Pioneer A-777 vs B&W 600 series

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Lake292
Kontaktovat uživatele:

Pioneer A-777 vs B&W 600 series

Příspěvek od Lake292 »

Ahojte,
pomalicky zacinam vyberat nove reproduktory, ktore by som chcel zapojit do stavajucej zostavy a potreboval by som poradit.
Mal som moznost si vypocut uz zopar zostav a docela ma zaujala 600 series od B&W. Najma modely 683 a 684.

Zaujimalo by ma, ci moj stavajuci zosilovac Pioneer A-777 by ich dokazal utiahnut alebo by bola nutna vymena za nieco "silnejsie". Tu su technicke parametre zosilovaca.

Podla brozurky od B&W odporucaju vykon zosilovaca 25-150W (respektive 200W) na 8 ohmov.
Ten vykon sa uvadza na kanal? Co to znamena "unclipped programme"?

Dakujem za rady!

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Pioneer A-777 vs B&W 600 series

Příspěvek od lechos »

Výkon se uvádí na kanál, pro stereo tedy 2x100W příkladem. Pioneer znám, boxy ne. Leda poslechová zkouška před koupí, jinak mačka vo vreci a výsledek nejistý.

Lake292
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lake292 »

Takze moj zosilovac ma vykon 2x100W a odporucane maximum pre B&W683 je 2x200W.

Neplanujem robit "diskoteky", chcem ich skor pouzivat na take to domace pocuvanie. Moze dojst k poskodeniu reproduktorov alebo zosilovaca pri takomto zapojeni?
Momentalne mam nan zapojene Pioneer CS-995, ktore maju uvadzane 190W pri 8 ohmov a nema s nimi najmensi problem.

Ma niekto podobne zapojenie, ze zosilovac ma mensi vykon ako maximum repra? Ake stym mate skusenosti?

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Pokud má zes 2x100W tak nemůže ohrozit bedny 2x200W ani kdybys hulil naplno až na to že hrozí zbourání baráku, trvalé následky ztráty sluchu a odvetné sankce spolubydlících či sousedů.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

lechos píše:Pokud má zes 2x100W tak nemůže ohrozit bedny 2x200W ani kdybys hulil naplno až na to že hrozí zbourání baráku, trvalé následky ztráty sluchu a odvetné sankce spolubydlících či sousedů.
Tak ohrozit je může. Ale tyhle údaje o výkonech jsou pro domácí poslech úplně irelevantní. Důležitá je citlivost repro a výstupní impedance zesilovače, ale ani to neřekne moc o výsledném zvuku. Já mám zesilovače 1-10 W a repro 250 W...

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

No v extrémním případě snad...taky záleží co poslouchá, rytmická kytara, basa, bicí a klávesy či vokály, klasiku...

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Slabší zesilovač v limitaci ohrozí reprobedny mnohem dříve, než "příliš výkonný" zesilovač.

Lake292
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lake292 »

S499_1023:
Tuto informaciu som nasiel na internete a preto som zakladal tuto temu.
Plati to aj v tomto pripade alebo to je skor keby som sa to snazil vybudit s 25W zosilovacom?

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Lake292 píše:Zaujimalo by ma, ci moj stavajuci zosilovac Pioneer A-777 by ich dokazal utiahnut alebo by bola nutna vymena za nieco "silnejsie".
Bud bez obav, "A777" si s obemi tebou zamyslenymi variantami dokaze poradit naprosto s prehledem.
Se svym „papirovym“ vykonem 95 / 140W je o dost vyse, nez je „B&W“ doporuceny minimalni prikon 25W a jeho skutecny vykon bude spise jeste o neco vyssi.
Tu horni hranici (200 / 150W) muzes klidne „vypustit“, protoze i kdybys k tem „B&W“ pripojil zesilovac s vykonem 400W, nestane se (pokud neprezenes nastaveni volume) vubec nic. *taktone*
Citlivost obou modelu (89dB - "683" a 87dB - "684") je pro zesilovac jako je ten tvuj vice nez dostacujici a jelikoz ani jejich minimalni impedance neklesa pod kriticke 2 Ohmy (u „683“ jsou to 3, u „684“ dokonce 4) nehrozi ani, ze by nad nimi „Pincek“ kdy ztratil kontrolu.
Jedine, co tedy zbyva vyzkouset je to, jstli se ti zvuk jejich „symbiozy“ bude libit. Pokud vis o obchode, kde je „B&W“ mozno koupit, popadni zesilovac „pod kridlo“ a vyraz…. ;)
Preji ti hodne zabavy.

