pánové, co vy na toto? Vincent: 2x SP 998 nebo 4x SP 997 ???

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
MirJel
Kontaktovat uživatele:

pánové, co vy na toto? Vincent: 2x SP 998 nebo 4x SP 997 ???

Příspěvek od MirJel »

Dobrý den, nebudu se dlouze rozepisovat proč zrovna Vincent nerozmlouvejte mi to co již doma mám - prostě se mi líbí design i zvuk - miluji i vše hliníkové od Pioneera r. 1979. Bude to hrát vždy v sestavě s Infinity Kappa 9.2i II - velký plný americký zvuk co mám rád, v nových bednách pod 100tis ta atmosféra na mé ucho není. Mám doma i jiné Infinty Kappa... Preamp bude Vincent SA 91 a asi CD Vincent S5. Do toho občas připojím nějaký analog (Pioneer RT 909, CT F1250, gramo Garrard).

Mám doma sestav více, tato má posledně laděná sestava mi teď jede do Infinit Kappa 9.2 přes dva koncáky SP997 a zvuk je super, pouze zde hodně vynikne kvalita nahrávky, jedno CD úplná dokonalost a pohlazení na duši, ani jsem nevěděl, že toto umí mé bedny zahrát :-) a jiné CD úplná nechuť poslouchat... Přemýšlím, že když už to dávám dohromady od Vincenta, jestli neskusit prvně v životě zapojení na dva zesilovače na kanál... 4x SP 997

No a další věc, Vincek SA 91 nemá Phoho preamp, co doporučujete použít? Je důležitý poměr cena kvalita a popravdě přes 5tis se mi do toho dát nechce, klidně nějaký zánovní. To samé platí o mé další libůstce a tou je vše od Applu. Chtěl bych nějaký kvalitní DaC převodník pro napojení iPadu, iPhonu, iPodu, MacBooka a pod... cena u nového zařízení bych akceptoval tak do 10 tis., jeté tak za 5tis...

No a co poslouchám, snad vše... Něco jiného v autě, kde je furt Evropa 2 a něco jiného doma, kde mám nejraději studiové nahrávky akustických nástrojů se spěvem (od Adele přes Dire Straits, váznou hudbu, po muzikál)

Díky za Vaše názory a rady...

MirJel
Kontaktovat uživatele:

Re: pánové, co vi na toto? Vincent: 2x SP 998 nebo 4x SP 997 ???

Příspěvek od MirJel »

Myslim, ze jsem vybral DAC...

http://www.audiofriend.cz/stereo/d-a-pr ... -plus.html

2x Vincent SP 998 proti 4x Vincent SP 997, nema nikdo zkusenosti ?

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

MirJel píše:Myslim, ze jsem vybral DAC...

http://www.audiofriend.cz/stereo/d-a-pr ... -plus.html

2x Vincent SP 998 proti 4x Vincent SP 997, nema nikdo zkusenosti ?
Vidíš aké je to jednoduché, ani vypočuť si ho nemusíš...

MirJel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MirJel »

Tony, již jsem na něj koukal koncem roku, zdálo se mi to slušné... nevím, jestli je to to ideální zařízení, ale na forech jsem nečetl nic extra špatného... Samozřejmě je nejlepší si jej poslechnout s mou sestavou, ale objiždět studia testovat, to není můj šálek kávy. I auto jsem kupoval 5min :-)

Má předchozí zkušenost s převodníky je pouze s těma vestavěnýma uvnitř CD a tam vidím značný rozdíl v kvalitě výstupu... Je to zařízeníčko, které se dá koupit a když se nebude hodit, můžu prodat bez veliké ztráty.

Spíše přemýšlím, jestli bych posunul konec dále nákupem Vincenta SP 998 (popřípadě o kolik), nebo vzít ještě jeden pár SP 997, co by mohlo být zvukově lepší. Cenově je mnohem výhodnější 4x SP 997. Dále 997 nejsou takové přímotopy a výkonu mají také na rozdávání. Ve studiích je poslech trochu neobjektivní (repro, akustika, kabeláž, prostě vše je jiné než u mě doma) a testovat nákupem úplně na slepo, se mi nechce. Sice mi to někde ve studiu půjčí, ale zase musím to vozit sem tam, stejně první den se toho moc nepozná, ideální je to nechat trochu rozehrát a hlavně uši si nechat přivyknout... Takže je to zase o tom koupit, testovat a pokud mi to nepřijde dost dobrý, za půl roku to prodat a zase dále. Spíš volím cestu 2, nekdo mi to doporučí, nakoupím a po měsíci, dvou mohu říct, je to dobrá volba či ne.

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

MirJel píše:I auto jsem kupoval 5min :-)
Chlape - došli mi argumenty ;)

PavelN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelN »

Ty jsi střelec. Ale je to tvůj způsob. Nic proti němu nemám.
Doporučuji ti zavolat do hifistudia Melissa panu Holcnerovi, který má s Vincenty bohaté zkušenosti a dokáže poradit.
Mrkni na www.hifionline.cz

Já osobně bych šel do SP 998, které mají symetrické provedení a jsou otevřeny do A třídy. Od toho lze očekávat jemnější zvuk. Navíc mají ohromný dynamický potenciál.
Sám mám Vincent SV 234, který prvních deset watů výkonu hraje v A-třídě. Je také řešen symetricky.

V případě 4x SP 997 bych zkusil bi-ampling. Myslím, ale že posun tu tak velký nebude jako oproti top modelu SP 998.

