Ozvučení obýváku - TV, XBOX, možnost BT připojení, FM radio

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
brrouk
Kontaktovat uživatele:

Re: Ozvučení obýváku - TV, XBOX, možnost BT připojení, FM radio

Příspěvek od brrouk »

Audioengine A5 + BT + sub. Ale nevím jak velký je obývák.

PillMaister
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PillMaister »

Obývák mám 17 m2, maličkej...

Jinak rozebíral jsem svou situaci ještě na jednom foru a nakonec jsem se rozhodl pro kombinaci AV recieveru s regálovkama...

Díky ale všem diskutujícím!

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Jako obecná cesta rozumné. Jaký receiver a regálovky konkrétně? Ne že bych to řešil a potřeboval, ale určitě to bude mít pro pár/dost lidí min. zajímavou informační hodnotu.

gabik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gabik »

Tady tenhle Marantz: https://www.salonydenon.cz/cs/MM/Znacky ... S/MELODY_X

Ma v sobe tuner, zabudovany Spotify, CD prehravac.... akorat k ty cene je potreba pripocitat penize na repra. Nebo levnejsiho kolegu, ale ten v sobe nema Spotify, jeslti tomu dobre rozumim. Ma to HEOS aplikaci, da se ovladat pres mobil

Nebo neco obdobnyho u jinejch firem.

Ten denon CEOL N zmineny vyse je tady i s pidibudkama za par penez, taky ma appku HEOS: https://www.czc.cz/denon-rcd-n10-ceol-p ... pHEALw_wcB

HEOS jsem nikdy nezkousel, takze nemuzu rict jak to funguje.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

HEOS funguje bez problémů (přehrávání z Tidal, Spotify, NAS,...) jak na Androidu, tak na iOS.

PillMaister
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PillMaister »

Pod doporučeních jsem se rozhodl pro reiciever Pioneer SX-S30DAB a repro Dali Zensor 3...

timi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od timi »

Dobrý den, poprosil bych o radu. V novějších technologiích se začínám ztrácet a chtěl bych koupit něco s výhledem využití do budoucna možná i pro mé děti.
Odchází mi 40 let starý zesilovač a rád bych nový.

Zůstanou mi dvě 25kg dvoupásmové sloupové repro bedny, jedna placaté TV. Jelikož se mi doma objevují zajímavé desky časem koupím ještě gramofon, asi něco z Litovle. Pak notebook a možná nějaký mobil jestli mi ho děti nezabaví.

Nevím jsetli mám koukat po něčem vše v jednom a až to za 20 let bude zastaralé koupit znova něco podobného. Nebo zvlášť zesilovač, nějaký radio tuner, digitálně/analogový převodník a kdoví co ještě.

Rád bych zesilovač využil pro poslech jednoho jediného rádia. S tím mám největší problém. FM vysílání jednou skončí. Nedaří se mi dohledat v souvislosti s pojmy dab/dab+ co za krabičku pořídit.

Pak by to mělo jít propojit s TV přes optický kabel na občasné poslouchání TV a propojit s gramofonem. Pokud by to šlo spojit přes wifi s Linuxovým PC a notebookem bude to fajn. Win ani nakousané jablko mít doufám nikdy nebudu.

Zatím jsem koukal jen po produktech firmy NAD a Pro-Ject. Pak na levný Denon, ale k tomu nějak nemám důvěru.

Po čem bych se prosím měl koukat aby to dávala dnes nějaký smysl?

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Opravdu chces do noveho systemu vložit tolik peněz? Neni to moc? A navic ty tvoje bedny s takovou citlivostí a impedancí?......no nevim, nevim, jestli k nim sezenes vubec nejaky zesík.

timi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od timi »

Jsou to obyčejná dvoupásmová Shan Apollo. Hrají hezky a mám je vcelku rád. Jako student jsem na nic moc lepšího neměl peníze. A kupoval jsem je nové. Zesík je historický koupený přes bazar z druhé ruky někdy po roce 2000. A s těmi 40 lety jsem se velmi sekl.
http://www.soundstagenetwork.com/revequ ... aspian.htm

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Takže došlo? Bingooo!!! Ted jeste ten rozpocet vid? Částka 0 - 1.000.000kč je poněkud neurcitá.

timi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od timi »

30 - 40 tis?
Pokud si budu alespoň trochu myslet že to pro mé použití dává smysl.
Koukal jsem na NAD c368 s nějakým blue modulem.
https://www.l-e.cz/nad-c-368-nad-mdc-dd ... gLW8_D_BwE
Jen už je to taky pár let staré. Umí to věci, které asi nepotřebuji a nejsem si jistý jestli je to krabice pro mě.
Ideální je nejspíš mít předzesilovač, zesilovač, dac, tuner, druhý zesilovač odděleně, ale to bych se asi nedoplatil. A na koukání na tv a poslouchání beatu je to asi zbytečný luxus.

Neriotik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neriotik »

Zdravím momentálne tiež zvažujem o reproduktoroch do "obývaku" (vlastne do izby), ale veľkostne su tie izby rovnaké 4,5 x 5 metrov a výška 2,5metra.
Hudbu by som počúval prevážne elektronickú (starší trance, syntaky), ale nechcem aby tie reproduktory boli prebassované (takzvaný loudness war), chcem vysokú kvalitu zvuku, zvýraznené syntakové nástroje.
Pri mnohých reproduktoroch mám vážne pocit ako keby boli bassy až moc zvýraznené.
V izbe by zvuk išiel z PC, ale teraz vôbec neviem či sa oplatí reproduktory 5+1, alebo ako mi tu poradil jeden chalan, 2 štúdiové reproduktory Fluid Audio F5?
Receiver, alebo externú zvukovú kartu, zosilňovač? Aký, aby ma to nezruinovalo.
Proste domáce použitie ale s kvalitou zvuku.
Tak do 2000-2500 euro o všetkým. Ak sa dá budem rád aj sa nižšiu sumu, predsa len nie som profesionál.
Ďakujem za každú radu.

5621rz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 5621rz »

Sel bych bud cestou zesilovace s DAC ktery propojis optikou z PC, treba novy CA CXA61 nebo 81 (nevyhody ze nema tuner)
nebo stereo receiverem Yamaha (tuner, streamer, slabsi DAC) s musiccast ktery pres wifi propojim se sitovym diskem u PC kde bude hudba....repraky bych volil podle zesilovace, klidne i bazar

MisaBure83
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MisaBure83 »

pěkné téma, děkuji za informace

Odpovědět