Pomoc s začátkem ve skutečném hi-fi
Re: Pomoc s začátkem ve skutečném hi-fi
Tiez si viem predstavit domace kino. Ale uz len pri pomysleni, ze by to chcelo multikanalovy predzosilnovac, multikanal DAC, 5 / 7 koncakov, 5 / 7 bedni + poriadnu miestnost . . . ano, kurevsky drahe.
Jsem doufam jeste mladas
Ale zo neznamena, ze mam potrebu si projit tu cestu od all-in-one
Ja jsem taky nemluvil o domacim kine jen pro ucely mch zvuku od filmu... Hlavne vybrane repro je vzhledem k mym hudebnim preferencim a rozpoctu zrejme i kvalitni zaklad pro stereo (kterym taky jak pisu hodlam zacit). Sice nebudu resit 5 monobloku a risknu to s petikanalovym powerampem a pevne verim, ze zklamany nebudu. Pokud usoudim, ze kvalita vystupu ve stereu z pre/pro neodpovida mym pozadavkum, nemel by byt az tak velky problem dokoupit dedikovany stereo preamp a tim vyloucit "nekvalitni" av procesor... Vzhledem ke kvalitam analogove casti prehravace OPPO si myslim, ze ze strany zdroje problemy nebudou.
Zrovna tak jak jsem psal v SZ fotolaikovi - uvedomte si taky to, ze nejde o to postavit za kazdou cenu nejakou "ultimativni" sestavu, ale jde o to, abych z toho mel radost. Chci mit moznost si poslechnout kvalitne hudbu ve stereu a zrovna tak nebyt limitovan poslechem mch koncertu ci sledovanim filmu... Pokud mi nekdo bude tvrdit, ze se za 200 neda postavit takova sestava, aby to hralo, tak ma zrejme zcela jine naroky nez ja. Proste nekomu staci stereo za 30 tisic a je spokojeny a nekomu nestaci stereo za milion a spokojeny neni, kazdy sveho stesti strujce...
Jinak vsem diky za prispevky

Zrovna tak jak jsem psal v SZ fotolaikovi - uvedomte si taky to, ze nejde o to postavit za kazdou cenu nejakou "ultimativni" sestavu, ale jde o to, abych z toho mel radost. Chci mit moznost si poslechnout kvalitne hudbu ve stereu a zrovna tak nebyt limitovan poslechem mch koncertu ci sledovanim filmu... Pokud mi nekdo bude tvrdit, ze se za 200 neda postavit takova sestava, aby to hralo, tak ma zrejme zcela jine naroky nez ja. Proste nekomu staci stereo za 30 tisic a je spokojeny a nekomu nestaci stereo za milion a spokojeny neni, kazdy sveho stesti strujce...
Jinak vsem diky za prispevky

Ještě kdyby bylo dost kvalitních filmů ke koukání.......fotolaik píše:dovolim si oponovat - kvalitni kino je neskutecny zazitek ....
ale je to drahe ...

to rOn: Jj, tohle video samozrejme znam
Cilem je ta sestava na konci (ta velka
) krome subu, kterej nestoji za moc a muj maly sen je JL Audio Fathom f112
Jinak co na rikas aspon soude podle vzhledu?
Tedy pokud jsi je i slysel tak i celkove...

OT: Na filmy so sľubným audiovizuálnym zážitkom je myslím najlepšie chodiť do kina a na tie ostatné často postačí i TV+stereo. A v lepších kinách občas dávajú i staré dobré filmy
)

