Propojeni PC s DAC

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Uživatelský avatar
PavelDosko
Příspěvky: 1541
Registrován: 08 úno 2011 13:06
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Propojeni PC s DAC

Příspěvek od PavelDosko »

otak : samozrejme ze pres WIN USB muzes hrat co chces, klidne i DSD, ale musis mit DAC co to zvladne ... mas-li DAC v tvem pripade hrajici jen 48, tak je fuk zda mu to posilas z WIN nebo linuxu

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: Propojeni PC s DAC

Příspěvek od Odar »

Prepacte pani, ale bolo by naozaj velmi fajn najprv si pozorne precitat, co dotycny potrebuje a potom ho zacat motat s vtakovinami, ako OpenElec - hlavne ked ani netusi, ze nejaky Linux existuje.

Linux nevyriesi jeho problem s prehravanim vyssich FS, ako 48 kHz. Hlada moznost, ako prehravat vyssie FS. Nehlada novy operacny system. DAC podla vsetkeho (ak napisal spravne model) zvlada cez USB naozaj iba 48 kHz. Takze jedine mozne riesenie je pouzit SPDIF.

otak
Příspěvky: 55
Registrován: 10 dub 2017 09:13
Kontaktovat uživatele:

Re: Propojeni PC s DAC

Příspěvek od otak »

Presne tak. DAC mi zvlada 96khz. Na prednim panelu je pro to dioda. Momentalne mi ale sviti jen 48khz, coz je prave diky USB, ktere vic nezvladne. SPDIF je reseni, ktere jsme nasel, by mi vyhovovalo.
Otazka: Je jedno, jakou koupim zvukovku s SPDIF nebo ne? Bude stacit levna, ktera ma SPDIF, kdyz pres ni jen potrebuju propojit DAC. Integrovana zvukovka na moji desce SPDIF ani koax nema.
Operacni system mi vyhovuje Win, at uz se to nekomu libi nebo ne. Pokud bych si hudebne polepsil, tak prejdu na jiny podle toho, co pisete vyse.

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: Propojeni PC s DAC

Příspěvek od Odar »

Nie je to jedno, kazda zvukova karta bude mat iny jitter. Otazka je, ci to usami rozlisis. Ekonomicke riesenie by som navrhoval trebars ESI Juli@ xte, lepsie ASUS Xonar Essence STX, variabilne riesenie je konvertor z USB na SPDIF M2Tech, ako som pisal vyssie. Tvari sa v systeme, ako zvukova karta.

Isto je dalsich n moznosti. Toto su take bezne, n-krat opakovane.

Uživatelský avatar
sonofstars
Příspěvky: 1177
Registrován: 17 bře 2016 15:33
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Propojeni PC s DAC

Příspěvek od sonofstars »

Odar píše:
22 lis 2017 22:35
Ste si vsetci s tym USB isti? Bavime sa o DAC Magic, nie o DAC Magic Plus. Co som sa docital, tak DAC Magic naozaj konci cez USB na 48 kHz. DAC Magic Plus je ina pesnicka.
Odar díky, v tom případě jsem špatně přečetl zadání. Mám zkušenost jen s pluskem. *headbang* sorry

Uživatelský avatar
tomatsu
Příspěvky: 110
Registrován: 22 úno 2010 08:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Propojeni PC s DAC

Příspěvek od tomatsu »

Otak - tvoje deska podporuje SPDIF, viz manual : https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA ... ort-manual . Na str. 5 je nákres boardu a je tam hezky videt spdif konektor. Staci si sehnat neco podobneho jako ( https://www.google.cz/search?q=spdif+br ... 04&bih=807 ) a mas to vyreseny. Drive se to standartne davalo k "lepsim" deskam. Zkusil bych navstivit nejakej "PC obchod" v tvem okoli a zeptat se jich, jestli se jim tam neco podobnyho nevali.
Takto sem i ja driv resil provizorne SPDIF vystup z boardu.

koudy42
Příspěvky: 986
Registrován: 06 srp 2015 15:23
Kontaktovat uživatele:

Re: Propojeni PC s DAC

Příspěvek od koudy42 »

LibreELEC s KODI je uzivatelsky privetive a pripravene k multimedialnimu vyuziti.
Primaluna - Reference3A - Pioneer - Denon - DH Labs - ViaBlue - konvolut elektronek :)

sekal
Příspěvky: 1459
Registrován: 11 bře 2010 14:30

Re: Propojeni PC s DAC

Příspěvek od sekal »

.
Naposledy upravil(a) sekal dne 25 lis 2017 18:02, celkem upraveno 1 x.

