Regalovky do 40m2 a 10cm od zdi

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Regalovky do 40m2 a 10cm od zdi

Příspěvek od PítrsPraha »

RedBaron píše:
07 úno 2019 10:35
Ale pokolikáté mám říct, že používám kabely dodané výrobcem k zařízení, svým festovním provedením a správnými průřezy rozhodně nic nepokazí. A to mi stačí. Ty si kup klidně repro za dvacet a dráty k nim za padesát když žiješ v omylu, že to něčemu pomůže :-)
Ani žádný jiný kabel by nic nepokazil, když se všude naoko vysmíváš lidem, kteří stejně jako ty řeší kabely. Kdybys je neřešil, máš vše propojené datart káblama za 50 Kč/ks. To je nepovedená póza.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Já budu muset panu Strankovi napsat, že mě dostal do hrozné pózy tím, že mi dodal zdarma k přístrojům kabely. Hned jdu na to! :-D :-D :-D

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Snaha svalovat své jednání na jiné lidi je typické, když se zrovna nehodí vlastní názory. Stačilo se mu vysmát za to, že řeší kabely, tak jak se o to snažíš v diskusi. Jenže napřímo to jde hůř, než schovanej za klávesnici, což :-D.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Tak už jste zatáhli kabely a urážky i sem?
Je vás pár a děláte z celého fóra úplné psycho...

marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marvinnrv »

Vzniká tu z toho pomalu kabelroom.cz :roll:

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

RedBaron píše:
07 úno 2019 10:56
Já budu muset panu Strankovi napsat, že mě dostal do hrozné pózy tím, že mi dodal zdarma k přístrojům kabely. Hned jdu na to! :-D :-D :-D
Do "hrozné pózy" ses dostal sám, když si prohlásil, že rozdíl mezi SP Audio kabeláží sám neslyšíš ale používáš jí ale výrobce p.Stranka rozdíly jasně slyší. Spíš mu tedy raději napiš ať ti své poslechové dojmy dokáže ABX testem nebo průkazným měřením protože jinak je to "šaman" jako ostatní výrobci kabeláže :lol:

Měř všem stejným metrem když už máš potřebu soudit ostatní. :lol:

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

RedBaron píše:
07 úno 2019 10:35
Ty si kup klidně repro za dvacet a dráty k nim za padesát když žiješ v omylu, že to něčemu pomůže :-)
Je zbytečné chtít po tobě odkaz na příspěvek, ve kterém píšu, že kabel za padesát pomůže repru za dvacet nebo aspoň že kabel násobně dražší kabel než repro "pomáhá".

Tenhle výrok je jen další bohapustá lež. Když není nepřítel, tak si ho aspoň vymyslíš, že. Viz hlasitost 115 dB (s tvýma bednama a zesilovačem nedosažitelná), údajně rovně hrající basy až do sklepa u tebe atd. Proč se tak prezentuješ, víš jen ty sám.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Jiri píše:
07 úno 2019 13:07
Do "hrozné pózy" ses dostal sám, když si prohlásil, že rozdíl mezi SP Audio kabeláží sám neslyšíš ale používáš jí
Takže aby to bylo košér, tak to mám naházet do popelnice a jít si za svý koupit něco levnějšího, jo? :)
PítrsPraha píše:
07 úno 2019 13:29
Viz hlasitost 115 dB (s tvýma bednama a zesilovačem nedosažitelná)
Pardón tedy, můžeš to tedy nějak přepočítat a uvést na pravou míru, vědče? 230W je výkon A400 v RMS, stálý. Pro špičky má ten koncák v každém kanálu osazeny v tranzistorech snad 2kW.
b.png

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Reální citlivost těch JBL je, jako vždy, menší než co udává výrobce. Reálně tak 88 db/W.
Výkon 230 W je v limitaci a pro 1 kHz... To jsou takové nuance.... :-).

Ptal jsem se tě, jakou metodikou a jakým HW jsi těch 115 dB naměřil. Teoretické výpočty z nějaké web kalkulačky jsou jen šedá teorie. Zelený je strom života. Sám všude možně voláš po dokazování měřením, tak ukaž, jak se sám řídíš tím, co hlásáš.