Takže přece stereo. Nejslabším článkem nebude předzesilovač, ale právě ten mnohokanálový zesilovač. V jakékoliv recenzi s měřením je vidět, že tyto zesilovače nesnášejí velké fázové posuny a nízké impedance. Troufám si tvrdit, že na zadní repro je to úplně fuk, ale na přední počítej s možností připojit stereozesilovač nebo monobloky, jestli ti záleží na stereu.
to petrL: ahoj, diky za prispevek. Chci se zeptat, z jake recenze a a konkretne z jakeho mereni vychazeji Tve zavery o XPA-5?
Mimochodem, pokud byste nekdo shanel ultimatni mch poweramp, narazil jsem na skvelou nabidku:
http://www.ebay.de/itm/Parasound-a-52-/ ... a11&_uhb=1
Mimochodem, pokud byste nekdo shanel ultimatni mch poweramp, narazil jsem na skvelou nabidku:
http://www.ebay.de/itm/Parasound-a-52-/ ... a11&_uhb=1
Mňa len fascinuje ako stále "kameňujete" ludí pri najmenšej zmienke o "kine". Je kopec ludí čo im toto riešenie kvalitatívne postačuje (samozrejme že je aj kopec nespokojných). Ale automaticky tvrdiť, aj keď na základe vlastnej skúsenosti (a skúseností mnohých na fóre), že to nakoniec vymení za stereo je trochu odvážne. Osobne až budem niekedy meniť zostavu, tak som na 90% presvedčený že to bude zase 5kanálový reciever. Mne toto riešenie plne vyhovuje. Tým samozrejme netvrdím že čistá stereo zostava by nehrala lepšie. Je to naozaj velmi individuálne a čo nevyhovuje 60tim, ďalším 20tim kludne môže.
Ono me to prijde osobne desne zvlastni (samozrejme je to dano predevsim tim, jak malo mam zkusenosti, prozatim). Pokud to totiz vezmu analyticky, tak nevidim jedinej duvod, proc by to nemohlo hrat... Pokud budeme porovnavat diskretni kusy retezce, jediny rozdil ve zvuku ve mnou zminenem retezci muze delat prave predzesilovaci cast av procesoru. Tezko me bude nekdo presvedcovat, ze napriklad zmineny Parasound A51 hraje, zapojen ve stereu, hure, nez jeho mensi bratricek A21 (stereo koncak), kdyz je to stejnym zpusobem navrzena konstrukce, vyrobena ze stejnych soucastek ve stejne fabrice... Zrovna tak zminovany source - OPPO BDP95/105 si myslim je uznavany i na poli sterea. Tudiz v retezci zbyva jiz jen ten pre/pro (kabely, sit a akustiku muzeme zanedbat, jelikoz hraje roli u obojiho stejnou) a samotneho by me zajimalo prime srovnani zvuku ve stereu s nejakym slusnym a cenove adekvatnim "pure-stereo" preampem. Tim srovnanim ale nemyslim pre-out z nejakeho AVR za 15-20k, ale poradneho pre/pro jako je to Onkyo PR-SC5509 nebo Marantz AV8003. Na procesor od Brystonu nebo Lexiconu mit nebudu, tak taky musim zustat nohama trochu na zemi...
Já sám jsem teď s kombinací Marantz 8003, Parasound, a BW 803D spokojený. Ta 8003 je na hifibazaru za dobrou cenu a absenci HDMI 1.4 jí odpouštím. Hodně koukám na filmy a seriály, tak 5.1 zvuk dost využívám. Ale třeba i koncert Iron Maiden En Vivo na bluray je pecka. 

No pokud to vyjde, tak budu to AV8003 mit jeste za podstatne lepsi cenu... HDMI 1.4 neresim, jelikoz pokud uz budu chtit mermomoci neco 3D sledovat, neni problem routovat video z prehravace primo do TV a zvuk do Marantzu... Jde mi predevsim o to, aby processor mel co nejlepsi processing, DA prevodniky a analogovou cast...
Tak pokud je cena za novou 8003 lepší jak na hifibazaru, tak asi není co řešit. Co myslíš processingem? Obraz, nebo zvuk? Já teda používám HDMI passthrough a nenechávám 8003 zasahovat do obrazu. Přijde mi to v mých podmínkách zbytečné. A kalibraci zvuku Audyssey taky nepoužívám. Za tu cenu je to si myslím zvukově hodně dobrý AV předzes.Tyrr píše:No pokud to vyjde, tak budu to AV8003 mit jeste za podstatne lepsi cenu... HDMI 1.4 neresim, jelikoz pokud uz budu chtit mermomoci neco 3D sledovat, neni problem routovat video z prehravace primo do TV a zvuk do Marantzu... Jde mi predevsim o to, aby processor mel co nejlepsi processing, DA prevodniky a analogovou cast...
Nejedna se o novy kus, ale second-hand... Cena by mela byt prave jeste vyrazne lepsi, zhruba polovicni... Processingem myslim dekodovani lossles mch kodeku DTS-HD MA a True HD... Obraz presne jak rikas, prehravac OPPO ma vynikajici video processing, takze z neho obraz vzdy nejlepe primo do TV/projektoru a vpodstate pokud to bude mozne, je lepsi vest stereo i mch zvuk jiz analogem z OPPO do AV Marantz, protoze prevodniky v prehravaci jsou taktez skvele... Kalibrace zvuku Audyssey - hmm, tezko hodnotit bez vlastni zkusenosti, ale nazory jsou nato vesmes takove, ze hlavne k filmum je to velmi dobre... Ja si myslim, ze stereo jedine v rezimu Pure Direct a jakykoli mch s pouzitim kalibrace bude hrat lepe nez bez ni, jelikoz nastavit presne vyhybky, hladiny a zpozdeni bez dedikovaneho SW a kalibracniho mikrofonu urcite nezvladnu...Oggy píše:Tak pokud je cena za novou 8003 lepší jak na hifibazaru, tak asi není co řešit. Co myslíš processingem? Obraz, nebo zvuk? Já teda používám HDMI passthrough a nenechávám 8003 zasahovat do obrazu. Přijde mi to v mých podmínkách zbytečné. A kalibraci zvuku Audyssey taky nepoužívám. Za tu cenu je to si myslím zvukově hodně dobrý AV předzes.
Tady bacha, 8003 neumí aplikovat Audyssey na DTS-HD MA a Dolby TrueHD. To umí novější 7005. To bys musel poslat z OPPO multichanel PCM. Teoreticky by to mělo být stejné. Možná je to u filmu přínos, ale já jsem se ještě nějak nedostal k vyzkoušení.Processingem myslim dekodovani lossles mch kodeku DTS-HD MA a True HD