Přehrávání hudby z notebooku
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Přehrávání hudby z notebooku
Psychoakustika, nic víc.
Viz: Takovým kabelem tečou mezi PC a DAC jedničky a nuly v paketech. Pokud dotečou v pořádku, nijak se neliší od zdroje. Pokud nedotečou v pořádku (z jakéhokoliv důvodu), je paket poslán znovu a znovu. Pokud se nepodaří, vypadne zvuk.
V tomto případě propojení neexistuje jiná varianta než že se datový soubor buď přenese ve 100% pořádku nebo nepřenese.
Viz: Takovým kabelem tečou mezi PC a DAC jedničky a nuly v paketech. Pokud dotečou v pořádku, nijak se neliší od zdroje. Pokud nedotečou v pořádku (z jakéhokoliv důvodu), je paket poslán znovu a znovu. Pokud se nepodaří, vypadne zvuk.
V tomto případě propojení neexistuje jiná varianta než že se datový soubor buď přenese ve 100% pořádku nebo nepřenese.
jednoznacne - z principu veci je proste naprosto nemozny aby dochazelo k zmenam ktery by se daly vnimat jako lepsi basy, vysky, prostor apod. Kdyz uz by k nejake zmene prenasenych dat doslo, byly by to vypadky. Jinak jsou data doruceny do DACu identicky a vysledny zvuk se nemuze nijak lisit !PítrsPraha píše:Psychoakustika, nic víc.
Myslím si, že sem pošlu na vás svatou Trojici Aretax-Jimmi-Vlado 222.
A budeš se Pitrsi divit, co všechno ty 1 a 0 ovlivní a jak hlavně výsledný zvuk.
I podložení Digitálního kabelu antirezonačními podložkami ovlivňuje. Natož jejich druh , typ a cena.
Není jedno, jak ten paket dojde. Jestli zachumlanej nebo pěkně v řadě jako vojáci. A čím víc vojáků (vyšší takt a frekvence nahrávky), tím víc je to slyšet.
A budeš se Pitrsi divit, co všechno ty 1 a 0 ovlivní a jak hlavně výsledný zvuk.
I podložení Digitálního kabelu antirezonačními podložkami ovlivňuje. Natož jejich druh , typ a cena.
Není jedno, jak ten paket dojde. Jestli zachumlanej nebo pěkně v řadě jako vojáci. A čím víc vojáků (vyšší takt a frekvence nahrávky), tím víc je to slyšet.

Karel 1:
za bezplatné vyzkoušení nic nedáš.
Sám uslyšíš, jestli to má - nemá vliv na tvé sestavě.
Osobně mám stejné zkušenosti co popsal PH.
Těch pár stovek mě za to stojí.
jenze pocity mohou byt zavadejici - kdyz neco z principu nemuze fungovat, tak to proste nefungujePeer píše:Karel 1:
Já nepsal o pocitech, to mě nepodsouvej.
Chápu, že jednička je jednička a nula je nula.
Ale bude kolem toho víc faktorů, které se mohou do výsledku promítnout.
Toto by měla být otázka spíš pro techniky, proč to tak je a ne pro laiky nebo
odborníky v IT.
Nicméně mě je to celkem jedno. Důležité pro mne je, jestli to na mé
aparatuře funguje nebo ne. Navíc nejsem sám, kdo má podobné zkušenosti...
Takže je nejlepší si kabel půjčit, poslouchat hudbu a rozhodnout se, jestli
to má pro mne význam. Bez ohledu na to, co se o tom píše.
Toto by měla být otázka spíš pro techniky, proč to tak je a ne pro laiky nebo
odborníky v IT.
Nicméně mě je to celkem jedno. Důležité pro mne je, jestli to na mé
aparatuře funguje nebo ne. Navíc nejsem sám, kdo má podobné zkušenosti...
Takže je nejlepší si kabel půjčit, poslouchat hudbu a rozhodnout se, jestli
to má pro mne význam. Bez ohledu na to, co se o tom píše.
prave ze neiPeer píše:Já nepsal o pocitech, to mě nepodsouvej.