A přidej rovnou i to měření "rovných basů" u tebe....
A přidej odkaz na můj příspěvek, kde tvrdím, že kabel za padesát pomůže repru za dvacet nebo aspoň že kabel násobně dražší kabel než repro "pomáhá"....

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

RedBaron
Myslím, že by od tebe bylo fér to tedy p.Strankovi napsat stejně jako posuzuješ ostatní:
RedBaron píše:
07 úno 2019 10:37
Tady ale nejsou názory, tady jsou halucinace vydávané za fakt. A podložená fakta vyvracována všemožnými způsoby protože to zlaté uši slyší :-)
Myslím, že nejen mě by právě zajímala reakce technicky erodovaného konstruktéra zesilovačů ("zesilovače kategorie BMW M5") když výrobce zesilovačů z Trnavy ("zesilovače kategorie Škoda Octavia RS TSI") tvrdí vlastně to samé co ty, tzn. kdo slyší rozdíl v kabeláži je zlatoušec s halucinacema.

RedBaron,
neblázni, přece nebudeš vyhazovat do popelnice kabeláž za 10tis. ikdyž si ji dostal zdarma.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Když jsem od pana Stranky sestavu kupoval, měl ke kabelům velmi rezervovaný přístup. A navíc on to tu netapetuje odshora dolů, od rána do večera slastnými pocity při výměnách konektorů, takže nemám tu potřebu. Pokud o tom s ním někdo chcete diskutovat, napište mu :-)

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

To je jednoduchý, má rozumný probyznysový přístup. V roli malovýrobce se nemůžeš jen tak veřejně přidat do jednoho z táborů, protože bysis to pak zavařil v tom druhym táboře. A ty potřebuješ prodávat oběma táborum. Nicméně třeba BV to risknul a Šroll taky a tak každej z nich prodává (převážně) tomu svýmu táboru případně všem ostatním, co nečtou český hififóra :lol:
Naposledy upravil(a) Kocmeister dne 07 úno 2019 15:15, celkem upraveno 1 x.
kabelguru.cz

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Nikdy jsem to nedělal, ale asi začnu hlásit tyhlety příspěvky -- víte vůbec o čem je tohle vlákno?
Zasíráte každé místo kam příjdete...

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

PítrsPraha píše:
07 úno 2019 10:02
Jen spekuluješ. Nemůžeš vědět, jakým způsobem na zničený sluch reaguje mozek, co a jak se snaží kompenzovat (což je běžná reakce při částečné ztrátě nějakého smyslu)...

Vyblízovo hodnocení zvuku bývá často zcela mimo většinový názor, jeho poškozený sluch je nejspíš vysvětlením.
Já mám frekvenčně sluch v pořádku ty koumo, mám tinnitus. A na rozdíl od většiny z vás mám sluch každé cca 2 roky měřený u doktora, takže to není žádná doměnka.

Clanek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Clanek »

Panove, dilema zda kabely, jake kabely atd. jsem se tu docetl pomalu v kazdem druhem vlakne (i kdyz moc neprispivam, tak precteno ze zdejsiho obsahu mam hodne) a tady to fakt resit nemusite protoze to zde stejne nevyresite. Ne ze by me nejak zalezelo, ze se tohle vlakno zanese podobnym plevelem, ale prijde mi to tak nejak zbytecne. Jinak pokud by to nekoho zajimalo tak planuji poridit kabely Dynavox, 2x2m s 2,2,5m2. Pro nekoho nesmyslne levne, pro nekoho zbytecne drahe, pro me proste kabely pod litr, hezky izolovane, u kterych se nemusim sam crcat s pajenim, s horkovzdusnou pistoli, banankama, kabelem a kdo vi cim dalsim...

A ted zase k veci:
@Miero, ano, jsem si vedom ze by to tam bylo nejspis lepsi (az na ten roh), a ze prichazim o moznost skrze audio hrat i filmy, ale designove se to jak me tak druhe polovicce vic zamlouva viz ma puvodni maluvka a neplanuji to menit. Ad Bang & Olufsen BeoPlay A9, uprimne rikam ze se mi hodne, hodne libi, ale cenove uz je to trosicku mimo, narocnost na misto je taky vyssi, tudy ma cesta nepovede. Ale jo, do designoveho interieru (netvrdim ze zrovna to se mi povede) se hodi naramne.

Odpovědět