Otázka pro opravdové znalce
Otázka pro opravdové znalce
Prosím poraďte mi, v případě, že používám externí předzesilovač Project fonobox S, který linkový vstup na zesilovači mám zvolit a proč?
Re: Otázka pro opravdové znalce
Na tom není nic pro znalce,na zesíku připojit do běžného linkového vstupu/né do phono/,ale spíš se jedná o nastavení parametrů pro MM nebo MC.V návodu pečlivě polopaticky napsáno.Asi tak.
Tak jinak. Proč je tam pět různých linkových vstupů a ne pouze jeden, když je to jakože jedno?????
Že by třeba proto abys moh k tomu zesilovači připojit víc zařízení než jen jedno, hmmm? CD přehrávač, streamer, DAC (například při hraní z PC) atd. On totiž neexistuje jen gramofon, víš?
No to je pravda, ale pořád mi nikdo neodpověděl na můj dotaz. Jo kdyby tam bylo polopatě napsáno linkový vstup pro gramofon, tak bych se pochopitelně neptal. A je mi jasné, že ty vstupy, asi nemají úplně stejnou technickou charakteristiku.
Většinou mají,jenom phono vstup/in/má jinou!Takže výstup předzes.pro gramo do line in.A je to,Zkus to!!!
A to máš ještě toho Pioneera A10? Dost zvláštních otázek jsi měl ,už před 4 lety.
Pokud je tam víc běžných vstupů a nejsou nijak rozlišené, tak by měly být stejné a je jedno, který použiješ.
V současné době mám zesilovač YAMAHA A-S301. No a jestli teda jsou všechny linkové vstupy stejné tak je podle vás možné ty ostatní přístroje zapojovat podle libosti kamkoliv do linkových vstupů? Fakt geniální názor.
- jarda_k_2005
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ahoj! Ano, v podstatě je to tak, že vstupy CD, Aux, různé vstupy pro mgf jsou téměř stejné, co se týká el.parametrů. Už Aux, odvozeno od auxliliary-univerzální, je vstup vhodný pro všechna zařízení s linkovým výstupem. Vstup pro MM přenosku bývá velmi citlivý kvůli velmi nízkému napětí, které přenoska produkuje. Proto je nutný předzesilovač buď vestavěný nebo externí. Moje stará Yamaha měla citlivost na všech vstupech kromě gramofonového 200mV/47 kOhm. Bylo úplně jedno, kam bych zapojil např. CDplayer, nebo kazeťák. Pokud by některý přístroj hrál slaběji, byla možnost "trimovat" vstup a dorovnat si hlasitosti všech přístrojů mezi sebou. Ovšem různí výrobci na to různě prdí a vstupní a výstupní citlivosti přizpůsobují svým výrobním nebo komerčním potřebám. U tvého Phono boxu jsem nenašel žádný technický údaj o parametrech výstupu a ani tvá Yamaha nemá vstupní parametry popsány. V zásadě, zasuň to kam chceš, kde to bude hrát nejlépe, ale neblokoval bych si vstup CD ani tuner. Použil bych PB2 nebo 3. Jrd
Naposledy upravil(a) jarda_k_2005 dne 23 čer 2025 13:03, celkem upraveno 1 x.
Predstav si že máš pripojených viac zariadení - CD, kazeťák, TV a napríklad ten tvoj phono predzosilovač. Všetko má podobné parametre. Rozdielne pomenované sú tie vstupy hlavne kvôli ovládaniu, či už na samotnom prístroji, alebo cez dialkový ovládač, aby si ich vedel jednoduchšie a bezproblémovo navoliť. Samozrejme že pokial by si mal gramofón bez predzosilovača tak ten ti bude korektne hrať iba cez ten špeciálny phono vstup (pre istotu napíšem že s adekvátnou prenoskou). To je asi jediná výnimka.No a jestli teda jsou všechny linkové vstupy stejné tak je podle vás možné ty ostatní přístroje zapojovat podle libosti kamkoliv do linkových vstupů? Fakt geniální názor.
Takáto interpretácia by ti mohla vyhovovať?
Tak taky napiš,co skutečně máš,nebo dej fotku,Pro ject Phono box S asi nee
Dobře, tak uznávám tedy vaše argumenty a abych teda neblokoval důležité vstupy CD, TAPE, TUNER tak to zapojím na ten AUX. Mimochodem GPTchat mi doporučuje právě AUX
Pro Tomáše. Mám přesně tenhle předzesilovač. Šlo mi o to jak nejlépe propojit ten předzesilovač se zesilovačem
Ještě si dovolím malou úvahu na závěr. Dosud to mám propojené se vstupem pro CD přehrávač a teď mě napadlo, že vzhledem k tomu, že dálkový ovladač k tomu zesilovači YAMAHA A S-301 má i tlačítka pro CD přehrávač stejné značky, tak ten vstup pro CD je k tomu asi i nějak specielně uzbůsoben, tak to radši zapojím na ten AUX.