Myslím si, že návrat ke kotoučáku (i vysoké kvality) by nebylo to pravé ořechové. Právě proto co jsi napsal a já zvýraznil. Kotoučák je dnes již skoro mrtvá větev rodu Hi-Fi, snad s vyjímkou některých nahrávacích studií.Libor píše: Ale použití HTPC pro ukládání LP převedených do digitálu (i přes údajný analogový nádech) se mi zdá trochu přitažené za vlasy. K tomu bych obětoval peníz a koupil si kotoučák - třeba takový Akai GX 635 DB by nebyl špatný. (20 hod. před koncem aukce na ebay.de - 355 EUR)...
...Každý máme různé důvody k vytváření kopií CD. Někdo pro rychlý přístup, snadné vyhledání skladby, kterou si musím právě teď pustit, vytváření vlastních playlistů nebo prostě nutkáním vlastnit vše co vyšlo v co nejlepší kopii (jako originál) přesto, že si ze záplavy alb na disku poslechne sotva 10%, ale může říct to mám.
Mám-li dát analogové LP a gramofonu ohodnocení 1, pak dobře udělané kopii tohoto LP ve FLACu dám 1-, originálu CD poté 2+. Kopie originálu CD dobře provedená ve FLACu je nerozeznatelná jak matematicky, tak i akusticky. Tak mohu pokračovat dále..., až k formátům MP3, které se dají velmi poslouchatelně nahrát i s nižším bitrate, ale taky vyloženě sprasit i s vysokým bitrate...
Je to jen v lidech...