PC (HTPC) s velkými harddisky...

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Aleska
Kontaktovat uživatele:

Re: PC (HTPC) s velkými harddisky...

Příspěvek od Aleska »

Libor píše: Ale použití HTPC pro ukládání LP převedených do digitálu (i přes údajný analogový nádech) se mi zdá trochu přitažené za vlasy. K tomu bych obětoval peníz a koupil si kotoučák - třeba takový Akai GX 635 DB by nebyl špatný. (20 hod. před koncem aukce na ebay.de - 355 EUR)...

...Každý máme různé důvody k vytváření kopií CD. Někdo pro rychlý přístup, snadné vyhledání skladby, kterou si musím právě teď pustit, vytváření vlastních playlistů nebo prostě nutkáním vlastnit vše co vyšlo v co nejlepší kopii (jako originál) přesto, že si ze záplavy alb na disku poslechne sotva 10%, ale může říct to mám.
Myslím si, že návrat ke kotoučáku (i vysoké kvality) by nebylo to pravé ořechové. Právě proto co jsi napsal a já zvýraznil. Kotoučák je dnes již skoro mrtvá větev rodu Hi-Fi, snad s vyjímkou některých nahrávacích studií.
Mám-li dát analogové LP a gramofonu ohodnocení 1, pak dobře udělané kopii tohoto LP ve FLACu dám 1-, originálu CD poté 2+. Kopie originálu CD dobře provedená ve FLACu je nerozeznatelná jak matematicky, tak i akusticky. Tak mohu pokračovat dále..., až k formátům MP3, které se dají velmi poslouchatelně nahrát i s nižším bitrate, ale taky vyloženě sprasit i s vysokým bitrate...
Je to jen v lidech... :D :D :D

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Stahování muziky má hlevně jednu výhodu: Mohu mít žádané hned a teď! Když pominu velká města, kde se dá nakoupit přímo v kamenném obchodu, jinde je to o objednání si a čekání. Přiznám, že trpělivostí neoplývám. Tedy stahuji, ale pro naposlouchání hudby a pak si následně objednám .. Originál je prostě to pravé, má to duši ... počmáraná placka je dobrá do auta /a tam stejně mám flash :)/

Libor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor »

Aleska

Nemínil jsem doporučovat kotoučák pro vytváření archivu oblíbených alb, to v žádném případě. Byla to reakce na příspěvek Filipa : "... Poslech písní na CD byl pak jiný, než byly vydané standardně na CD. Nádech analogu byl znát..." Jistě existují alba, která jsou raritkami a obtížně sehnatelné nebo za větší peníz. Takové album bych si také nahrál, ale určitě ne v digitálu s analogovým nádechem - přímo analog to analog. Možná by stálo za to porovnat zvuk stejné skladby LP nahrané na kvalitní kotoučák se stejnou zdigitalizovanou nahrávkou. O konci kotoučových magnetofonů nechci polemizovat, já osobně, kdybych neměl výdaje do HiFi naplánované jinou cestou, bych si ho rád koupil a ještě raději bych si na kotouč nahrál svoji "směsku" z LP svých i LP kamarádů.

Odpovědět