Reprokabely k ATC SCM 40

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
BVa
Příspěvky: 1265
Registrován: 11 srp 2008 11:50
Kontaktovat uživatele:

Re: Reprokabely k ATC SCM 40

Příspěvek od BVa » 20 srp 2018 14:04

To, o čom sa tu hovorí, nie sú žiadne reprokáble.. Toto sú naozajstné káble pre skutočných chlapov!
Obrázek
:) Ale určite to budú brzdiť sieťové káble, dosť poddimenzované *thumbs down* *sunglases*

Uživatelský avatar
lidumil
Příspěvky: 1017
Registrován: 04 dub 2011 21:02
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Reprokabely k ATC SCM 40

Příspěvek od lidumil » 20 srp 2018 14:17

:lol: :lol: To je Anakonda???

bohus
Příspěvky: 511
Registrován: 19 dub 2008 13:27
Kontaktovat uživatele:

Re: Reprokabely k ATC SCM 40

Příspěvek od bohus » 20 srp 2018 15:53

pro Miro_CZ :
ono všeobecně platí 2x měř a jednou řež a u Tebe to platí při čtení než začneš psát ptákoviny.
Nevšim jsem si že by Pytel nějaký kabel doporučoval ke koupi.
Píše jen své zkušenosti a svůj názor, nic víc nic míň a těch kabelů jak signálových tak repro co
mu prošlo rukama bylo né li tisíc, tak stovky určitě.

TRANSIWATT
Příspěvky: 432
Registrován: 27 lis 2013 17:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Reprokabely k ATC SCM 40

Příspěvek od TRANSIWATT » 20 srp 2018 16:04

lidumil píše:
20 srp 2018 14:17
:lol: :lol: To je Anakonda???
Né, to je už diagnóza !

Miro_CZ
Příspěvky: 109
Registrován: 19 pro 2017 21:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Reprokabely k ATC SCM 40

Příspěvek od Miro_CZ » 20 srp 2018 16:39

bohus: Pytel píše, že "V2 je daleko lepší u mě super zvuk , to by byla u mě konečná", takže ano, neříká sice specificky "kup si tyto", ale chválí je jako nejlepší, což je svým způsobem doporučení ;) A rozhodně nenapadám jeho odbornost, protože jsem s ním nějaké věci již také řešil a vím, že svému oboru rozumí. Já se ptal obecně na nákup reprokabelů za cenu dvojnásobku ceny reprosoustav, což mi přijde poněkud nevyvážené a můj dotaz byl, zda by se investice nevyplatila více při nákupu násobně dražších reprosoustav, místo tak drahých kabelů. Nevidím tedy důvod, hned někoho napadat, že píše ptákoviny..

Uživatelský avatar
kychtax
Příspěvky: 1611
Registrován: 12 led 2015 11:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Reprokabely k ATC SCM 40

Příspěvek od kychtax » 20 srp 2018 17:03

Pytel pise co zkusil a jak to u nej hralo. Pro bezneho hifistu je to zajimave srovnavani. Diky. Ps. Nikdo si prece po tom nepobezime kupovat valhaly, ne? Trochu soudnosti pls.

FS
Příspěvky: 576
Registrován: 29 říj 2016 00:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Reprokabely k ATC SCM 40

Příspěvek od FS » 20 srp 2018 17:50

Miro_CZ píše:
20 srp 2018 16:39
Já se ptal obecně na nákup reprokabelů za cenu dvojnásobku ceny reprosoustav, což mi přijde poněkud nevyvážené a můj dotaz byl, zda by se investice nevyplatila více při nákupu násobně dražších reprosoustav, místo tak drahých kabelů.
Je to sice silně *offtopic* , ale já bych možná přece jen reagoval, protože jsem přesně tímto prošel a protože to možná bude pro autora tohoto vlákna i relevantní zkušenost. Před pár lety jsem měl sestavu složenou z komponent od Electrocompaniet - DAC ECD1, preamp 4.8 a 2x monohloky AW180. Krom toho, že mám tragicky asymetrické umístění repro v místnosti, bych považoval dle svých tehdejších měřítek systém za konečnou. Drahým kabelům jsem se smál, jako mnozí zde na fóru (ale aspoň jsem svým výsměchem nikoho neprudil). Nicméně, na zvuku mi pořád něco vadilo. Jako stálému zákazníkovi studia Tykon mi bylo nabídnuto k vyzkoušení DAC Meitner 2, k tomu jsme dostal dva páry interkonektů od Acrolink. Nechtěl jsem si je ani půjčit - takový snake oil!!! Nicméně, pan Šulc se nedal odbýt a vnutil mi ty Acrolinky k vyzkoušení.