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: Propojeni PC s DAC

Příspěvek od Odar »

tomatsu --> V popise k MB pisu, ze ten SPDIF OUT je len na prepojenie trebars s GPU, alebo zvukovou kartou. Je to skutocne normalny SPDIF vystup, ktory iba vyvedie bracketom na zadny panel? Lebo to, ze to ma len 2 PIN-y ma trochu zarazilo. Len sa pytam - videl som to zatial iba raz v jednom starom PC prepojene s GPU. Funguje to ako normalne SPDIF z onboard zvukovky, len to treba vyviest von?

otak
Příspěvky: 55
Registrován: 10 dub 2017 09:13
Kontaktovat uživatele:

Re: Propojeni PC s DAC

Příspěvek od otak »

Nooo, dekuju vsem.
Kdyz jsem resil koupi zvukovky nebo DAC, tak po debate tady na foru jsem se rozhodl prave pro DAC. Nejen kvuli mym podivnym sympatiim k Cambridge Audio, ale je to celkem hezky komponent, uzavreny, takze se na nej neprasi tak jako v pocitacove skrini na zvukovku.
Poslal jsem tedka dotaz na koupi Asus Xonar Essence STX z druhe ruky, tak uvidim, jak se mi ozvou. zase kdyz mam ten DAC, tak bych nechtel mit zvukovku za 3500,- u ktere stejne nevyuziju jeji potencial. Je tedy moznost prodat DAC a z penez si koupit treba jeste kvalitnejsi zvukovku. Ve finale mi jde hlavne o dobry zvuk, zeano? :-D
Tusim, kam se bude ubrat debata zvukovka za 6000,- vs. externi DAC za 6000,- :-D Co posluchac, to nazor.

Uživatelský avatar
tomatsu
Příspěvky: 110
Registrován: 22 úno 2010 08:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Propojeni PC s DAC

Příspěvek od tomatsu »

Otak - mozna jeste zkus nainstalovat drivery z CA stranek ( https://techsupport.cambridgeaudio.com/ ... ows-driver ) . Treba to pomuze.
Asusku Xonarku jsem mel doma ( ver STX II ), za tu cenu je to velmi dobry "zdroj" zvuku - detailni, vse pekne prokreslene, ale trochu to sklouzava k urcite ostrosti. Moje AKG 701 jsem na sluch. vystupu poslouchal asi 5 min a pak jsem si rekl, ze stourani brebikem v usich je min bolestive *headbang*

Odar - Na typ starsich mb na kterych to fungovalo, si presne uz bohuzel nevzpomenu. Kazdopadne na tom co mam nyni doma ( https://www.asus.com/cz/Motherboards/H97ME/ ) to funguje bez problemu : 2 piny - kablik - RCA samice na bracketu.


hřebík
Příspěvky: 802
Registrován: 21 bře 2010 11:38
Kontaktovat uživatele:

Re: Propojeni PC s DAC

Příspěvek od hřebík »

V tomto případě bych se asi zamyslel, jestli to má vůbec smysl řešit. Proč 96 kHz? Máš hodně hudby v 96 kHz a myslíš si, že ji ten DAC přehraje nějak líp než ve 48 kHz? A co když to bude hrát hůř než stávající připojení a 48 kHz? A jaký máš zbytek sestavy, má to vůbec smysl vzhledem k tomu, co je po DACu?

Uživatelský avatar
terahera
Příspěvky: 981
Registrován: 17 dub 2016 23:45
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Propojeni PC s DAC

Příspěvek od terahera »

Tak teď jsemk zkoušel kamarádův dacmagic 100,ve Win jede přes usb 48,po instalaci Asio jede 96,v Openelec jede přes usb 192kHz bez jakýchkoliv zásahů ;)
Zvukově ale pro mě nepoužitelné :shock: ,ale to sem nepatří ;) *offtopic*

otak
Příspěvky: 55
Registrován: 10 dub 2017 09:13
Kontaktovat uživatele:

Re: Propojeni PC s DAC

Příspěvek od otak »

Hudbu posloucham z PC a ano, vetsinu toho tvori FLAC. Zbytek sestavy je JVC A-S3 s B&W 610i propojene 6mm kabely. DAC a zesilovac mam spojeny 40cm Cambridge Audio kabely. Na typ si tedka nevzpomenu.
Mam v planu vymenit zesilovac. Zatim zustava otazkou za jaky. Rozhoduju se mezi Marantz 7000 a Denon 925R. Pripadne bych si jeste nechal ten JVC. Jsem v zacatcich, tak mi nevadi laborovat a zkouset. V mezich moznosti.
Zatim to vypada, ze bych propojil DAC s PC prest toto: https://www.ebay.com/itm/SPDIF-In-Out-D ... 1438.l2649 Pokud by to nestacilo, tak me to financne nezatizi a sel bych pres zvukovku ASUS Xonar Essence STX.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti