Připojení SACD přes digitál

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
AM
Kontaktovat uživatele:

Připojení SACD přes digitál

Příspěvek od AM »

Když mám propojený digitální zesilovač NAD M2 s SACD přehravačem M5 pomocí coaxu nebo optiky, tak mi pri prehravani SACD píše UNLOCK. V manuálu je doporučené zapojení přes digitalni XLRka, AES/EBU. Myslel jsem, že to ve stereu pojede ve 192/24 i přes coax. Když propojujete sacd třeba s procesorem, musi to být taky pomocí digitalniho xlrka ?

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Připojení SACD přes digitál

Příspěvek od BVa »

# AES/EBU balanced digital out for PCM sources
# Coax and TosLink PCM digital audio outputs
SACD (DSD) z toho digitálne nedostaneš, len analógovo..

MilanTuma
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MilanTuma »

Je tím zablokována možnost kopírovat digitálně nahrávky v plné kvalitě. Poměrně přístupným řešením by byl modul Vanity, ale jestli jde do M5 toť otázka.

http://www.casea.eu/moduly.php?p=Audiopraise%20Vanity

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

v nastaveni M5 se da zvolit Digital audio output jako Stream/PCM a pak jen PCM, coz je default, ale ani tak se to nechyta. uvidim az mi prijde digitalni xlr, v manualu ho doporucuji pro sadc a procesory na vysoke frekvence 176 khz a 192 khz. jinak cd vrstva hraje ok i pres coax nebo optiku, sacd hraje zatim jen pres analogy, akorat je zbytecne prasit to do analogu a pak zase zpet do digitalu, kdyz to muze jit do digitalniho ampu primo digitalem.

pokud to nebude fungovat, coz podle tuseni asi nebude, tak pak jedine vanity

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

OPPO pouští ven přes HDMI buď přímo DSD nebo PCM 24/88.
Neslyšel jsem o jiném přehrávači, který by něco takového uměl.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

noaid píše:OPPO pouští ven přes HDMI buď přímo DSD nebo PCM 24/88.
Neslyšel jsem o jiném přehrávači, který by něco takového uměl.
Po HDMI pouští SACD v DSD i pitomé Sony, dokonce myslím i ta jejich konzole. Jenže se kouká, co sedí na druhé straně. Výhodou Oppo bude to, že je mu to jedno. Co je na druhé straně je ale stejně podstatné, anžto si myslím bude rozdíl, zda valím po HDMI PCM data nebo DSD. Pokud se týká možnosti instalace Vanity do moderního NAD, jsem spíše skeptický. Ono kromě těch Pioneerů zas tak moc přehrávačů, do kterých to jde dát, není.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

No ono se ta poznámka týkala spíše toho např. multikanálu 5.1v 24/88, to opravdu žádný jiný přehrávač patrně z SACD DSD nedostane, proto OPPO používají ve spojení s ještě jednou krabičkou za asi 7000 kč, která to HDMI převede následně do SPDIF, východní bratři k digitálnímu ripování SACD i v multikanále :-)
Jinak OPPO samozřejmě dodržuje na HDMI standard pro digitální ochrany (zkratku teď zpaměti nevím). Bez toho by to nefungovalo.
PCM data jsou samozřejmě odvozena z DSD (primitivní záležitost) a následně downsamplovaná na 24/88 a to teprve jde ven. Ale myslím, že to příliš velká újma nebude.

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

tak jsem se v manualu http://download.oppodigital.com/BDP83/B ... Manual.pdf docetl ze to pres coax ani optiku sacd neposila, jen pres hdmi. u sterea by to melo jit pri konverzi do lpcm nastavit az do 192khz/24bit

SACD Output: (any – SACD is not available through the optical/coaxial output)

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

AM píše:docetl ze to pres coax ani optiku sacd neposila, jen pres hdmi.
Však tu taky o tom řeč nebyla, to neumí a nesmí umět žádný sacd přehrávač. 24/88 PCM se posílá přes hdmi a to lze dále konvertovat z hdmi na spdif.
Ale mám pocit, že jsem někde četl, že DSD OPPO přesto navíc downsampluje na 2ch. 16/44, což už myslím je povoleno, a tento degradovaný signál jde pak z spdif z oppa beztrestně ven. Doma to zkusím, jestli to tak je. Používám analogové výstupy, tak jsem se tím podrobněji nezabýval.

Jinak pokud tvůj digi zesilovač neumí DSD přes hdmi, tak si podle mne SACD v plné kvalitě neposlechneš. HDCP ochrana proti kopírování není implementována ve specifikaci spdif a tuším asi ani v AES/EBU. Tudíž tamtudy to nesmí jít v plné kvalitě. Jedině hdmi.
Vanity to ale řeší.
Ale jsem v tom začátečník, tak mne když tak někdo opravte.

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

pisou, ze by to melo zalezet podle zvoleneho video rozliseni, pokud se pouzije nizke 576i tak jde dolu i kvalita audia, pokud vyssi 720p a vys tak by to podle toho co pisou melo jet az 192 kilo. jsem zvedavy na testik

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Takže pokud hraje SACD a to i jeho CD vrstva, spdif je opravdu mrtvé. Takže jediná digitální cesta ven je HDMI.

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

dik za test, kazdopadne je to dobra masinka, poridim si ji do kina misto bd panasonic, ktery neumi ani sacd ani dvd-audio. bude mi stacit normalni verze, mam to zapojene pres digital hdmi, receiver by mel umet i 192 kilo, tak pak poreferuju jestli to nejak downsampluje

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

noaid píše:Takže pokud hraje SACD a to i jeho CD vrstva, spdif je opravdu mrtvé. Takže jediná digitální cesta ven je HDMI.
I moje mašina to má stejně, akorát to neumí přes HDMI jen po firewire (což je dneska už téměř nahouby). Lze si samo udělat kopii CD vrstvy pro osobní potřebu a tu pak normálně posílat přes digitál. Vše je to ale docela přes koleno. Zvlášť nefunkční digi výstup při přehrávání CD vrstvy je absurdní.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Pánové, DSD ze SACD přehravače ven nedostanete, je to úplně zbytečná diskuse. Jediná cesta, jak získat ven něco jiného než analog, je převod DSD do PCM. Některé přehravače to umí rovnou (Audionet), do jiných je potřeba např. modul Vanity. Každopádně tímto převodem ztratíte pozitivní vlastnosti DSD, takže jde o diskutabilní metodu.
Pavel Macura Audio

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

To Pioneer PD9 mk2 ,hrající v PCM,umí poslat ven skrz spdif CD vrstvu,SACD vrstvu konvertovanou do PCM taky neumí(nebo spíš nechce :D ).

Odpovědět