Přenoska do vytuňené Tesly NC440
Přenoska do vytuňené Tesly NC440
Navazuji na téma po upgrade Tesly. Ten vyšel dobře - komplet nová kabeláž, odpory, kondíky, vytlumeno, zdroj je externí, a modrá led strobo. Byl jsem nadšený - při zapojení zadny2 brum absolutní ticho pri3 max. hlasitosti .
Onkyo 727+ Wharfedale 10.7 + CS+10.1+sub. BK double
Nyní je tam ATN91 a myslím že to snese o dost lepší - srovnával jsem 3 desky s Tidal HIFI a moc se nechytá... Stereo efekt slabší a dynamika taktéž.
Max. bych chtěl dá t do přenosky 9tis. nevím jestli má cenu jít výš a nevím jestli nepomůže i externí phono předzesilovač.
Mojí favoriti hlavně AT VM540ML 6tis (stejný hrot jako 740ML jen jiné tělo ale cena 8-9tis)
Ortofon super OM30
Ortofon 2m bronze nebo blue
VM95ML u té si říkám jestli nebude dost podobná jakk VM540ml....
Nagaoka 110 asi slabá - 200 zase drahá
Co myslíte vy?
Onkyo 727+ Wharfedale 10.7 + CS+10.1+sub. BK double
Nyní je tam ATN91 a myslím že to snese o dost lepší - srovnával jsem 3 desky s Tidal HIFI a moc se nechytá... Stereo efekt slabší a dynamika taktéž.
Max. bych chtěl dá t do přenosky 9tis. nevím jestli má cenu jít výš a nevím jestli nepomůže i externí phono předzesilovač.
Mojí favoriti hlavně AT VM540ML 6tis (stejný hrot jako 740ML jen jiné tělo ale cena 8-9tis)
Ortofon super OM30
Ortofon 2m bronze nebo blue
VM95ML u té si říkám jestli nebude dost podobná jakk VM540ml....
Nagaoka 110 asi slabá - 200 zase drahá
Co myslíte vy?
Re: Přenoska do vytuňené Tesly NC440
Ještě jsem zapomněl na ATVM95SH za 4800kč je to asi aktuálně můj favorit. Mohu to nastavit podle Stevensona? Vytiskl jsem si ho a je to na 0,1mm přesně.... Doporučujete kopit i digitální váhu speciální nebo stačí jakákoliv malá kapesní digitální (tu už mám)
Co se prenosky tyce, tak to ti neporadim, protoze sam ted laboruju s VM95E.
K vaze - hmotnost je zakladni velicina, ktera je jasne definovana, takze jakakoliv kapesni digitalni musi stacit, zvlast pokud treba mas k dispozici kontrolni zavazicko (1 g). Ja mam malou digitalku (umi 0,001 g) a s tou jsem nastavoval pritlak.
K vaze - hmotnost je zakladni velicina, ktera je jasne definovana, takze jakakoliv kapesni digitalni musi stacit, zvlast pokud treba mas k dispozici kontrolni zavazicko (1 g). Ja mam malou digitalku (umi 0,001 g) a s tou jsem nastavoval pritlak.
AT VM540ML .... mám ji a mohu doporučit
Díky. Nemohl jsem se rozhodnout mezi VM540ML a VM95SH a vzal jsem nakonec tu shubito....
Objednal jsem headshell Ortofon SH-4. Takže až mi to přepájí známý a ponastavíme to dle šablony tak pak napíšu jak jsem spokojen.
Objednal jsem headshell Ortofon SH-4. Takže až mi to přepájí známý a ponastavíme to dle šablony tak pak napíšu jak jsem spokojen.
Jen nerad ti beru iluze, ale Headshell Ortofon ti nebude na nic.
SH4 má klasickou bajonetovou zástrčku podle SME standardu a do raménka Tesla ti pasovat nebude.
Takže tu AT budeš muset našroubovat do stávajícího, který je na ramínku.