Doma jsem s chutí zapojil Meitnera do sestavy, kabeláž jsem ponechal svoji (nějaké kabely z metráže Dexon, nějaký Oelhbach... nejdražší byl repro kabel Krautwire za asi 13tisíc, napájecí kabely od tiskárny). Výsledek byl prakticky nulový. Ne, že by Meitner nehrál jinak než ECD1 za zlomek nákupní ceny, ale 200tisícový posun vpřed to tedy rozhodně nebyl. Pak jsem zapojil Acrolinky a nestačil se divit. Najednou bylo jasné, proč si může Meitner říct o násobně vyšší částku za DAC než Electrocompaniet.

Pokud teď čekáte příběh o tom, jak jsem poslouchal cenovku, nadšeně rozbil domácí rozpočet, tak Vás zklamu. Všechno jsem to pěkně zabalil a vrátil do studia. Nebyl jsem mentálně připraven zaplatit za kabely požadovanou částku, ba ani zlomek požadovené ceny. Tudíž ani nemělo smysl mít doma Meitnera.

Jenže, chtěl jsem, aby to u mne hrálo lépe ... dneska mám kabeláž Nordost, aby mělo vůbec smysl mít drahé přístroje. Netvrdím, že je Nordost nejlepší, nemám to jak obhájit, určitě existuje spousta levnějších skvělých kabelů, já se k nim nedostal, tak jsem holt musel akceptovat (i podle mého názoru neomluvitelně vysokou) cenu, kterou Nordost žádá.

U mne to nakonec dopadlo tak, že jsem si vybral nejprve kabeláž a teprve pak k tomu přístroje. Bylo totiž dost tristní si s každým zapůjčeným přístrojem půjčovat i komplet kabeláž, abych mohl přístroj doma otestovat.

IMHO otázkou tedy není, zda má smysl dát peníze do reprosoustav místo do kabelu. Otázkou je, jestli má smysl kupovat drahé repro, pokud nejsi ochoten pořídit adekvátní (byť nesmyslně drahou) kabeláž.

bryston
Příspěvky: 99
Registrován: 16 srp 2018 18:02
Kontaktovat uživatele:

Re: Reprokabely k ATC SCM 40

Příspěvek od bryston » 20 srp 2018 18:03

Já nejsem kabelo maniak. Ale když napíše pytel, že to tak slyší, věřil bych mu. Že to neslyším já je jedna věc. Ale on má opravdu zkušenosti.

bohus
Příspěvky: 511
Registrován: 19 dub 2008 13:27
Kontaktovat uživatele:

Re: Reprokabely k ATC SCM 40

Příspěvek od bohus » 21 srp 2018 07:01

pro FS *thumbs up*
moc hezky napsáno *palec*

bohus
Příspěvky: 511
Registrován: 19 dub 2008 13:27
Kontaktovat uživatele:

Re: Reprokabely k ATC SCM 40

Příspěvek od bohus » 21 srp 2018 07:09

A ještě k těm repro kabelům.
Věřím, že by si sedly i ty o kterých píše Pytel, tzn. MF TriVista.
Já je doma hraji s repro SF Guarneri Palladio a v takový posun při jejich napojení bych nikdy nevěřil.
Vůbec nemám odvahu je zkusit místo Nordost Valhalla k ATC 40.

Uživatelský avatar
RedBaron
Příspěvky: 414
Registrován: 11 dub 2013 16:08
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Reprokabely k ATC SCM 40

Příspěvek od RedBaron » 21 srp 2018 07:19

Za to už by člověk pořídil plnorozsahové jeté aktivy ATC SCM150ASL a palčivá otázka kabeláže by se smrsknula na jediný XLR kabel od zdroje. Jenže to by už nebylo vono, skončilo by šaškování s volovinama a musela by se už jen poslouchat hudba na tom nejlepším, co lze vůbec doma mít a to odporuje první zásadě nezdravého hifismu "Vrtej se v tom, vrtej se v tom, vrtej se v tom" :-D

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 1 host