Regálové repro

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Marduk
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Regálové repro

Příspěvek od Marduk »

Zdravím všechny,

prosím o radu více i méně zkušené členy fóra. Čeká mě stěhování a manželka mně řekla, že v novém obýváku nechce moje staré bedny ( Mission m73 ).
Dal jsem jí za pravdu, že nejsou bůhvíjak krásné, a tak se poohlížím po nových - kvůli úspoře místa regálových reprobednách.
Pročetl jsem nějaké recenze a mám zatím tři adepty: Dali Zensor 3, Dynaudio Emit M10 a B&W 685 S2. Mezi Dali a B&W je cenový skok skoro 10 000 a já bych rád věděl, jestli je ten cenový rozdíl i slyšet.
Obecně jsou všechny bedýnky slušně hodnocené - vyhledem k cenové kategorii, ale nikdy jsem ani jedny z nich neslyšel. Jinak se nebráním ničemu, jenom mám cenový strop 20 000.
Hraju na AV receiveru Onkyo TX-SR 309 - žádná hitparáda, plánuju stereo zesilovač, ale ten teď není aktuální.
No a poslouchám hlavně rock, metal a ČR radiožurnál :)

Předem děkuji za případné rady a tipy.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Regálové repro

Příspěvek od PítrsPraha »

Předně, s regálovými repro neušetříš vůbec žádné místo, pokud je umístíš tak, jak mají být umístěné (na stojany). Pokud je zastrčíš do skříně, poličky, nábytkový stěny, výrazně tím degraduješ zvuk, kterej z nich jde. Soužití s hifi je o větších či menších kompromisech, některý věci by ale měly být tabu. A zastrčení repro do nábytku je jednou z nich.

Z uvedených beden bych k Onkyu doporučil Zensory, s těma máš IMO nejlepší potenciál jak se stávajícím AVR tak s budoucím stereo zesilovačem.

V daný ceně bych z bazaru volil VMA, pokud bys trval na regálovkách, pak Jamo.

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Zensory jen na stojany do menších místností, ale za tu cenu stojí za to. Teď bych už rovnou koupil B&W 685 S2, mají mohutnější zvuk.
Ale nevím, co je na Mission škaredého. Pokud mají dobrý zvuk, tak se místo pro ně najde.

Marduk
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Marduk »

to pítrs: nad tím jsem taky přemýšlel, že úspora místa bude veškerá žádná, asi to budu muset vysvětlit ženě :)
to svartenatt: pro Mission se místo najde, ale už to nebude v obýváku, nechám si je asi jako venkovní repro na zahradní akce a do sklepa. Určitě je nevyhodím :)

Jinak, kdybych se rozhodl pro sloupky, co si myslíte o Dali Zensor 5 ?
Jo a k místnosti, obývák bude spojený s kuchyní, oddělený jídelním stolem, necelých 40m²

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Na plnohodnotné ozvučení 40 m2 bys potřeboval zdvojnásobit rozpočet na větší sloupové repro plus k tomu mít kvalitativně odpovídající zesilovač. Tzn. počítej spíš s poslechem v blízkém poli, ale toho si jsi předpokládám vědom. Tipy na repro (i sloupky) tu máš.

Jinak, když píšeš o tom sklepě, jak moc nereálná by byla myšlenka zřídit si tam svou vyladěnou poslechovku namísto obýváku?

Marduk
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Marduk »

Špatně jsem se vyjádřil, 40m² je to i s kuchyní dohromady. Obývák z toho tvoří cca polovinu, kuchyň ozvučovat nepotřebuju. Od beden budu sedět cca 3m. Jinak rád si nechám doporučit i stereo zesilovač. Třeba až dodělám barák, zbyde i na něj :)
S tím sklepem to mám v plánu - někdy v budoucnu.
Naposledy upravil(a) Marduk dne 09 lis 2016 18:29, celkem upraveno 1 x.

Odar

Příspěvek od Odar »

V danej cenovej by som siel to tychto.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Pokud pújdeš do sloupů tak prodávám toto https://elektro.bazos.cz/inzerat/674164 ... ce-df6.php

Marduk
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Marduk »

Leony5: díky za nabídku, líbí se mi bedny i cena, ale ještě nevím, v jaké barvě bude obýváková stěna.. navíc jsem z Hodonína, do Mostu je to fakt daleko :)

Igor87
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igor87 »

Ahoj dovolim si tiez ako zaciatocnik trosku povedať svoj nazor :D počul som repro od wharfedale, q acoustic,...zhodou okolnosti som pocul aj zensor aj BW sice nie na rovnakom zosiku ale v danej cene som este pocuval sonus faber chameleon b ... tie ma dosť oslovili s novym Marantz 6006 myslim. ale nech dojdem k pointe nakoniec som skončil aj tak pri Dali Zensor 3 a mam ich tiez v obyvaku s kuchynou trosku mensi priestor ako ty ale na moje momentalne naroky uplne v pohode. mam ho na zosiku NAD 326bee. vzhladom na momentalnu akustiku je to myslim celkom dobra kombinacia aj ked by som mozno k nim skusil iny zosik. ale ohladom repro zensor 3 su podla mna presne take ako sa docitac na recenziach v danej cene im neni co vytknuť. pokial nechceš uplny monitorovy zvuk ale trosku ...lajcky nazvem podfarbeny tak určite to je dobry volba. ak monitor tak jednoznacne BW. ...Ak som napisal nieco zle tak sorry ale take su moje pocity z mojho skumania a vyriesenia mojej zostavy. čus *2thumbsup* PS: ked dokoncim barak a nasporim dajake peniazky tak snivam o sonus faber venere 2.0 toto ma oslovilo najviac :D presne podla mojho gusta ale ,, no money no love,, :D

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Jo, popsal jsi to myslim vcelku dobre.
Sonusy (zvlast ty vetsi modely) umeji zaujmout na prvni poslech, ale na muj vkus si az moc hrajou tu svou. Pokud to ale nekomu vyhovuje (nic proti), pak muze byt maximalne spokojeny.

Marduk
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Marduk »

Ahoj,

díky za tipy :) Pítrs mě nejdřív lehce nahlodal a nakonec jsem přehodnotil původní záměr. Koupím stereo zesilovač/receiver a budu shánět sloupové repro.
Mimochodem, co si myslíte o tomto "akčním" setu?

http://www.hifionline.cz/akcni-sestavy/ ... magic-6ex/

nebo tento?
http://www.hifihejhal.cz/harman+kardon+ ... ty-519435/

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Marduk - z Hodonína to nemáš do Brna daleko.Nejlepší je si to sám poslechnout-od klávesnice ti někdo moc neporadí a stejně máme každý trochu jiný preference.Někomu se ta sestava může hodně líbit a někdo by si ji nedal ani na chalupu. ;) Pan Holcner má solidní nabídku a umí i dobře poradit. *thumbs up*

Marduk
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Marduk »

Paul: to je pravda, ptám se spíš proto, abych zjistil, jestli má vůbec cenu tam jet. Mám rodinu, opravuju dům, chodím do práce = šetřím čas, kde se dá.
No a za optání nic :)

Igor87
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igor87 »

No ja som bol presvedceny o tom ze chcem stlpove repro. ale ked chceš slpove repro tak pocitaj o dost vyššiu investiciu aby to ,,hralo,, vzdy som myslel ze regalovky su slabe na moje poziadavky, ale velky prd :D nemenil by som a ked hej tak len lepsie hrajuce ale zase regaly. kazdopadne si vypocuj aj nejake regalovky keby si isiel do studia. čus *palec*

Odpovědět