Už jen to, že s jistotou píšeš o zvuku sestavy, kterou jsi neslyšel, staví tvé příspěvky do roviny prosté dojmologie. V jednom ale souhlasím: zvuk je teď zas o kousíček blíže k reálným nástrojům, což se mi líbí a tedy je pro mne líbivější

Jestliže se u tebe věrný zvuk nerovná zvuku líbivému, tak to prosím děkuji, nechciTRANSIWATT píše:Ten kabel může mít rozpoznatelný vliv na zvuk, může vytvořit dokonce líbivý zvuk , ale ne zlepšit zvuk. Líbivý zvuk není lepší zvuk, není věrný zvuk.
/uvedené pojednání se netýká gramofonových kabelů, tam je situace poněkud jiná/
Omlouvám se, že jsem se narodil se špatným vnímáním zvuku, které nesplňuje normu a také za to, že nevlastním aparaturu, jež reprodukuje hudbu nejrovněji z celého vesmírukite19 píše:Na týchto fórach je dojmológie veľa a práve príspevky ako od TRANSIWATTproti nej bojujú.
PítrsPraha píše:"To presne popísal
Spíš bych řekl, že by fyzika přestala platit, kdyby propojovací prvek s odlišnými fyzikálními parametry (odpor, kapacita, indukčnost) neměl na zvuk žádný vliv.
Jinak jsem ten poslední, kdo by byl fanatickým příznivcem kabelománie. Opakovaný slepý test 3 lidí ale se 100% úspěšností potvrdil, že se nejedná o žádný placebo psychoakustický dojem.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 2 hosti