Propojka preamp-poweramp u NADu

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Propojka preamp-poweramp u NADu

Příspěvek od PítrsPraha »

Šedivá je teorie a zelený strom života.
Už jen to, že s jistotou píšeš o zvuku sestavy, kterou jsi neslyšel, staví tvé příspěvky do roviny prosté dojmologie. V jednom ale souhlasím: zvuk je teď zas o kousíček blíže k reálným nástrojům, což se mi líbí a tedy je pro mne líbivější ;-).

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Na týchto fórach je dojmológie veľa a práve príspevky ako od TRANSIWATT *palec* proti nej bojujú.

sartel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sartel »

TRANSIWATT píše:Ten kabel může mít rozpoznatelný vliv na zvuk, může vytvořit dokonce líbivý zvuk , ale ne zlepšit zvuk. Líbivý zvuk není lepší zvuk, není věrný zvuk.
/uvedené pojednání se netýká gramofonových kabelů, tam je situace poněkud jiná/
Jestliže se u tebe věrný zvuk nerovná zvuku líbivému, tak to prosím děkuji, nechci :lol: . To raděj budu poslouchat ten můj paskvil, který mým uším vyhovuje, i když by audio vědátoři po prvních notách blili, jak je to mimo jejich realitu :) Mě tenhle kus půlmetrového kabelu pomohl k poslouchatelnějšímu zvuku, stejně tak, jak někomu výměna beden, zesilovače, DACu... 3 lidé tu na foru to subjektivní zlepšení popsali, slyšeli a dalších 10000 to klidně vnímat nemusí. Vždyť si to každý může zkusit a o to tu jde. Nikdo výměnu dogmaticky nevnucuje, stejně jako tu šňůru od kabelguru.
kite19 píše:Na týchto fórach je dojmológie veľa a práve príspevky ako od TRANSIWATT *palec* proti nej bojujú.
Omlouvám se, že jsem se narodil se špatným vnímáním zvuku, které nesplňuje normu a také za to, že nevlastním aparaturu, jež reprodukuje hudbu nejrovněji z celého vesmíru *klanimse*

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Tak veru.
Každý nech si doladí káblami zvuk ako jemu vyhovuje.Každý máme iné uši trocha ináč počujeme a vkus , teda iný názor ako to má hrať.
PítrsPraha píše:"To presne popísal

Spíš bych řekl, že by fyzika přestala platit, kdyby propojovací prvek s odlišnými fyzikálními parametry (odpor, kapacita, indukčnost) neměl na zvuk žádný vliv.

Jinak jsem ten poslední, kdo by byl fanatickým příznivcem kabelománie. Opakovaný slepý test 3 lidí ale se 100% úspěšností potvrdil, že se nejedná o žádný placebo psychoakustický dojem.

Odpovědět