a i kdyby (jako ze fakt ne) se prenasela jina data, tak pak se to neprojevi zlepsenim zvuku,
ale ten vadny prenos bude lupat, prskat, vypadavat ...
bh69 píše:jenze pocity mohou byt zavadejici - kdyz neco z principu nemuze fungovat, tak to proste nefungujePeer píše:Karel 1:
Otázka spíše je, jestli máš nebo nemáš znalosti něco takového zdůvodnit. Pořád dokola omílané nesmysly o digitálních přenosech je už bolestné číst. Kdo chce má šanci se z mnoha zdrojů dočíst, kde leží různá úskalí při využití nebo navrhování externího DAC. Tu a tam se srozumitelným způsobem zmíní na různých fórech i konstruktéři špičkových převodníků k této problematice. Whitepapery k USB kontrelorům jsou k dispozici a schémata převodníků také. Každý druhý tu tvrdí něco, ale troufám si tvrdit, že nikdo si pořádně nenastudoval, jak vlastně ten přenos po USB probíhá (MTP) a jak celý onen USB standard včetně kabeláže funguje ... jak jsou data paketizována a s jakou frekvencí a odchylkou zasílána atd. Proč se např. radují konstruktéři z rychlejších standardů USB, když je zdánlivě nepotřebují atd.
P.S. - To není mířeno proti tobě osobně. Jen je to celkem absurdní celá ta debata na OS a spolem.
nikdo se tu ale nebavi o konstrukci DACu ale o pitomem USB kabelu ..Petanek píše:Kdo chce má šanci se z mnoha zdrojů dočíst, kde leží různá úskalí při využití nebo navrhování externího DAC.
a k cemu tohle potrebujes vedet ? podstatny je pouze to, ze data jsou s overenim jejich spravnosti prenesena z PC do DACPetanek píše:jak jsou data paketizována a s jakou frekvencí a odchylkou zasílána atd
Kdyz posilam pres USB kablik data do flashky nebo externiho disku, taky neresim jestli je kabel dostatecne "hifi" a funguje to bez problemu. Tady neni zadna principialni odlisnost.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Petanek:
Nepíšeš nic konkrétního, co by téma a diskusi posunulo dál, co by jakkoliv smysluplně dokazovalo, že kabel má vliv na "kvalitu" jedniček a nul dopravených do DACu (monitoru, tiskárny...).
Naopak téma rozmělňuješ vnášením úplně irelevantních témat o konstrukci DACů, o paketizování a frekvenci zasílaných dat atd.
Pokud máš k tématu něco relevantního, co nikdo z nás netuší a co smysluplně osvětlí, jak konkrétně různé kabely ovlivňují jimi přenášení jedničky a nuly a potažmo tím i zvuk, upřímně rád si to přečtu.
Nepíšeš nic konkrétního, co by téma a diskusi posunulo dál, co by jakkoliv smysluplně dokazovalo, že kabel má vliv na "kvalitu" jedniček a nul dopravených do DACu (monitoru, tiskárny...).
Naopak téma rozmělňuješ vnášením úplně irelevantních témat o konstrukci DACů, o paketizování a frekvenci zasílaných dat atd.
Pokud máš k tématu něco relevantního, co nikdo z nás netuší a co smysluplně osvětlí, jak konkrétně různé kabely ovlivňují jimi přenášení jedničky a nuly a potažmo tím i zvuk, upřímně rád si to přečtu.
Pánové, se vší pokorou.
Rozhodně jsem nechtěl vyvolávat žádné rozbroje.
Jen jsem reagoval na dotaz a odpověď PH.
PH je můj kamarád a byl při tom, když jsem ten kabel zkoušel na své aparatuře.
Jelikož ho to zaujalo, tak jsem mu ho půjčil domů.
Výsledek je takový jaký napsal výše.
Je to třešnička na dortu. A osobně vím o více lidech, kteří USB kabely
zkoušeli a měli podobný závěr. Myslím, dokonce, že Pytel o těchto kabelech
tady již psal...
Lachime, ty jsi s to nezkoušel?
Mír.
Rozhodně jsem nechtěl vyvolávat žádné rozbroje.
Jen jsem reagoval na dotaz a odpověď PH.
PH je můj kamarád a byl při tom, když jsem ten kabel zkoušel na své aparatuře.
Jelikož ho to zaujalo, tak jsem mu ho půjčil domů.
Výsledek je takový jaký napsal výše.
Je to třešnička na dortu. A osobně vím o více lidech, kteří USB kabely
zkoušeli a měli podobný závěr. Myslím, dokonce, že Pytel o těchto kabelech
tady již psal...
Lachime, ty jsi s to nezkoušel?

Mír.
Ahoj, celkem kultivovaná a rozumná diskuze k vlivu USB na kvalitu přenosu signálu například zde:
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... 7606224e80
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... 7606224e80
Ano. A hned na nějakém pátém postu je další a kvalitnější odkaz od PMA.
http://www.highendforum.cz/viewtopic.php?f=22&t=292
http://www.highendforum.cz/viewtopic.php?f=22&t=292
No protože, když něco konkrétního napíšu o Tenoru/XMOS a o tom, jak funguje bufferovování dat a proč často jsou výsledky rozdílné na různých platformách, tak se stejně nikdo ani náznakem nechytl. Má to souvislost například s těmi reálnými fluktuacemi frekvence posílání dat, kdy s vyšším standardem USB jsou menší tolerance (USB 2 = 480.00 Mbit/s ±500 ppm, USB 1 12.000 Mbit/s ±2500 ppm ... menší odchylka = lépe pro USB kontroler ... velká fluktuace = buffer jde off = řádově vyšší jitter, který už nelze eliminovat jen tak). Nebo, že standard USB 3.0 má na rozdíl od starších verzí tzv. diferenční vedení signálů, což má vliv na potlačení vzniku elektromagnetické šumu při vedení kabelem (a to na kratší vzdálenosti do 1,5 metru). Co impedance kabelu, má vliv? Pravděpodobně ano, když je specifikován jako 90-+7 Ohmů. Můj příspěvek byl spíše ve stylu chytrému napověz.PítrsPraha píše:Petanek:
Věřím, že konstruktér převodníků by to vysvětlil daleko lépe více a do hloubky, ale myslím, že to už ani nečtou. Pokud čtou, tak se jím tímto omlouvám se případnou újmu na zdraví