receiver +repro do 45t

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
pilis
Kontaktovat uživatele:

Re: receiver +repro do 45t

Příspěvek od pilis »

Ahoj,

a jaký máte názor toto?? Bylo mi doporučeno,jako že to je to pravé ořechové, ale na poslech musím do říčan, což je z plzně kus cesty. Ale což...:-)

http://reprosoustavy-reproduktory.heure ... 8ec0d2ec65

dík pilis

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Tak se mi zdá, že vybíráš podle oka místo ucha. :)

pilis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pilis »

ahoj, ano, no ono mi zatím od klávesnice PC nic jiného nezbývá. Chci vytipovat pár kousků, který bych následně chtěl slyšet (jinak ty cabasse mi byly doporučeny, ani sem se po nich před tím nekoukal - proto se chci zeptat na názor) Co bych od nich měl očekávat......ale jinak Ď :-)

pilis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pilis »

to fox: jinak asi budu mít pučený od otce na nějákou chvíli ty shorty jak jsem psal výše, že je má..... Tak jsem zvědav jestli změním názor a zaměřím se na ně :-).... má tušim avanty 908.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Já jsem kdysi slyšel na receiveru Marantz 906. A zdálo se mi to velmi pěkné. Ale to už je více než deset let. Chtěl jsem taky poslechnout 908., ale bylo mi tehdy řečeno, že jsou moc "dunivé" a že ty 906. hraji lépe.

pilis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pilis »

já sem potom napíšu svůj názor, do dvou týdnů bych je tu měl mít. Receiver už tu mám, tak už je půl hotovo. :-) Zatím tedy jedu na sluchátka technics 1210, ale už to je pokrok oproti hudbě z repro PC :-)

vilda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vilda »

já bejt tebou tak zkusim ty kefy série Q, to jsou fakt super bedny, o parník lepší jak ty MS908 a co je znám tak by si podle mne s marantzem sedly perfektně
ty MS jsou taky dobrý bedny, ale přecijen jsou takové hodně hutné, spíš na tvrdou hudbu, ale na to mi zase moc nesedí marantz tedy, ten je na basech takovej nevýraznej, vůbec bych zvážil jestli nekoupit nějaký jiný AVR, ty marantzy jsou takový jaklový.

jasně že se to může vykompenzovat, takže to pak s marantzem hraje slušně, ale s dobrym avr hrajou i ty mordaunty masivnějc.

vilda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vilda »

jinak perfektní bedny jsou tyhle BWčka
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... ference-6/

Obrázek

za deset táců super kauf, ale marantz bych k nim teda nepřipojoval

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Reprobedny B&W P6 jsem vlastnil řadu let. Hrály dobře, ale kvůli menšímu objemu basů v mé místnosti jsem je musel dát blíž k zadní stěně. Pak ale pak začal odcházet jeden z výškových reproduktorů. Naštěstí Euro-Star Ostrava poskytuje solidní servis pro výrobky B&W a přestože se jednalo o dávno vyběhlý typ beden, měli na skladě i potřebné reproduktory (poslední dva). Údajně v případě těchto starých výškových reproduktorů šlo o častou vadu - takže pozor při případné koupi. Vada se projevovala postupným zeslabováním intenzity zvuku.

vilda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vilda »

to se dá opravit, šlo tam to to, že se tam uvolňoval neodym z toho magnetu do ferufluidu a houstlo to houstlo to až z toho byl beton, řešením je celý ten systém rozebrat, magnet stříknout nějakým lakem a ten vytuhlý ferufluid dát do háje.

vilda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vilda »

ještě k těm basům, moje zkušenost je taková, že aby bedna hrála dobře basy, tak je třeba aspoň 8" basák, lépe 10" a pořádný objem, to prostě nejde očůrat, jak se říká. ale takovéhle bedny se hledají hůře.

pilis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pilis »

Ahoj všem,

tak marantz má k sobě do party prozatím ty zapůjčené shorty 908. Dle mého laického názoru to k sobě sedí. Zatím jsem koukal na film Amádeus, kde je jak spousta hudby tak i mluveného slova (i smíchu :-D ). Hudba byla velice dobrá. Basů dostatek, na výškách jsem musel přidat..
Co se poslechu samotné hudby týče: Vážná hudba-zde není o čem mluvit vše perfektní. Ač to není to hlavní co poslouchám, tak je to žánr, který této sestavě velice sluší. Vážnou hudbu poslouchá hlavně má přítelkyně. Já poslouchám tak něják všechno. V podstatě tato sestava zahrála vše tak, že jsem byl spokojen až velice spokojen. Trochu jsem se bál, že tato kombinace nezahraje rock nebo moderní taneční hudbu, ale byl jsem mile překvapen. (většinou se jednalo o formát FLAC).
Má otázka na Vás nyní je takováto. Jsou nějáké jiné bedny, které by svým hudebním charakterem a cenou byly podobné těmto MS 908?? Tyto bedny bych si k sobě domů klidně pořídil. Nicméně bych radši okusil něco jiného, aby v rodině nebyly dvoje stejný + basreflex dopředu, který ale není vyloženě podmínkou.

http://www.supersonido.es/productos/doc ... nto149.pdf

díky za reakce pilis

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

Zkuste se podívat na nabídku http://www.rothaudio.eu/hifibazar/index ... path=37_40

doporučil bych MORDAUNT SHORT MEZZO 8, které jsou teď ve slevě.
Rothaudio

vilda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vilda »

mordaunt short je u nás strašně nedoceněná značka, podle mne jsou to mnohem lepší bedny jak wharfedale *2thumbsup*

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

tujatuja píše:
Kdysi jsem měl doma KEF Q900, což je uzavřená ozvučnice
... KEF Q 900 ale nemají uzavřenou ozvučnici. Mají basreflex. ......... jen pro pořádek.

Odpovědět