Zvukově si ale rozhodně pomůžeš.
SH4 má klasickou bajonetovou zástrčku podle SME standardu a do raménka Tesla ti pasovat nebude.
Takže tu AT budeš muset našroubovat do stávajícího, který je na ramínku.
Zvukově si ale rozhodně pomůžeš.
NO, hmm, a je nějaký headshell který by do toho pasoval??
Pouze headshelly Tesla.
Ostatní headshelly s SME uchycením jsou o 1mm na průměru větší, než headshelly, které byly v gramofonech NC440 a jiných produktech Tesly Litovel.
Řešení by bylo i vyměnit celé rameno, potom už by skořepina od Ortofonu nebyl problém.
Otázkou zůstává, zda by se to vyplatilo.
Ostatní headshelly s SME uchycením jsou o 1mm na průměru větší, než headshelly, které byly v gramofonech NC440 a jiných produktech Tesly Litovel.
Řešení by bylo i vyměnit celé rameno, potom už by skořepina od Ortofonu nebyl problém.
Otázkou zůstává, zda by se to vyplatilo.
Možná blbý nápad - co kdybych ten 1mm ubral na fréze nebo soustruhu?
Touto cestou bych se neubírál.
Takže řešení je, jestli to chápu správně, přehodit celý konektor?
Řešení je přehodit celé rameno.
To teslácké rameno má trubku průměr 5mm., headshelly s SME uchycením mají průměr 6mm.
Musíš pouze osadit novou přenosku na původní skořepinu, nebo vyměnit rameno, aby jsi mohl používat třeba headshell Ortofon, který jak píšeš máš objednaný.
Žádná úprava konektoru na soustruhu, nebo na čemkoliv jiném není možná.
To teslácké rameno má trubku průměr 5mm., headshelly s SME uchycením mají průměr 6mm.
Musíš pouze osadit novou přenosku na původní skořepinu, nebo vyměnit rameno, aby jsi mohl používat třeba headshell Ortofon, který jak píšeš máš objednaný.
Žádná úprava konektoru na soustruhu, nebo na čemkoliv jiném není možná.
Tak díky, tak jsem to teda zrušil, takže vyměním akorát ty kablíky k přenosce stačí tyto? https://www.graled.cz/p/327/sada-propojovacich-kabliku
Nebo třeba tyto ? https://www.graled.cz/p/530/sada-krouce ... ch-kabliku
A myslíte že je třeba vyměnit kabeláž v ramínku?
Ten headshell jsem chtěl kvůli nastavení dle šablony podle Steevensona.. takže mi nakonec asi nezbude nic jiného než kdyžtak udělat větší díry jako kolega lebi43x, nebo udělat drážky dremlíkem, či na fréze že?
Nebo třeba tyto ? https://www.graled.cz/p/530/sada-krouce ... ch-kabliku
A myslíte že je třeba vyměnit kabeláž v ramínku?
Ten headshell jsem chtěl kvůli nastavení dle šablony podle Steevensona.. takže mi nakonec asi nezbude nic jiného než kdyžtak udělat větší díry jako kolega lebi43x, nebo udělat drážky dremlíkem, či na fréze že?
Kabelaz v raminku neni vymenena? Ziji v domneni, ze jednim z ukonu tuningu techto strych zarizeni je prave vymena kabliku v raminku a likvidace vsech puvodnich konektoru, zkratovani a vseho, co je tam navic. Ja jsem je teda vymenil
cujou2,
Zkus sehnat headshell z gramofonu Tesla NC430, ten má oválné otvory na šroubky přenosky, nemusel by jsi nic prořezávat.
Pasovat by to mělo s tvým ramenem dobře.
Zkus sehnat headshell z gramofonu Tesla NC430, ten má oválné otvory na šroubky přenosky, nemusel by jsi nic prořezávat.
Pasovat by to mělo s tvým ramenem dobře.