul.

Odpovědět