receiver +repro do 45t

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
pilis
Kontaktovat uživatele:

receiver +repro do 45t

Příspěvek od pilis »

Ahoj,

mám v merku receiver Marantz SR5007 a koukám po sloupových reproduktorech (časem bych chtěl rozšířit na 5.0 - 5.1). Jaké by bylo Vaše doporučení? Co by se k marantzovi hodilo a co určitě ne. Níže jsem něco vybral,tak prosím o názory.

děkuji

http://www.audiofriend.cz/reprosoustavy ... 82-ii.html

http://www.daliaudio.cz/daliaudio/eshop ... i-Lektor-6

http://www.studiospalicek.cz/kef-q500

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Re: receiver +repro do 45t

Příspěvek od tujatuja »

Při výběru reprosoustav jsou obvykle důležitější akustické podmínky místnosti než to, jaký zesilovač je bude pohánět (s výjimkou nízkowattových zesilovačů a beden s nízkou citlivostí).

Kdysi jsem měl doma KEF Q900, což je uzavřená ozvučnice, o něco větší než Q700. V mé značně zatlumené místnosti cca 35 m2 hrály dost nevýrazně.

Případná doporučení nutno brát s notnou dávkou opatrnosti. Snad budeš mít štěstí a vytipované bedny budou mít v hifi-studiích k poslechu.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Nebylo by asi uplne od veci, kdybys napsal i velikost mistnosti ve ktere budes poslouchat, a take mozna co a jak nahlas. ;)
KEF a Klipsch jsou totiz pomerne rozdilne bedny. Obe jsou zvukove na dobre urovni, zalezi ale na tom, co preferujes za zvuk a jak moc je pro tebe dulezita optika.
KEF je pomerne kompaktni, presto ale velmi detajlni a neutralni repro s krasnym prostorovym podanim. Vyhodou je pomerne nekriticke umisteni (od cca. 20-30cm od zadni zdi) nema basreflexovy otvor, o “posileni” v basech se staraji pasivni membany. Ma solidni ucinost (87dB) a da se poslouchat i z pomerne male vzdalenosti (od 2-2,5m). Povrchova uprava je velmi dobra. Jedine manko je snad to, ze pri vysokych hlasitostech ponekud ztraci, predevsim v basech, “tlak” a autoritu.
Klipsch je neco jineho. Chlapacka „bedna“ s velkymi membranami a basreflexem dozadu, proto vyzaduje „volne“ umisteni (min. 50-70cm od zadni zdi) a i pomerne dost vzduchu kolem, tedy vetsi mistnost. Ma velmi vysokou ucinnost (98dB) uzasnou dynamiku a dobrou tonalni vyvazenost. Prostorovost je take dobra s ponekud plossim podanim predozadniho prostoru. Ze pujde „do kolen“ nehrozi, poslechove misto by ale melo byt ponekud vzdalenejsi (dobre kolem 3m). Jeji povrchova uprava je ponekud horsi, v teto cenove skupine jen prumer.
Stoji tady tedy 87cm a 15kg proti 111cm a 32kg! „Fajnovka“ proti „Zivelnosti“, kazda z nich je ale svym zpusobem vyborna. Jako jedinou moznost vidim ale stejne jen prime porovnani “Na vlastni usi”.
Rozsireni na 5.1 je u obou bez problemu, obe ale snesou i podstatne “dospelejsi” zesilovace/receivery, nez je tebou planovany Marantz. (Ja je slysel pouze ve stereu, a to pres Marantz PM15 a na lampaci Jadis „Orchestra Reference“ a nakonec jsem sel „jeste vys“, rozhodoval jsem se mezi RF7 a XQ40 a vzhledem k mistnosti vyhral KEF.)

P.S.: Dali neznam, proto nemohu soudit.

pilis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pilis »

Ahoj,předně oběma děkuji za příspěvek.
Co se týče místnosti tak ta má cca 20m2. Využití by bylo cca 50/50 filmy/hudba .
Mohu se zeptat na Váš názor jaké bedny byste ještě zařadili do výběru? Které by teoreticky mohly s marantzem "ladit"?
děkuji

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Marantz se často kombinuje s reproduktory Mordaunt-Short.

pilis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pilis »

Ahoj Foxi,

ano,tuto kombinaci má můj otec. Je nadmíru spokojen. Ale právě proto bych chtěl jiné....To snad chápeš :-)
Ale jinak díky za příspěvek

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Obrázek

A co Tannoy ?

pilis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pilis »

Ahoj,

ty také nevypadají zle. Jakpak asi hrají? Slyšel si je?

dík

vilda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vilda »

bídně, to nejsou repra pro stereo ale satelity k domácímu kinu, to přehraje na basech kdejaký regál.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

A ty jsi je už slyšel ?
Já jsem příznivcem repro Tannoy. Pro DK /před tím jsem je používal taky pro stereo /mám Eyris 3, pro stero Prestige Stirling. Ani u jedněch basy nepostrádám.

Davidus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Davidus »

Tannoy DC6T mají basů dostatek, poslouchám je už nějakou dobu a rozhodně nemám nedostatek basů (pominu-li varhanní pedál). Málo basů možná budou mít DC4T, ty 4 palce bude už asi dost málo.

vilda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vilda »

však na tý fotce jsou DC4T

a to není o tom, že by těch basů bylo málo, tam hluboké basy prostě nejsou, jestliže to má BR laděný někde na 50 Hz, to jsou bedny o kterých nemá žádný smysl uvažovat takové regálky DC6 hrají basy hlubší, jsou levnější a budou mít i lepší lokalizaci vzhledem k tomu, že jsou to dvoupásma.

DC6T určitě sjou použitelné bedny, ale DC4T to nejsou bedny pro poslech hudby.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Na prvy pohlad vyzera tento set solidne ... ako je to vsak zo zvukom netusim ... http://www.teufelaudio.com/home-cinema/ ... p9973.html

vilda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vilda »

já bej tebou tak vezmu tohle

máš pefektní 3.0 set za slušnou cenu, efekty seženeš bez problémů iq1/iq3 někde na bazaru.

http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... elou-cenu/

Odpovědět