Reprokabely k ATC SCM 40
Reprokabely k ATC SCM 40
Zdravím všechny.
Jelikož se má sestava blíží do finále, rád bych poprosil o rady - zkušenosti s reprokabely k SCM 40 ( konkrétně mám SCM 40 v2 )
Má sestava je :
PC - USB oyaide - ATC CDA 2 - Nordost Frey - MF 550K ( výhledově možná ATC P2 ) - ATC SCM 40 v2
Filtrace Isotek NOVA.
Jedná se mi tedy o kabel mezi SCM40 a MF550K.
Chtěl bych co nejvíce zachovat charakter ATC ( 40 + CDA 2 ) - " transparentnost, lehkost, prostorovost a věrnost "
No a samozřejmě, aby byl v "adekvátní cenové kategorii "
Díky za jakékoliv návrhy a rady. Slyšitelnost - neslyšitelnost kabelů NEŘEŠIT !
Tom
Jelikož se má sestava blíží do finále, rád bych poprosil o rady - zkušenosti s reprokabely k SCM 40 ( konkrétně mám SCM 40 v2 )
Má sestava je :
PC - USB oyaide - ATC CDA 2 - Nordost Frey - MF 550K ( výhledově možná ATC P2 ) - ATC SCM 40 v2
Filtrace Isotek NOVA.
Jedná se mi tedy o kabel mezi SCM40 a MF550K.
Chtěl bych co nejvíce zachovat charakter ATC ( 40 + CDA 2 ) - " transparentnost, lehkost, prostorovost a věrnost "
No a samozřejmě, aby byl v "adekvátní cenové kategorii "
Díky za jakékoliv návrhy a rady. Slyšitelnost - neslyšitelnost kabelů NEŘEŠIT !
Tom
Re: Reprokabely k ATC SCM 40
Muzu Ti pujcit svuj diy kabel. Z dratu Neotech UPOCC (monokrystal). Vyvinuty pro moje ATC 40ky. Neni to zadny nalesteny nordost, AQ, apod.. 
Myslim ze jsem u sebe lepsi kabel do 50tis zatim nemel..

Myslim ze jsem u sebe lepsi kabel do 50tis zatim nemel..
Tak kdyby to bylo možné, tak bych se určitě nebránil
( nějaká pozornost za zapůjčení je samozřejmostí 

Ahoj,
Pokud chceš zachovat lehkost a vzdušnost, zůstal bych u Nordost. Myslím si, že i k Musical Fidelity se velmi hodí Nordost. Vyzkoušej a sám uvidíš, uslyšíš.
Pokud chceš zachovat lehkost a vzdušnost, zůstal bych u Nordost. Myslím si, že i k Musical Fidelity se velmi hodí Nordost. Vyzkoušej a sám uvidíš, uslyšíš.
Rothaudio
Z Nordostu bych zkousel hledat bazarovou Valhallu 1. Frey2 ne. Tyr2 uz je drahy. Jeden uzivatel to tu tak ma. Velmi podobnou sest. s V1. Nechce/nechci zverejnovat. Mozna se sam ozve.
Ke každé bedně odpovídající kabel.
Nedávno jsem slyšel podobný typ beden (3p., střeďák kopulka), hrálo to fantasticky, byl připojený AudioQuest Rocket 33, majitel říkal, že zkoušel asi 15 variant a tahle byla prostě nej.
(ale na tebe asi moc levný kabel)
(ale na tebe asi moc levný kabel)
Mám stejné koncáky (ale několikrát vytuněné a k dalším dojde
) a ATC 40, ale ty starší, hranaté (i tam dojde k tuningu
) a repro kabely jsou právě Valhally 1. Jde to k sobě velmi, ale svého času mi udělal Mirek (Pytel) repro kabely (už nevím co to bylo, ale nějaké stříbro a metrovku měl tuším z Trumpetova) a ty byly za Valhallou jen o malinký kousíček. Kdybych měl něco doporučit, tak se obrátit na Mirka zda něco podobného ještě nemůže sehnat. Já mít ty Mirkovy dříve, tak bych do drahých Valhall nešel.

Jako dlouholetý majitel ATC 35 jsem vyzkoušel téměř vše co lze koupit v Evropě z repro kabelů. Hrával jsem na OCOS, potom na Neotech NS-241260 ( je to koaxiální kabel ), bohužel už se nevyrábí , poslední metráž jeden kolega zakoupil v jednom studiu tuším v Bělorusku ?!? Dělal jsem z toho asi 4 sety, jinak asi 10 párů je z dřívější doby kdy se dal sehnat u nás. Ten samý měl Ota ( Bohus ), než ho daroval tuším synovi. Osobně ho mám osazen WBT. Poslední dobou jsem Lachimovi rozehrával MF TriVista, pořád na něj nyní hraji ,než si ho odveze ( mám koupen pro sebe nový nezahořený set ). Co se týče V1, měl jsem i upgradovanou co jsem dělal pro Lachima, výborný zvuk, ( ale ta cena ), jinak V2 je daleko lepší u mě super zvuk , to by byla u mě konečná. Potom také TYR1 a hlavně 2, super , ale jak píši je to o penězích. Bohužel jak říká můj kolega -- není to drahé, jen málo vyděláváme.
Chce si to vypůjčit a ve svých domácích podmínkách a na své sestavě vybrat to co ti nejlépe vyhovuje.
Chce si to vypůjčit a ve svých domácích podmínkách a na své sestavě vybrat to co ti nejlépe vyhovuje.
A slepý test jsi vždy dělal, nebo to bylo jako vždy....já to tak slyším????
Bryston - tvůj příspěvěk nesouvisí s tématem tohoto vlákna. Jestliže nemáš žádné skušenosti - postřehy - poznatky s reprokabely k ATC, tak prosím sem nic nepiš.
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, ze jeho příspěvek i otázka je na místě. Copak se ti Tomatsu na ni nelíbí, je naprosto legitimní a prameni ze zkušenosti posluchače, pisatele.
Již v mém prvním příspěvku jsem psal : " Díky za jakékoliv návrhy a rady. Slyšitelnost - neslyšitelnost kabelů NEŘEŠIT ! "
Řekl bych, že z něj se dá lehce vyvodit co bych zde rád řešil.
Jestli pisatel - uživatel Bryston má konkrétní zkušenosti s ATC SCM 40 a bude se chtít o ně podělit, budu rád.
Řekl bych, že z něj se dá lehce vyvodit co bych zde rád řešil.
Jestli pisatel - uživatel Bryston má konkrétní zkušenosti s ATC SCM 40 a bude se chtít o ně podělit, budu rád.
Aha. Sorry. Nečetl jsem první příspěvek.
Takže by bylo dobré ve všech prvních příspěvcích napsat, že můžou přispívat jen pochlebovači a plácalové po ramenou.
Jiným vstup zakázán.
Takže by bylo dobré ve všech prvních příspěvcích napsat, že můžou přispívat jen pochlebovači a plácalové po ramenou.
Jiným vstup zakázán.
Jen tak pro moje info - jestli správně koukám, tak nové SCM 40 stojí cca 140k, Nordost Valhalla 2, který zde doporučuje Pytel stojí 267k za 2x2,5m. To vážně někomu připadá adekvátní koupit si reprokabely v ceně dvojnásobku samotných repro? Nebyl by daleko větší přínos ve zlepšení zvuku při investování té částky do dražších beden? Je to jen taková úvaha, ale na Octavii si snad taky nikdo nekupuje sadu pneu za 80k, která je dělaná pro supersporty, ne?