Propojeni PC s DAC

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
otak
Příspěvky: 55
Registrován: 10 dub 2017 09:13
Kontaktovat uživatele:

Propojeni PC s DAC

Příspěvek od otak »

Zdravim mistni, jsem uz celkem zofaly. Poslednich par tydnu resim, jak propojit DAC Cambride audio dacmagic s mym PC, ktery ma pouze vystupy na jack. Prevodnik mam momentalne propojeny pres usb, ale to umoznuje pouze 48khz vzorkovaci frekvenci. Kdyz uz ho mam, tak bych rad vyuzil 96khz, takze, jak jsem pochopil, bych potreboval propojit pc pres SPDIF nebo koaxial.
Projizdel jsem co jsem nasel a cim si nejsem jisty je, jestli kdyz koupim jakoukoliv levnou zvukovku, ktera bude mit SPDIF nebo koax vystup si pomuzu, co se do kvality stereo prenosu tyka.
Hledal jsem, samozrejme, i tady na foru, ale nic, co by bylo spojene s mym "problemem". Jsem zacatecnik, tak jestli nekdo bude ochotny poradit, poprosil bych ho o lehce srozumitelnou rec. Pripadne vysvetleni.
Diky moc vsem.

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: Propojeni PC s DAC

Příspěvek od Odar »

Prakticky kazda maticna doska ma dnes S/PDIF vystup. Aky mas pocitac? Napis sem model maticnej dosky. Alternativne mozes pouzit https://zvukove-karty.heureka.cz/m2tech-hiface-two/ , co je USB --> S/PDIF konvertor.

Uživatelský avatar
sonofstars
Příspěvky: 1177
Registrován: 17 bře 2016 15:33
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Propojeni PC s DAC

Příspěvek od sonofstars »

Uz si nevzpominam presne, ale myslim, ze na PC s Win a Foobar jsem musel nainstalovat nejake dodatecne prvky, s linux a nebo s mac to jelo bez problemu.
Snad se nepletu. Na win jsem nasel navod na zahranicnich serverech v anglictine.

otak
Příspěvky: 55
Registrován: 10 dub 2017 09:13
Kontaktovat uživatele:

Re: Propojeni PC s DAC

Příspěvek od otak »

Zakladni desku mam: https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA ... -rev-10#ov Ta ma jen 3 jack vystupy, hdmi a usb, ale digital tam neni.
Koupit dalsi prevodnik? Nebylo by jednodussi koupit prave nejakou zvukovku?

otak
Příspěvky: 55
Registrován: 10 dub 2017 09:13
Kontaktovat uživatele:

Re: Propojeni PC s DAC

Příspěvek od otak »

sonofstars píše:
22 lis 2017 22:04
Uz si nevzpominam presne, ale myslim, ze na PC s Win a Foobar jsem musel nainstalovat nejake dodatecne prvky, s linux a nebo s mac to jelo bez problemu.
Snad se nepletu. Na win jsem nasel navod na zahranicnich serverech v anglictine.
A tim docilim, ze budu schopny mit 96khz?
Pardon, jestli to je cely hloupy dotaz.

Uživatelský avatar
sonofstars
Příspěvky: 1177
Registrován: 17 bře 2016 15:33
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Propojeni PC s DAC

Příspěvek od sonofstars »

otak
Neni, ale myslim, ze vsechny vstupy jsou rovnocenne, spdif, toslink i usb. Vsechny umozni vstup signalu nez omezeni a nasleduje upsampling.


"dynamicky se přizpůsobuje složitosti vstupního signálu s rozlišením od 16 bitů výše a sedmi možnými vzorkovacími kmitočty od 32 kHz do 96 kHz, který interpoluje na čtyřiadvacetibitový se vzorkovacím kmitočtem 384kHz."

Renown
Příspěvky: 2315
Registrován: 18 dub 2008 10:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Propojeni PC s DAC

Příspěvek od Renown »

nejlépe je to připojit pře USB.
pro sample rate vyšší než 96kHz Windows vyžaduje driver. Zapomeň na cokoliv jiného než USB, vše ostatní je kompromis.

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: Propojeni PC s DAC

Příspěvek od Odar »

Ste si vsetci s tym USB isti? Bavime sa o DAC Magic, nie o DAC Magic Plus. Co som sa docital, tak DAC Magic naozaj konci cez USB na 48 kHz. DAC Magic Plus je ina pesnicka.

otak
Příspěvky: 55
Registrován: 10 dub 2017 09:13
Kontaktovat uživatele:

Re: Propojeni PC s DAC

Příspěvek od otak »

Aha, co jsem vypochopil, tak jsem myslel, ze usb (minimalne to, co muj DAC ma) je omezeno jenom na 48khz a tim padem vic neni schopno prenest. Foobar jsem si tedka stahnul, ale zadne komponenty ke stazeni mi to nenaslo.

koudy42
Příspěvky: 986
Registrován: 06 srp 2015 15:23
Kontaktovat uživatele:

Re: Propojeni PC s DAC

Příspěvek od koudy42 »

Stahni si nejaky unix a mas klid, tam jede vse nativne bez przneni laborovani s ovladacema a ficurinama od Mrkvosostu.... :geek:.
Primaluna - Reference3A - Pioneer - Denon - DH Labs - ViaBlue - konvolut elektronek :)

otak
Příspěvky: 55
Registrován: 10 dub 2017 09:13
Kontaktovat uživatele:

Re: Propojeni PC s DAC

Příspěvek od otak »

Unix slysim poprve. Budu muset premazat Windows? Je to kompatibilni s win programama?

bh69
Příspěvky: 2030
Registrován: 18 říj 2009 07:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Propojeni PC s DAC

Příspěvek od bh69 »

Nejsnazsi je pouzit treba OpenElec a mit ho na flashdisku, ze ktereho se ti nabootuje. Takze nemusis nijak laborovat s tim jak mas nainstalovane PC.

koudy42
Příspěvky: 986
Registrován: 06 srp 2015 15:23
Kontaktovat uživatele:

Re: Propojeni PC s DAC

Příspěvek od koudy42 »

Jak radi bh69 idealne hodit na nejakou sdkartu/flashdisk ap pro laborovani nez hned predelavat PC. Doporucuji LibreELEC, openlelec pry ztraci na oblibenosti a podpore, protoze jeho vyvojari hromadne presli prave k LibreELEC.
Primaluna - Reference3A - Pioneer - Denon - DH Labs - ViaBlue - konvolut elektronek :)

otak
Příspěvky: 55
Registrován: 10 dub 2017 09:13
Kontaktovat uživatele:

Re: Propojeni PC s DAC

Příspěvek od otak »

Takze ten operacni system Unix mi vyresi to, ze USB bude schopne dat 96khz?
Zatim mi to smysl nedava, ale mrknu na to. Kdyby se nekomu chtelo me zasvetit nebo na co si dat s Unixem pozor, tak budu jedine rad. Diky

Uživatelský avatar
kychtax
Příspěvky: 2505
Registrován: 12 led 2015 11:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Propojeni PC s DAC

Příspěvek od kychtax »

A není (než Unix) lepší např. Ubuntu? - Uživatelské rozhraní, lokalizace. Rozšířenost/podpora.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Strejdin a 1 host