Lake292
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lake292 »

Super dakujem za vycerpavajucu odpoved. Tak uz len ostava najst nejake studio, kde si mozem doniest toho 20 kiloveho cvalika a vyskusat ako to znie.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Jo, ale taky vzít sebou CD player a oblíbené CD placky či co vlastně posloucháš...jiný aparát může vyznít ve studiu zcela jinak než doma, je to věda teda...

p3k
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od p3k »

lake292

Koukám, že se ubíráme obdobnou cestou. *thumbs up*

jak jsei spokojený s PD-8700?
zesík bez problémů? Občas mne pozlobilo přepínání MM MC

Taky uvažuji nad bednam, jak už bylo napsáno, asi to chce smýkat drobka sebou...
S výkonem je to myslím v poho, navíc ho doma ani v extrému nevyužiješ

Lake292
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lake292 »

Ahoj,
zosik momentalne uplne bez problemov. Ja som ho kupil ako nefukcny a stravil na nom 2 tyzdne cistenim a hladanim chyby. Nakoniec so stastnym koncom a teraz ide jak za mladi.
V com ti blbne to prepinanie? Chrasti prepinac, pripadne ti vypadne zvuk z laveho/praveho repro?

Inak co sa tyka komponentov ja ich mam viac ako je uvedenych v podpise ale vacsina lezi v skrini. Dost som to vselijako prehadzoval, skusal a to co mam v podpise je aktualny stav co denno denne pouzivam.
Mozno som barbar ale pre mna moznost ovladat dialkovym a funkcna vybava je dolezitejsia ako 1% zlepsenie zvuku, ktore vo vysledku bud nepocujem alebo behom 2 dni si nan zvyknem.
Uvedeniem priklad, mal som tu asi 6 tunerov a nakoniec to vyhral F-550RDS aj ked podla parametrov je jeden z tych slabsich.
To ze ho je mozne vypnut/zapnut a prepinat stanice dialkovym, dokonca ze mi ukaze nazov stanice, prevazilo papierove parametre inych tunerov. Ale ak mam pravdu povedat, neviem ci v radiu hravaju mp3ky ale teda ziadny rozdiel medzi lepsimi a slabsimi tunermi som ja osobne nepozoroval.
Rovnaka vec CT-S800 vs CT-S610, zvukovo rozdiel minimalny, ak vobec niaky ale moznost si pretacat kazetu dialkovym na nezaplatenie :)

Velmi podobne to je aj s PD-8700. Dost dlho som vahal medzi PD-S802, kvoli papierovemu legato linku ale ja som bol docela sklamany z celeho legata. Mal som pocit, ze ten zvuk je iny ale nie k lepsiemu. Neviem to popisat ale moc ma to neoslovilo. Ked sa niekde objavi PD-S901 na predaj tak mu dam opat sancu.
Dalej variabilny analogovy vystup ide v plus PD-8700, mozem pokracovat funkcnou vybavou pre nahravanie kaziet atd.

Este ked dokoncim "podporu" dialkoveho pre A-777 tak to bude pre mna asi konecna na niaku dobu. Momentalne mam uz zprovoznene zapinanie/vypinanie a mute. Uz len tu najpodstatnejsiu cast aby isla menit hlasitost :)

p3k
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od p3k »

U A-777 blbne to přepínání gramce- MM funguje dobře, ale MC mi blbne. Koupil jsem Deoxit a zkusil nakapat do toho posuvného přepínače fungovvalo to cca měsíc(nepřepínal jsem raději), dnes jsem to přepl a už to nejsem schopen nahodit, funguje to přitlumentě nebo jedna bedna. Asi se to bude muset rozebrata a vyčistit?, ale na to si netrofám.

Ty dálkové ovládače-uvažuji stejně. Ta f-550rds byla v mém záběru, netušil jsem, že by měla DO.

Hledal jsem jak bych upravil ten zesík na DO. Něco jsem četl na Audiowebu, ale není to dotažené. Odkud čerpáš info ty.
Chtěl bych mít pořešeno vypínání a zapínání, hlasitost, díval jsem se, že jsou i přepínání zdroje signálu. Možností je dost, ale musí to mít i nějaký cenový strop.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Ty otočné přepínače input, rec selector a phono jsou neštěstím a prokletím zn.Pioneer, A777 je v přímé linii klon A757 já mám 23 let starý A656 poněkud nižšího výkonu ale ovládání je stejné.
Točítko volume chrastí, potencáky korekcí tone střílí, cinch přípojka pro tape nemá kontakt...pravda, s tak dlouhou životností aparátu konstruktéři u Pionýra asi nepočítali poáč by fabrika přišla na buben.
Obrázek

Odpovědět