MirJel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MirJel »

PavelN, díky za názor, slovo chlapa, je rozhodnuto! Máš naprostou pravdu. Přemýšlel jsem také nad tím, Melissu tu všichni chválí, DAC převodník co jsem si vybral mají také skladem a s Vincentama mají asi největší zkušenosti... Zřejmě pozítří tam zajedu... :-) Nakoupím minimálně ten DAC a uvidí se... třeba tam bude i pan Holcner, tak ho vyzpovídám a doladím to s ním... nějakou představu již mám...

Pánové díky moc, díky i Vám co jste mi napsali zprávu...

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

pánové, nešlo by v nadpisu opravit "vi" na vy??????????????

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Ramones píše:pánové, nešlo by v nadpisu opravit "vi" na vy??????????????
Na gramatiku som už na hifi fórach viacmenej rezignoval...
Polovička hifistov by sa musela vrátiť späť do ZDŠ :lol:

berka
Kontaktovat uživatele:

Re: pánové, co vy na toto? Vincent: 2x SP 998 nebo 4x SP 997 ???

Příspěvek od berka »

pánové, nešlo by v nadpisu opravit "vi" na vy??????????????

Polovička hifistov by sa musela vrátiť späť do ZDŠ

..tak, co "my" na to¨¨
------------------------------------------------------------------

Ja tedy na to nic

Urrčite znate pisen j. Nohavice tři čuníci

V textu jeho pisně ....a vesele si spívají Ui Ui Ui Uii
ale ja si kurna vzdy myslel ze tam spiva VI , VI, VI,

ja si vzdycky spivam VI vI VI vi
stydim se ..nemam asi to nejvyssi vzdelaní

ale k veci

čtu članky o nazory na to .co sem patří i treba s hrubkami v pravopise
Naposledy upravil(a) berka dne 23 led 2012 23:01, celkem upraveno 4 x.

berka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od berka »

že by nekde udelal chybu v pravipise

MirJel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MirJel »

Pánové, pokud je tam nějaká chyba, tímto se Vám hluboce omlouvám, jak to čtu, jsou tam i další chyby, pokud jste ještě nepostřehli...

Píši většinou v koloně na volantu do telefonu nebo iPadu, občas něco napíši, pak umažu a dopisuji... zapnutá funkce automatické doplňování to možná někomu z Vás objasní, no nic...děkuji za upozornění :-D

Doufal jsem, že na fóru, kam píší "odborníci" na HiFi, dostanu nějakou fundovanou odpověď. Místo rad o HiFi, čtu rady pánů učitelů... Hifi je jeden z mnoha mojich koníčků a opravdu nemám čas, jako někteří zde, řešit týdny a měsíce jeden detail. Já se rozhodnu, nakoupím a poslouchám... jak jednoduché. Pokud se mi to oposlouchá, koupím něco nového a to staré prodám, je to jako s autem, koupím, jezdím, servisuji a prodám, koupím jiné atd. Bohužel prodejci čehokoliv o tom mnohokrát ví tak málo, že není jiná možnost než proklepnout web. HiFi je v tomto ještě horší, obchodů je jak šafránu a odborníků ještě méně.

Jak jsem zde na fóru četl, když se někdo zeptá na úplnou blbost, sesypete se na něj jako na exota. Je opravdu mnoho lidí, co od HiFi nechtějí nic jiného než jen přehrát hudbu tak, jak se jim to líbí na ucho a pokud má někdo rád zvuk svého repráku, není ideální mu vysvětlovat, že je blbej.

Proč si myslíte, že jsem psal, to co jsem psal? Dle dřívějších reakcí zde na fóru, jsem čekal něco podobného, proto jsem prosil, aby jste mi to, či ono nerozmlouvali. Popravdě moc jsem toho od Vás neočekával a tudíž nejsem zklamán z Vašich odpovědí.

Já jsem člověk co hudbu konzumuje, znám lidi co hudbu tvoří, znám lidi co vybavují hudební studia a také to tak nežerou. Zamyslete se, kolika z Vás se Vaše vymodlené domácí audio, alespoň trochu přibližuje živé hudbě.

Děkuji těm co se mi snažili poradit a slibuji, že se Vás již nikdy na nic ptát nebudu...

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

ale...neurážej se, vždyť to bylo v dobrém ;) ...na domácí poslech jsou oba konce dobrá volba. Záleží, kolik jsi do nich ochoten investovat...budou podobné, až na výkon.

MirJel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MirJel »

Ale vzdyt ja se neurazim, tedy trochu joo, vypadam jak blb, je mi to spise trapne... Jiz jsem si v mobilu vypnul automaticke doplnovani, tak ted to bude snad jen bez carek a bez hacku. Jen me mrzi, ze misto rad se tady snazi delat ze me blba... Napred ze nakoupim bez poslechu, pak chyby a fundovane nazory a rady zadne. Proste kazdy z nas je jiny. Ja mam tri hodne male deti, mam nekolik cinnosti co me zivi a cas na sebe mam maximalne mezi 22.-1 hod, kdy jdu spat... Takze ve 22hod vse vetsinou objednam, pak si ctu a posloucham... druhy, treti den to prijde... pak sestavuji, testuji, ppsloucham... V pripade nespokojenosti za par tydnu, mesicu prodam, nebo vybavim dalsi mistnos a jede se dal... Pokud jdu akupovat CD, koupim jich vice, aby me to nezdrzovalo... naposledy to bylo 60ks jednou objednavkou...

O sestave mam jiz jasno, zitra to nakoupim a hotovo... Necham to zatim u tech SP 997, SA 91 a CD S5 s tim DAC. Ted to pro Vas zrejme nejhorsi, zapojim mezi to equalizer, protoze zvukova kvalita nekterych CD je fakt mizerna a korekce jsou nekdy hodne treba...

Odpovědět